Bulgursalaatti ja Suomen sympaattisin KotiDeli
Sain inspiraation tähän bulgursalaattiin kun olin syömässä ihanassa Spoon Mamassa.
Spoon Mama on Kotideli joka sijaitsee Herttoniemessä ja valmistaa päivittäin ihanan kotiruokalounaan. Tässä tekstinappaus kotisivuilta ”Arvostamme ruoan puhtautta ja terveellisyyttä. Kaihdamme keinotekoisuutta ja lisäaineita. Suosimme myös lähiruokaa ja luomua, mutta kaikkein tärkeintä meille on maku. Valmistamme vain sellaista ruokaa, jota haluamme tarjota myös omille perheillemme.”
Lounas on ollut jokainen kerta taivaallista, suosittelen lämpimästi kaikille!
Bulgursalaatti 4:lle
2dl bulguria
1 luomusitruuna
3 valkosipulinkynttä
4 rkl kokoinen loraus oliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria
suolaa ja pippuria
1 pala kunnollista fetaa ( Patros on hyvä!)
kourallinen persiljaa
1 paprika ( käyttämäni luomu ramiropaprika oli super makea ja ihana)
puolikas kurkku
kourallinen kirsikkatomaatteja
kaksi kevätsipulinvartta
puolikas punasipuli
Keitä bulgur paketissa olevien ohjeiden mukaisesti ja kaada tarjoiluastiaan. Raasta luomusitruunan kuori pieneen kulhoon ja purista mehu. Silppua valkosipulit pieneksi ja lisää sitruunamehuun. Lorauta oliiviöljy sekaan ja mausta ruokosokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kastike bulgurin sekaan ja anna marinoitua sen aikaa kun silppuat kasvikset.
Silppua persilja, punasipuli ja kevätsipulin varret pieneksi silpuksi ja lisää bulguriin.
Pese ja poista kurkusta siemenet ja pilko pieneksi. Pilko myös paprikat ja kirsikkatomaatit. Lisää kasvikset bulguriin ja murusta viimeiseksi feta päälle. Sekoita ja anna maustua muutama tunti tai mieluiten yön yli. Tarjoile minkä tahansa kanssa, pääsiäisenä lampaan kaverina.
PS. Spoonmamassa on myös myynnissä pieni valikoima luomuelintarvikkeita ja Methodin huippu pesuaineita. Olen ostanut sieltä Steenbergin taivaallista luomu vaniljasokeria, luomu madras-curryjauhetta sekä urtekramin bulguria jota käytin salaattiin.
PPS. Meidän koti on valmis ja me ollaan muutettu, jihuu!