Yrttikimppuni mun

P1016105.JPG

P1016119-tile.jpg

P1016122.JPG

P1016125.JPG

P1016127.JPG

Tytön löytää usein kädet ikkunassa lintuja katselemassa:

P1016137.JPG

Leikkokimput yrteistä on aika kova juttu! Koti tuoksuu yrteiltä ja kimppu on suloinen kuin kesän kukkaniityt. Kävin napsimassa illalla kukkivia ja yks kaks huimasti kasvaneita yrttejä kuppiin, tietääkseni yrtit ovat parhaimmillaan silloin kun ne kukkii ja nyt olisi hyvä aika kuivata niitä. Muistanko oikein?

Olen hulluna laventelin tuoksuun ja olenkin etsinyt tietoa voiko näillä leveysasteilla monivuotista laventelia kasvattaa kukkapenkissä. Haluaisin muutaman kukkapenkin, jossa olisi pelkästään laventelia. Minulta löytyy nyt muutamat puskat ja jo niistä lähtee huumaava tuoksu, tässä kuva.

/A little vase of herbs

Kommentit (6)
 1. Ihania! Itse ikuisena laventelifanina suosin tähkälaventelia joka kokemukseni mukaan kukkii upeiten, mutta terasseja kun vaan omistan ei ole kokemusta jokavuotisuudesta.

  Mutta mitä ihmettä, oletko kääntänyt blogisivuston vasenkätisille sopivaksi? Näin oikeakätisenä nyt on etusormi padilla selatessa tylsästi palstan päällä 🙁

  1. Oh no, en ajatellutkaan asiaa noin. Minäkin selaan iPadilla, mutta en tajunnut tätä juttua. Ehkäpä siis vaihdan takaisin?

   1. Mä vielä opettelen laventeleita, tähkälaventeli näyttää kauniilta ja plussaa, että se ilmeisesti kasvaa aika korkeaksi… google kertoi, että joskus jopa yli metrin. <3

   2. Jos minulta kysytään niin vaihtaisin, on tuo sormi tylsästi tiellä. Vaikka muuten aina kannatan uusia näkökulmia 😉

 2. Olen ollut siinä uskossa, että kuivattavat yrtit kannattaisi kerätä juuri ennen kukkimista, mutta minä olen kyllä kuivannut niitä kukkivinakin. Kyllä laventeli voi selvitä talvesta, mutta suojata se kannattaa. Itse sain taimena ostetun laventelin säilymään III-vyöhykkeellä viime talven yli ja nyt kukkii kauniisti. Aiemmin yritin itse kasvatettuja taimia talvettaa varastossa, mutta se ei onnistunut eivätkä ehtineet myöskään kukkia ensimmäisenä kesänä. Riippunee talvesta, kuinka laventelin talvetus onnistuu. Joka tapauksessa laventeli näyttää keväällä kuolleelta, joten ei kannata heti hätääntyä. Uudet pienet lehdet näyttävät harmailta ja kuolleilta, mutta jos ovat pehmeitä, ovat hengissä ja vihertyvät pikku hiljaa. Toivottavasti saat laventelisi säilymään hengissä, ne ovat aivan ihania !

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä ja infosta. Tämä taitaa olla myös vähän tuurista kiinni, toivotaan lempeää talvea. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *