Viikko lasten kanssa

 

C8DBF99B-90AE-425A-8932-DDE4D10E8C55.jpeg

Sanoisin, että olen aina vähän enemmän elossa, kun lapseni tulevat luokseni. Viikko ilman heitä menee täysin töiden kimpussa ja kaikenlaisia asioita hoidellen. Viikko lasten kanssa on tosi intensiivinen mutta antoisa, minusta on ihanaa kun kodissa on ääntä ja elämää, en itse viihdy kovin usein ihan yksin kotona, ainakaan kovin pitkiä hetkiä. Lapsuudenkotinikin oli sellainen muumitalo; aina joku oli kylässä ja se oli ja on ihanaa. Lasten kanssa en mitenkään ehdi pitämään kotia ihan tip top siistinä, mutta sellaisen hallitun kaaoksen keskellä on ihanaa. Tietää, että täällä on eletty (ja onpahan viikko aikaa siivoskella yksin täällä). Nappasin muuten huvikseni kuvia tästä oikeasta kaaoksesta kotona lasten kanssa, mutta mietin vielä kehtaanko oikeasti jakaa niitä kuvia täällä. 

On varmaa, että tulistun monet kerrat lasteni kanssa, mutta sitäkin enemmän meinaan pakahtua. Pakahtua, kun näen miten rakastavasti poikani auttaa pikkusiskoaan kotiläksyissä. Muistan, kun tämä parivaljakko noin viitisen vuotta sitten tuli rymisten päiväkodista eteiseen, auttoi tämä pieni herrasmieheni pikkusiskoa riisumaan toppahaalarit. Siitä on yksityisessä Facebookissa video, ystäväni menkää katsomaan. 

Nyt eteisessä lojuu koulureput ja pikkusisko saa apua niin matematiikan tehtävissä kuin lukemisessa veljeltään ja tietysti minulta. Niin kärsivällisesti ja kannustavasti poika auttaa siskoaan ja haluaa hänen aidosti menestyvän koulussa. Useimmiten tämä parivaljakko nahistelee keskenään, mutta on paljon hyviäkin hetkiä. Vanhemmuuden ihanimpia hetkiä on seurata kun sisarukset auttavat toisiaan ja keskustelevat keskenään milloin mistäkin.

On välillä pysäyttävää ymmärtää, että tämä arki jota nyt elän on lapsieni lapsuutta. Luon heille päivittäin muistoja lapsuudesta. Toivottavasti he muistavat minut sellaisena hassuttelijana mutta myös rajoista tiukasti pitävänä rakastavana äitinä.

Meidän muutto on vieläkin hieman kesken ja tavarat hakevat vielä paikkojaan mutta olen vihdoin saanut poikani huoneen sisustettua ja ensi viikolla on luvassa sisustuksellista postausta hänen huoneestaan. Olen itseasiassa todella tyytyväinen lopputulokseen.

Inspiroivaa viikkoa, olkoon se ihana!

Henna

 

 

Kommentit (2)
  1. Samaistun niin tuohon, että lasten läsnäollessa on enemmän elossa. Koen juuri samoin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *