Västerbottenost ja illalliskutsu

Yhteistyössä Västerbottenost

Minun täytyy myöntää, että rakastan juustoja! Maukkaat juustot ovat yksinkertaisesti jotain niin ihanaa! Tässä postauksessa jaan teille kolme juustoista reseptiä ja lopussa kerron miten yksi ihana lukijani pääsee kanssani illalliselle Helsinkiin 10.5.

Fine dining meiningin halusin tällä kertaa jättää pois ja näin ilmojen lämmettyä vein juustoiset herkkuni ulos.

Tänäkin vuonna halusin yhdistää kaksi lempimakuani, Västerbottenostia ja rapuja. Piknikille pakkasin ravuista, punasipulista ja limestä tehdyn seoksen, joka sitten kasattiin rapsakkaan endiivin päälle:

 

Rapu-juustosalaatti endiivillä

Marinoi tiikeriravunpyrstöt.

Marinadiin tulee 2 valkosipulia puristettuna, 1/2 lime, kourallinen timjamia, ripaus suolaa ja pippuria. Anna rapujen marinoitua kunnolla, ainakin puoli tuntia. Paista ravut pikaisesti parilapannulla.

Yhdistä rapujen kanssa pieniksi paloiksi leikattua punasipulia, tuoretta ananasta ja pieniä siivuja Västerbottenostia. Seos asetellaan endiivien päälle ja sitten vaan nautiskellaan koko komeus.

P4180191.JPG

P4180192.JPG

P4180224.JPG

P4180194.JPG

 

Västerbottenost-piiras

 

P4220011.JPG

P4220017.JPG

P4220020.JPG

P4220046.JPG

Tätä ehkä tunnetuinta klassikkoa Västerbottenostin piirasta halusin palavasti kokeilla.

Västerbottenost-piiras

Taikina
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:
150 Västerbottensost-raastetta
3 kananmunaa
2 dl vispikermaa
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset ja anna levätä viileässä tunti. Painele taikina vuokaan, pistele haarukalla ja esipaista noin 10 minuuttia. Sekoita kananmunat ja kerma, lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kumoa piirakkavuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Jäähdytän piiras.

 

Vasterbottenost viikunoilla, vadelmilla ja hillolla.

 

P4220043.JPG

P4220050.JPG

P4220092.JPG

Nautin juustoista suuresti ihan sellaisenaan, joten tähän kolmanteen herkkuun halusin tuoda vain yksinkertaisia makuja.

Viikunahilloa, vadelmia ja pehmeitä viikunoita.

Makuyhdistelmä pehmeällä makealla vivahteella sopii hyvin päättämään tämän piknik-aterian. Pakkauspaperiin käärityt herkut ovat muuten yksi helpoimmista tavoista kuljettaa piknikeväitä!

Näistä piknik-kuvista vähän fiininpään uutiseen. Tähän yhteistyöhön liittyy lukijakilpailu jossa yksi lukijani pääsee minun ja muutaman muun bloggaajan kera yhteiselle illalliselle Helsinkiin 10.5! Ainakin Nata ja suloinen Sofié liittyy seuraamme.

 

Kommentoi siis tätä postausta ja kerro oma juustoinen herkkusi. Inspiraatiota voit hakea Västerbottenostin resepti-sivuilta.

Olisi ihana nähdä yksi teistä!

Kommentit (14)
  1. Juustot monella erilaisella yhdistelmällä ovat ihan lemppareitani, mutta nyt näin keväällä kesän lämpöä odotellessa yhdistäisin Västerbottenostin tuoreen mansikan ja tummien viinirypäleiden kanssa tosi tumman vihreään vähän kovempaan ja rapsakampaan salaattiin, esim cosmopolitan sekä joukkoon vielä rucolaa ja kylkeen itsetehtyä focacciaa, juomana joku mukavan kevyt valkoviini tai perrier kivennäisvesi, ah aivan ihanaa 🙂

  2. Oma suosikkijuustoreseptini, artisokka-pesto-halloumleivät, löytyvät täältä:
    http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/02/03/superherkkua-artisokka-pesto-halloumleivat/

    Niihin vaan iskee himoa aina välillä, mutta kyllä kaikki muutkin juustoherkut kelpaavat.

    Västerbottenin sivujen resepteistä silmään pisti erityisesti juustokakku punaherukoilla. Mummon herukkapensaiden satoa odotellessa!

    http://vasterbottensost.com/fi/recept/vasterbottensost-juustokakku-viinimarjakuorrutteella/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *