Lämmin villiriisisalaatti parsakaalilla ja ricotalla
Olin alkusyysloman Budapestissa reissussa ja söin siellä ihan mahtavia vegeruokia. Oh My Green -nimisessä ravintolassa söin villiriisisalaattia, joka maistui aivan upealle, ja siitä sainkin idean kokeilla jotain samantyyppistä kotona. Tämä lämmin villiriisisalaatti on superterveellinen ja sitäkin herkullisempi.
Ainekset (kahdelle)
1dl villiriisiä
puolikas parsakaali
1-2 kevätsipulin vartta
0,5dl kuivattuja karpaloita
0,5dl kurpitsansiemeniä
suolaa
ricotta-juustoa
Valmistus
Huuhtele villiriisi huolellisesti ja laita 4dl veteen kiehumaan miedolla lämmöllä. Kun riisi on kypsää noin 40-45 minuutin päästä, valuta se.
Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja keitä kypsäksi. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla. Siivuta kevätsipulin varsi.
Sekoita kurpitsansiemenet, kuivatut karpalot ja kevätsipulin varret kypsän villiriisin joukkoon ja mausta suolalla. Sekoita kypsät parsakaalit sekaan myös ja anostele ricotta-juustoa paloina sekaan.
Sofia