Videovinkki kukkakimpun tekemiseen

Coco Sweet Dreams

kukkavideo from Coco on Vimeo.

Tein pitkästä aikaa videopätkän ihanan kukkakimpun tekemisestä. Mutkia oli matkassa paljon, sen voin sanoa. Minun piti alkuun puhua teille, mutta se meni ihan plörinäksi. Mielestäni kuulostin niin koomiselta, suoraan jostain Pultti Pois -jaksosta. Heh, minä muuten kuulun ehdottomasti niihin, joita kyseiset jaksot jaksavat naurattaa vuodesta toiseen!


 


Laitan myöhemmin kuvallista postausta, mitä kukkia käytin ja muutenkin vinkkejä. Jahka tästä kehityn niin tulette näkemään lisää videoita, oisko kiva?


ps. Videopätkän musiikki on tuollaista teostovapaata (kamalaa) rimputusta, mutta saako näihin lisätä kivaa musiikkia, miten mahtaa olla? Tätä voisin kysyä suoraan Teostolta, olen joskus soittanut sinne muissa asioissa ja osasivat auttaa tosi hienosti.

Kommentit

Coco
Coco Sweet Dreams

Iik, huomasin juuri, että lasten äänet ovat eksyneet videolle. Haha!

Mona
www.monasdailystyle.com

Ihana ihana video murunen!!!!!! :) Mulla on projektina jossain vaiheessa harjotella kivojan videoiden editointia, taidankin tulla sit sun oppiin;) 

Tää oli kyllä aamun piristys :) 

 

NII ja kimppukin oli ihana!!!;) 

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä kaipaan kyllä vielä paljon treeniä, lähinnä toi musiikkijuttu häiritsee ja videon sävy, leikkaamisen opin just ja just, sitäkin pitää vielä harjoitella.

Tervetuloo oppiin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienoa! :) Oletkos koskaan ajatellut floristin ammattia?

Coco
Coco Sweet Dreams

En vakavissani. Teen kyllä mielelläni kimppuja ihan harrastusmielessä - se on aika relaksoivaa. <3

Mi Mi Mendine
Mi Mi Mendine

Mielestäni muiden musiikista täytyy maksaa tekijänoikeus maksut, tai ainakin se kuullostaisi kaikkein reiluimmalta kaikkia kohtaan. Jos sinulla on muusikko ystäviä, voithan aina pyytää jotain musiikintekijää säveltämään sinua varten taustamusiikkia? Tollaisia taustajuttuja on melko helppo tehdä (:

Todella kiva video!

Coco
Coco Sweet Dreams

Se oiskin makeeta, että saisin omaa taustamusiikkia. <3 Jos olisi pelit ja vehkeet, niin taustamusiikkeja olisi tosi kiva tehdä itsekin.

Samaa ajattelin, että musiikista pitäisi maksaa, mutta netissä pyörii miljoonia videoita ja tosi monissa on ihan ykkösbiisit soimassa.

Kiitos! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Terveisiä tekijänoikeuksiin erikoistuneelta immateriaalioikeusjuristilta. Vastaus on: ei saa - ja kyllä ne netissä pyörivät videotkin loukkaavat tekijänoikeutta. Samalla tavoin tekijänoikeutta loukkaa se, jos joku käyttäisi videotasi oman musiikkinsa elävöittämiseen. Sekään ei kai olisi ihan ok? :)

Kyse ei ole varsinaisesti Teostosta - Teosto nimittäin on kollektiivisesti etuja ajava järjestö, mutta myös jonkun amatöörimuusikon tekemä musiikki on tekijänoikeussuojan piiriin kuuluvaa, vaikka Teosto ei perisi "kasettimaksua" sen puolesta. Asia erikseen on tietysti vapaasti jaettu musiikkia (vertaa open source lähdekoodi), jonka tekijä on nimenomaisesti tarkoittanut antaa musiikkinsa muiden käytettäväksi korvauksetta. Ja tietysti, jos tekijä on itse antanut sinulle luvan.
Aurinkoa päivään, näitä videoita on kiva katsoa!

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos informaatiosta!

Kysyin vielä Teostolta ja he vastasivat, että tarvitsen käyttööni nettilisenssin. Eli käytännössä maksetaan kuukaudessa tietty summa. http://www.teosto.fi/sites/default/files/files/H13_Nettilisenssi%202013.pdf

Eli käytännössä saan laittaa jonkun lempibiisin videon taustalle soimaan jos hoidan maksun teostolle/tekijälle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Toivoisin, että et kayttäisi kukkatyöstäsi nimeä kimppu. Kimppu on aina sidottu jollain (yleensä narulla) kiinni ja sidottu spiraaliin. Tämä on niin sanotusti asettelutyö, koska kukat on vain aseteltu astiaan ilman mitään teknistä apuvälinettä.

Voi kuulostaa pikkumaiselta jonkun mielestä tarttua tällaisiin asioihin, mutta me ammatti-ihmiset toivoisimme puhuttavan asioiden oikeilla nimillä. Meilläkin, kun on ammattiylpeytemme käytyämme pitkät ja vaativat koulutukset.

Toivottavasti en pahastuttanut.=) Aurinkoista kesän jatkoa!

Coco
Coco Sweet Dreams

Ahaa, okei. :) Aina oppii uutta. Pienestä pitäen olen kerännyt kukkakimppuja, joten tämä on vaan jäänyt. Kukkakaupassa mä olen tottunut sanomaan vaan, että sidottu kimppu/ei sidottu kimppu.

En pahastunut, ehkä vähän hölmistyin, mutta sitten viisastuin. ;)

Aurinkoista kesää sinullekin! <3

Juristi 2 (Ei varmistettu)

Siitä vain mielimusiikki soimaan. Mahdollinen tekijänoikeusrikkomus on niin vähäinen, että se voidaan pistää tietämättömyyden piikiin. Poliisilla ym. Ei ole aikaa puuttua näin vähäpätöisiin rikkeisiin. Jos sitten ei halua/uskalla niin parempi olla ilman musiikkia. Nykyinen videon musiikki on nimittäin täyttä p.......

Coco
Coco Sweet Dreams

:D ja sit mä voin vedota tähän. 

Videossasi on aivan ihana valo!

Mistä olet löytänyt niitä mainitsemiasi vapaaseen käyttöön tarkoitettua musiikkia? Olen itsekin haaveillut videoiden tekemisestä, mutta ilman musiikkia videoklipit ovat vähän tylsiä, enkä minä ainakaan uskaltaisi käyttää mitään tekijänoikeuksia rikkovia biisejä. Olen yrittänyt tehdä omaa musaa Garage band- ohjelmalla, mutta siitä ei kyllä tullut muuta kuin kaameeta melua :)

t. Laura

Coco
Coco Sweet Dreams

Esim. Tuolta vimeo-palvelusta löytyy, osa on maksullisia ja osa taas ilmaista. Täytyy vielä paremmin tutustua, mitä muuta jeesii tuolta löytyy.

Kommentoi