Pohdintaa ja päättämättömyyttä

Ennen jatkoa viime viikon “cliffhangerille” pitää varmaan valaista sen verran, että olen vuoden alusta (tai itseasiassa konkreettisesti vasta lomani jälkeen) saanut uuden postin firman sisäisesti, ja häröilen nykyään logistiikan parissa. Muuten ihan jees (kuten uudet haasteet aina), mutta työtahti on huomattavasti hektisempi kuin myyntipuolella. Kun tavaroitten pitää liikkua juuri oikeaan aikaan, ovat päivätkin kiireisempiä. Tämä saattaa, ainakin alussa, vaikuttaa postaustiheyteen.

Mutta itse asiaan. Aloin tammikuun ensimmäisenä purkaa vonkausviestisumaani (tai no, mikä suma kahden ihmisen viesteistä voi muka tulla), ja aloitin Nörttipojasta – joka siis olisi halunnut herättää seksisuhteemme uudelleen eloon. Edellisen illan huppeliviesteistä jo jotenkin huokui, että poika on enimmäkseen yksinäinen; hänellä ei kuulemma ollut ollut mitään sutinaa tahi säpinää sen jälkeen, kun vihelsin meidän järjestelymme poikki.

Aloin pohtia, haluaisinko vielä jatkaa Nörttipojan kanssa. Seksi oli, ainakin hullaantumisvaiheessa, toki mukavaa. Tulin hyvin toimeen Nörttipojan kanssa myös muutenkin kuin vaaka-asennossa. Nörttipoika stimuloi minua niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

Ja siltikin…eeeääähhh. Tulin siihen tulokseen, että jos suostuisin edes hänen pyytämäänsä kahvitapaamiseen (”Voitaisiin ainakin kasvotusten katsoa, onko kipinä vielä tallella?”), antaisin hänelle turhia toiveita. Vaihtoehtoisesti saattaisin sortua sääliseksiin, sillä en itse halua Nörttipoikaa enää millään tasolla. Josta, itseni tuntien, ei seuraisi muuta kuin tajuton morkkis jälkeenpäin.

Niinpä päädyin – joskin hieman valheellisesti tai ainakin ennenaikaisesti – kertomaan, että minulla on jo uusi rakastaja. Tässä vaiheessa Nörttipoika veti nostalgiavaihteen päälle, ja alkoi muistelemaan vanhoja hyviä aikoja. Ja jatkoi vonkaustaan.

”Voitaishan me silti vielä yrittää, kai nyt ainakin tapaamiseen suostut; älä päätä heti, en halua että teet päätöksen pelkästään tunteittesi varassa.”

Jouduin sanomaan, että mikäli päättäisin tavata, se perustuisi nimenomaan pelkästään tunteisiin; vanhoihin muistikuviin siitä, mikä oli mukavaa. Kuin amputoidun raajan haamujomotusta. Jatkoin – ilmeisesti turhankin raadollisesti – että järkiperustein minun ei ole missään mielessä järkevää suostua edes siihen ehdotettuun kahvitapaamiseen, sillä en halua Nörttipoikaa enää fyysisesti. Päätin olla rehellinen.

Nörttipoika ei vastannut enää viestiini, vaan blokkasi minut Whatsappista samoin tein. Ehkä parempi niin.

Ruokakaupan Pojalle taas vastasin, että mietin asiaa. Ja miettiä minun pitääkin. Kelasin postauksiani taaksepäin, ja huomasin, että viimeinen e-pilleri oli nielaistu jo lokakuussa. Sen jälkeen on ollut seksirintamalla hyvin, hyvin hiljaista. En muista, että olisimme harrastaneet seksiä sen jälkeen kuin kerran. En tiedä, johtuuko tämä testosteronitasoista (tulokset ovat vielä selvittämättä, verikokeissa on kyllä käyty), vai siitä, että Ykkösmies ei jollain tasolla haluakaan jälkikasvua, ja pidättäytyy siksi.

Toisaalta haluaisin vielä antaa mahdollisuuden. Ja kai minun ainakin pitää odottaa siihen asti, että testosteronitasojen selvitys on viety loppuun. Toisaalta taas – alan taas näivettyä sisäisesti. Masentaa ja ahdistaa. Miksi minun pitää olla niin riippuvainen seksistä? Ehkä on totta, että käytän sitä itsetuntoni pönkittäjänä; en tiedä. Tiedän vain, että sitä ilman elämä on taas pelkkiä valjuja harmaan sävyjä, ja että jokainen torjunta viiltää kerta kerralta syvemmältä ja kivuliaammin.

Sitäpaitsi keksin juuri viime viikonloppuna, ketä Ruokakaupan Poika muistuttaa; nuorta David Beckhamiakin enemmän yhdennäköisyyttä löytyy rutkasti Arrowin Oliver Queenin (Stephen Amell) kanssa. Perkele. 

arrow.jpg

Kommentit (15)
 1. Mitvit! Minä olen saman ikäinen kuin Puumis ja takuulla vailla sitä yhtä. Kukaan, ei kukaan nuori mies, koskaan tule ehdottelemaan mitään missään kaupassa tms vaikka tietenkin olen erittäin ehtoisa ilmestys. (Baarissa kyllä tulee, mutta harvoinpa sitä sinne ehtii). Mitä oikein kehonkielelläsi viestit? Anna vinkkei…

  1. Mä_en_oikeesti_tiedä. Enkä mä edes ole kovinkaan ”ehtoisa” 😀

 2. äitinä melkein 18 vuotta
  28.1.2015, 16:05

  Ajattelin tätä postausta vielä toisenkin kerran, kun tulin lukemaan seuraavaa. Yritä ajatella vielä uudelleen ja monta kertaa sitä kaunista ajatustasi, että lapsen myötä pystyisit elämään seksittömässä liitossa. Lapsi ei korvaa seksuaalisuutta. Vaikka saisit(te) useammankin lapsen (nyt en muista, toivotko), niin lapset kasvavat, valvomissumu haihtuu, puoliso alkaa taas haluttaa. Minulla on onni viettää puolisoni kanssa hikisiä Orbison-öitä lähes joka viikonloppu, hauskoja, intohimoisia. (Lienet kuullut Stigin uusimmat hitin.) Sama puoliso ollut koko ajan. Luulen että olisin jo eronnut, jos seksi ja siihen liittyvä kipinä ja yhteys väliltämme olisi hiipunut, koska orgasmi on parasta, mitä kehoni osaa tehdä (lasten ja synnyttämisen jälkeen); muuten olen sen toimintaan hiukan pettynyt. Tekisit itsellesi väkivaltaa, jos äitiys riistäisi sinulta oikeuden seksiin. Äitiys on muutenkin maraton ja armoton kestävyyskeikka. Voi helkkari jos joku lapsi saisi tietää riistäneensä syntymällään äidiltään intohimon? On siinä aikamoinen riski katkeroitua sekä miehelle että lapselle.

  1. Paljon asiaa ja pohdittavaa – ja siltikin vaan hihittelen täällä ilmaisulle ”Orbison-yöt”. Menee käyttöön Schimanskien (paidassa näkyvä kainalohiki ja itäsaksalainen kasaridekkari) kanssa!

  2. Omalla kohdallani epätyydyttävä seksielämä on alkanut ahdistaa toden teolla vasta vauvan syntymän jälkeen. Vauvan hoito on usein raskasta niin sitä toivoisi saavansa edes kunnon seksiä ja mielellään usein, mutta kun miestä ei huvita niin minkäs teet. Odotat parempia aikoja. Kun eipä imetyskään kaikilta haluja vie.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *