Tofu-sienivuoka puhvelimozzarellalla
Yhtenä päivänä en meinannut keksiä mitään syötävää itselleni, ja päätin vain tehdä jotain niistä aineksista, mitä kaapissa sattuu lojumaan. Päädyin tekemään uunivuoan, josta tuli yksi parhaimman makuisista ruuista, mitä olen ikinä tehnyt!
Ainekset (kolme annosta)
10 herkkusientä
puolikas punainen paprika
100-200g tofua
2 valkosipulinkynttä
1tlk tomaattimurskaa
tomaatti-basilika -liemikuutio
1rkl kuivattua basilikaa
1tl kuivattua timjamia
1tl sokeria
2tl tomaattipyreetä
2,5dl täysjyväpastaa
125g puhvelimozzarellaa
Valmistus
Pese ja pilko sienet ja paprika. Silppua valkosipulinkynnet ja kuutioi tofu.
Paista isolla pannulla rypsiöljyssä ensin valkosipulinkynsiä ja paprikaa hetken, lisää sienet ja paahda noin 5 minuuttia. Lisää tofut ja paista vielä vähän aikaa.
Laita pasta kiehumaan.
Kaada tomaattimurska pannulle kasvisten joukkoon, mausta yrteillä ja sokerilla. Lisää liemikuutio ja tomaattipyree ja sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä.
Valuta lähes kypsä pasta ja sekoita pannulla muihin aineksiin. Kaada ruoka voideltuun uunivuokaan. Revi puhvelimozzarellaa pinnalle ja väleihin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen syömistä.