Tofu-sienivuoka puhvelimozzarellalla

img_6163.jpg

 

Yhtenä päivänä en meinannut keksiä mitään syötävää itselleni, ja päätin vain tehdä jotain niistä aineksista, mitä kaapissa sattuu lojumaan. Päädyin tekemään uunivuoan, josta tuli yksi parhaimman makuisista ruuista, mitä olen ikinä tehnyt! 

Ainekset (kolme annosta)

10 herkkusientä

puolikas punainen paprika

100-200g tofua

2 valkosipulinkynttä

1tlk tomaattimurskaa

tomaatti-basilika -liemikuutio

1rkl kuivattua basilikaa

1tl kuivattua timjamia

1tl sokeria

2tl tomaattipyreetä

2,5dl täysjyväpastaa

125g puhvelimozzarellaa

Valmistus

Pese ja pilko sienet ja paprika. Silppua valkosipulinkynnet ja kuutioi tofu. 

Paista isolla pannulla rypsiöljyssä ensin valkosipulinkynsiä ja paprikaa hetken, lisää sienet ja paahda noin 5 minuuttia. Lisää tofut ja paista vielä vähän aikaa. 

Laita pasta kiehumaan.

Kaada tomaattimurska pannulle kasvisten joukkoon, mausta yrteillä ja sokerilla. Lisää liemikuutio ja tomaattipyree ja sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä.

Valuta lähes kypsä pasta ja sekoita pannulla muihin aineksiin. Kaada ruoka voideltuun uunivuokaan. Revi puhvelimozzarellaa pinnalle ja väleihin. 

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen syömistä. 

 

Koti Ruoka ja juoma

Melanzane alla parmigiana

img_6152.jpg

Söin kesällä Bolognassa ensimmäistä kertaa melanzanea, italialaista kasvisruokaa, jonka pääraaka-aineet ovat munakoiso, tomaatti ja mozzarella sekä parmesaani. Melanzane on italialaisen keittiön vähemmän tunnettu helmi, ja ihmettelenkin, miksen ole tehnyt sitä jo aiemmin. 

Ainekset (4-5 annosta)

1 iso munakoiso 

suolaa itkettämiseen

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1tl balsamiviinietikkaa

oliiviöljyä

1 pieni chili

1tlk säilöttyjä tomaatteja

1tlk tomaattimurskaa

ruukullinen basilikaa

1tl kuivattua basilikaa

1tl kuivattua oreganoa

1tl suolaa

mustapippuria

2 mozzarellapalloa

2dl parmesaania raastettuna

Valmistus

Viipaloi munakoiso ohuiksi paloiksi, asettele astialle ja ripottele päälle suolaa. Itketä munakoisoja noin 20 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Paista kevyesti öljytyllä kuumalla pannulla viipaleisiin kaunis väri. 

Sillä aikaa, kun munakoisoja itketetään, valmista tomaattikastike. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet sekä chili. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla ja lisää joukkoon chili ja balsamiviinietikka. Kaada pannulle säilyketomaatit ja tomaattimurska ja riko lastalla säilyketomaatteja hieman. 

Mausta ja revi joukkoon reilusti tuoretta basilikaa. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia.

Viipaloi mozzarellat. Asettele voideltuun uunivuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, parmesaaniraastetta, munakoisoviipaleita ja mozzarellaa. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi mozzarellaa ja parmesaaniraastetta. 

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma