Wow.

Keskustelin eilen T:n kanssa FB:n Messengerin välityksellä, ja juttu kääntyi jossain vaiheessa deittailuun ja nykyajan naisiin (minä ilmeisesti olen sitten joku muinaisjäänne, sillä minä kuulemma olin virkistävä poikkeus).

Jos en ennen tätä keskusteluakaan ollut enää totaalisen polvitutisevana T:tä kohtaan seksuaalisessa mielessä, niin tämän jälkeen limakalvot kuivuivat spontaanisti ja pysyvästi jotakuinkin Saharan kosteustasolle.

On mielipide-eroavaisuuksia, joista on tavallaan jopa kivakin vääntää; on keskusteluja, joista nauttii, kun saa argumentoida ja esittää oman, perustellun mielipiteensä (kuten Sinkkis täällä tekee Renttunsa kanssa vaihtoehtomediasta).

Ja sitten on mielipiteitä, joita lukiessa tulee mieleen vain yksi “vasta-argumentaatio”.

Wow.

T avautui (parafraseeraan ja yksinkertaistan hieman, mutta silti), että hänen ikäisillään naisilla on joku kumma tarve olla puhtaita ja vahvoja, ja tämän takia edes seksin esitteleminen kuvioihin ei tule kysymykseenkään tyyliin ensimmäisten treffikuukausien aikana.

Ja että hän ei voi ymmärtää, miten (nuoret) naiset ovat voineet keksiä tämmöisen seksinvastaisen puhtauden määritelmän; että eikö naisilla ole kuitenkin seksihaluja ihan samalla tavalla kuin miehilläkin?

Että kumma juttu, miten naiset valitsisivat kaikista niistä keinoista, joilla voisivat evolutionaarisesti tavallaan vaikuttaa haluttavuuteensa parisuhdemarkkinoilla (!!), juuri pitäytymisen seksistä. Että kun kuulemma naiset ajattelisivat helposti, jos antautuisivat seksiin, olevansa jotenkin helppoja tai lutkamaisia.

Että on se omituista, miten naiset sitten seksistä pidättäytymisen kautta voivat tuntea olevansa vahvoja ja puhtaita. Ihme itsensä kieltämistä.

Wow.

En varmaan olisi päässyt mihinkään debaattikerhoihin omalla reaktiollani. Se nimittäin oli lyhyesti ja ytimekkäästi (ja rakentavasti?):

“Ei helvetti, voitko sä oikeasti olla noin tyhmä?”

Avasin sitten hieman taustoja naisena olemisen historiasta, yleisesti patriarkaalisuudesta, uskontojen vaikutuksesta ja Madonna/Huora –syndroomasta. Nyrjäytin lähes peukaloni yrittäessäni pukea (minulle) itsestäänselvyyksiä muotoon, joka avautuisi myös tyypille, joka oikeasti edes aloittaisi tämän kaltaisen keskustelun. Naisen kanssa.

T ei oikein tuntunut tajuavan pointtiani, joten pamautin vielä femakkoränttini (!!) perään kysymyksen:

“Voisitko itse ajatella aloittavasti vakavan ihmissuhteen naisen kanssa, jonka kanssa päädyt sänkyyn jo ensitapaamisella?”

Vastaus oli ei. 

Wow.

On se omituista, miten naiset ihan itse ovat voineet keksiä tämmöisen seksinvastaisen puhtauden määritelmän. 

wow.gif

Edit 12.5.2016: Treffailuun ja seksiin liittyviin stereotypioihin liittyen, käväiskääpä lukaisemassa myös Toimituksen tämänpäiväinen Tindertaideprojektipostaus. 

Kommentit (37)
 1. Onko tuollaiset miehet sitten omasta ja naisten mielestä poikaystävä/aviomiesainesta? Mies, joka odottaa, että nainen kontrolloi seksuaalisuuttaan ja uuden ihmissuhteen dynamiikkaa laskeskelemalla koska olisi oikea aika ANTAA sitä seksiä!! Itse olen kiinnostavien miesten kanssa aina päätynyt sänkyyn hyvin varhaisessa vaiheessa, koska olen ollut niin kiinnostunut siitä ihmisestä joka mielessä ja siitä kerrasta suhde on sitten jatkunut vuosia.
  Onko miehillä siis sittenkin hieman heikko itsetunto naisten seksuaalisuuden edessä, jos kela pyörii näin ”tämä nainen halusi seksiä minun kanssa ja jopa tykkäsi siitä, onkohan se samanlainen kaikkien kohtaamiensa miesten kanssa…” Kun oikea johtopäätös olisi kai se, että tämä nainen halusi seksiä juuri MINUN kanssa..! Tai ehkä nuo miehet ovat niitä, jotka paremman puutteessa polkevat kaikkea liikkuvaa ja sitten kuvittelevat tapaamiensa naisten olevan samanlaisia.

  1. WORD! Sama ajatus nousi minunkin mieleen: onko tuolla lailla ko. asiasta ajattelevaksi paljastuvat miehet sitten sellaisia, jonka kanssa pimut oikeasti haluavat elämänsä jakaa, tai edes harkita vakavampaa deittaamista?!? Antaa meinaan varmasti viitteitä miehen muustakin ajatusmaailmasta ja yleisestä suhtautumisesta naisiin tasavertaisina yksilöinä miesten kanssa, jos kriteerinä jo parisuhteen aloittamisen harkintaankin on sen ’puhtoisen neitsyen’ löytäminen! Ei jatkoon!

 2. Niinpä, miksiköhän kaikki naiset eivät mene heti ekoilla treffeillä sänkyyn. Juuri ennen tätä postausta luin erään Hesarin kolumnin, ja sielläkin oli kommenttiosiossa vastaavia ajatuksia:

  ”Jokainen nainen saa toki valita kumppaninsa ja harrastaa irtoseksiä niin paljon kuin haluaa. Minulla on myös oikeus valita kumppanikseni (pitkäaikaisemmaksi) nainen, joka ei ole koko kylän polkupyörä. Toki yhden illan huvitteluun kelpaa vähän lutkempikin tapaus.”

  Niinpä niin.

  1. No huh huh…pystytkö linkkaamaan kolumnin, tekee mieli käydä nostattamassa verenpainetta? ;D 

   1. Veikkaisin tätä: http://www.hs.fi/m/elama/a1462939818555?ref=hs-mob-feature4

    vaikka en siis tuo kyseinen kommentoija ollutkaan 🙂

    1. Ah – mähän jopa luin ton – mutta en kommentteja. Ja nytkin piti keskeyttää, kun vastaan tuli tämä:

     Ei järvi soutamalla kulu, mutta käytetyn auton ostaminen on tarkkaa hommaa. Jos uutuusarvo on jo laskenut, on arvioitava myös kilometrit ja yleiskunto. Moni ei pidä huolta omistaan. Kaikenlaista iljettävää löytyy myöhemmin.”

     Mitvit?!

     1. Seksi- ja deittailuaiheisten juttujen kommentit on aina helmiä täynnä. Mot ^

      😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *