Helppo hummus
Rakastan yli kaiken falafeleja, ja ravintolassa tilaan niiden kanssa aina hummusta. Tänään päätin vihdoin tehdä itsetehtyjen falafelieni kaveriksi hummusta. Tahnasta tuli upean makuista, ja sitä jäi paljon myös yli. Onneksi hummus on superherkullista ja -terveellistä myös esimerkiksi leivän päällä!
Ainekset
3dl keitettyjä kikherneitä (noin reilu desi kuivana)
2rkl oliiviöljyä
1rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
0,5tl suolaa
maustemitallinen juustokuminaa
noin 0,5-1dl kikherneiden keitinvettä
Valmistus
Kypsennä kikherneet ohjeen mukaan. Ennen kun valutat keitetyt herneet, ota keitinvettä reilu desi talteen.
Pilko valkosipulinkynsi, ja blendaa sauvasekoittimella kaikki ainekset PAITSI vesi yhtenäiseksi tahnaksi. Sekoita talteenotettua keitinvettä tahnan sekaan niin paljon, että hummus on juoksevaa. Nauti!
Sofia