Helppo hummus

blogimg_0758.jpg

Rakastan yli kaiken falafeleja, ja ravintolassa tilaan niiden kanssa aina hummusta. Tänään päätin vihdoin tehdä itsetehtyjen falafelieni kaveriksi hummusta. Tahnasta tuli upean makuista, ja sitä jäi paljon myös yli. Onneksi hummus on superherkullista ja -terveellistä myös esimerkiksi leivän päällä!

Ainekset

3dl keitettyjä kikherneitä (noin reilu desi kuivana)

2rkl oliiviöljyä

1rkl sitruunamehua

1 valkosipulinkynsi

0,5tl suolaa

maustemitallinen juustokuminaa

noin 0,5-1dl kikherneiden keitinvettä 

Valmistus

Kypsennä kikherneet ohjeen mukaan. Ennen kun valutat keitetyt herneet, ota keitinvettä reilu desi talteen.

Pilko valkosipulinkynsi, ja blendaa sauvasekoittimella kaikki ainekset PAITSI vesi yhtenäiseksi tahnaksi. Sekoita talteenotettua keitinvettä tahnan sekaan niin paljon, että hummus on juoksevaa. Nauti!

blogimg_0761.jpg

 

Sofia

 

koti ruoka-ja-juoma