Naisen ylipaino syö miehen seksihaluja?

Kittykat vinkkasi täällä seksitutkimuksesta, jonka mukaan naisen ylipaino syö miehen seksihaluja.

Mainittakoon nyt heti alkuun, että tämä “seksitutkimus” on Kauneus ja Terveys –lehden tekemä, ja sitä varten on haastateltu yhteensä 743 suomalaista. Aika vahvoja johtopäätöksiä noin maallikon silmiin aika minimaalisella otannalla – mutta enpä minä mikään tutkija olekaan. 

Minulla ei sinällään siis ole mitään kyseistä lehteä vastaan, mutta jättäisin mieluummin tutkimusten tekemisen – tai ainakin niitten validiteettiin uskomisen – varta vasten asiaan erikoistuneitten instanssien, kuten yliopistojen ja tieteellisien tutkimuslaitoksien, huoleksi.

Harmi kyllä tässä “tutkimuksessa” ei edes kerrota, mitä tarkalleen ottaen on kysytty. Sen verran kuitenkin raotetaan salaisuuden huntua, että mainitaan, että osallistujilta on kysytty, mihin he ovat selvästi tyytymättömämpiä seksin harrastamisen kannalta; ei siis edes tyytymättömiä, vaan tyytymättömämpiä.

Tyytymättömämpiä kuin mihin? Saiko ylipainon itse nimetä, vai oliko se jo valmiiksi tyrkyllä samassa nätissä kasassa vaikkapa eriparirintojen, selluliittireisien tai henkilökohtaisen hygienian puuttumisen kanssa? 

Lisäksi tämä skuuppi perustuu tarkalleen ottaen 386,36 suomalaisen miehen mielipiteeseen, joten viimeistään nyt on aika kaikkien meidän ihanasti pyöreiden naisten heittää lusikka nurkkaan ja sitten hakea se sieltä takaisin, jotta voidaan lapioida sillä litra Ben&Jerry’siä kitusiin itsesäälissä rypien, viimeisetkin haaveet seksielämästämme haudaten.

Koska nythän on niin, että naisen ylipaino syö miehen seksihaluja. On on, ihan interwebsistä itse luin, tuossa se sanotaan, tuommoinen tutkimus on tehty, joten niin sen täytyy olla. Valitettavan monet naiset lukevat otsikon, siitä tehdyn jutun – ja heittävät viimeisetkin toivon rippeet pois samalla sen tyhjän jätskiämpärin kanssa. Koska eihän lihavaa voi kukaan haluta. 

“Mistä se kertoo, että annat painon karata? – Jokaisen kannattaa miettiä, miten parisuhteessa toimii ja käyttäytyy, jotta olisi hyvinvoiva ja haluttava.” (Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta)

Tuotakin kuule Teija-Liisa on yritetty. Minä olin aviomieheni tavatessani huomattavasti isompi, kuin mitä olen nyt. Olen siis tehnyt töitä sen eteen, että olisin hyvinvoivempi ja haluttavampi (miehenikin silmissä), mutta ilmeisesti se ei aina olekaan kiloista kiinni. Ylläri.

Sinänsä muuten surullista ja hämmästyttävääkin, että käsittääkseni etupäässä naisille suunnattu julkaisu vielä 2016-luvulla jaksaa tukea vanhoja stereotypioita, joiden mukaan naisen tulisi olla hoikka voidakseen olla haluttava. Ja vielä kummastuttavampaa on, että syyllistäjänä on parisuhde- ja seksiterapeutti.

“Olen kuullut sanottavan, että kumppani ei tiedä, miten läskistä otetaan kiinni.”

Vinkkinä: ihan silleen käsillä. Minäkin olen muuten kuullut sanottavan, että sammakoista voi ennustaa säätä. 

Jospa unohdettaisiin kuitenkin tuo “tutkimus”, ja keskityttäisiin faktoihin – vaikkakin tässä tapauksessa subjektiivisiin.

Minulla on tällä hetkellä kaksi urheilullista, nuorta rakastajaa, jotka molemmat rakastavat kehoni jokaista kurvia. He rakastavat rintojani, peppuani, lantioni kaarta. Molemmat ovat erikseen sanoneet, että nimeomaan himoitsevat noita kurveja; eivät ihan fraasia naisessa pitää olla jotain, josta ottaa kiinni käyttäneet, mutta lähellä oli. Enkä minä pannut sitä mitenkään pahakseni, vaan kellistelin ihailun valokeilassa ja annoin poikien taputella kehoani. 

Minulle on sanottu, että kaikista kiihottavinta minussa on se, että uskallan heittäytyä intohimoon sataprosenttisesti; peittelemättä mitään kehoni osia, häpeämättä mitään. Tällä ominaisuudella ei ole mitään tekemistä painon kanssa.

Pitäisikö minun nyt yhtäkkiä ymmärtää alkaa hävetä kehoani, koska tämän “seksitutkimuksen” mukaan naisen ylipaino syö miehen seksihaluja?

No ei helvetissä pitäisi, eikä pitäisi kenekään muunkaan. Nauttikaa elämästänne, heittäytykää himojenne vietäväksi huolimatta siitä, oletteko lihavia, laihoja vai kaikin puolin sopusuhtaisia; kauniita, rumia, vanhoja tai nuoria. Älkääkä nyt hitto vie ainakaan alkako kriiseillä kehoistanne yhtään enempää. 

Onneksi nyt edes yksi tolokun immeinen, parisuhdeasiantuntija ja psykologi Tony Dunderfelt, ymmärtää toppuutella edes vähän.

“Yhteispeli on lopulta se, mikä sytyttää seksin aikana: se yhteinen hehku. Ei siinä mietitä kiloja.”

Aamen, Tony – juurikin näin. Se yhteinen hehku.

Kukaan ei voi miellyttää kaikkia. Mutta ainakin minä voin ihan hyvin elää sen kanssa, että Suomessa on ilmeisesti ainakin 386,36 miestä, jotka minun kehoni muodot tekevät seksuaalisesti tyytymättömämmiksi. 

your_loss.gif

Kommentit (30)
  1. Vähän myöhässä tähän kommentoin mutta tuo lehti ei kyllä kelpaisi edes kalankääreeksi, sati että informatiiviseksi tai edes viihdyttäväksi lukemiseksi.

    Pyysit joitain viikkoja sitten että kerron miten tärskyt nuoren komean miehen kanssa menivät. No, ne menivät juurikin niin hienosti kuin pitikin! Ja mikä parempaa, jatkoa on luvassa 😉 Edelleen koen kamalaa epävarmuutta vatsani paljastamisesta, mutta ilmeisesti kynnys on vain minun päässäni, ainakin tapaamisen jälkeisen viestittelyn perusteella. Tälle perjantaille onkin sitten luvassa jotain todella spesiaalia, en tiedä miten pysyn alkkareissani sinne saakka. Hyvästi seksitön elämä!

  2. Mulla tippui seksihalut kun mies lihoi vuodessa 70kg eli yht 150kg:n. Hän ei ollut vaan enää se urheilija tyyppi jonka otin joten jätin. Vaikka seksi oli ihan hyvää mutta ei se riitä yksinään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *