Suklaafondant

img_6269.jpgSuklaafondant on kaikkien jälkkäreiden jälkkäri. Kun eräänä lauantaina pitkän työviikon ja remontoinnin jälkeen mieheni upotti lusikkansa tähän kuumaan ihanaan suklaakakkuun hänen silmänsä kostuivat, oikeasti. Tämä jälkkäri on myös siitä kiva että sen voi tehdä edellisenä iltana jääkaappiin, odottamaan uuniinpääsyä. Seuraavan kerran kun mietitte mitä jälkiruokaa laittaisi perheelle tai illallisvieraille niin tässä takuuvarma hitti. Kuumaa suklaakakkua, kylmää vaniljajäätelöän ja raikasta mansikkakastiketta.

Suklaafondant 4lle

120g tummaa suklaata ( 70%)

85g huoneenlämpöistä voita

2 huoneenlämpöistä kananmunaa

2 huoneenlämpöistä keltuaista

2/3dl (ruoko)kidesokeria

3 1/2 rkl erikoisvehnäjauhoja

Voiteluun

huoneenlämpöistä voita

tomusokeria

Voitele annosvuoat pehmeällä voilla. Jauhota vuoat siivilöidyllä tomusokerilla ja karista ylimääräinen tomusokeri pois. Paloittele suklaa teräskulhoon ja nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Kuuma vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa. Sulata suklaa vesihauteessa keskilämmöllä. Lisää voi sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kokonaiset kananmunat yksitellen suklaa-voisulaan ja koko ajan sekoittaen.

Vatkaa kananmunankeltuaiset ja kidesokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää vaahto suklaa-voisulaan vähän kerrallaan, lastalla varovasti nostellen. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.

Jaa suklaataikina vuokiin. Älä täytä vuokia piripintaan vaan jätä 1/4 vuoasta täyttämättä. Peitä vuoat muovikelmulla ja nosta ne jääkaappiin odottamaan vähintään 4 tunniksi, enintään vuorokaudeksi.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista metallivuokien päältä muovikelmut ja nosta vuoat uunipellille. Fondantien tulee olla kylmiä uuniin laitettaessa. Paista leivonnaisia uunin keskitasossa noin 12 minuuttia (kiertoilmassa 10min) niin, että leivonnaiset kypsyvät reunoiltaan ja pinnaltaan mutta säilyvät sisältä pehmeän valuvina. Leivokset ovat kypsiä, kun taikina alkaa hieman irrota vuoan reunoilta. Kumoa fondantit vastapaistettuina lautasille ja tarjoa vaniljajäätelön ja mansikkakastikkeen kanssa. ( soseuta mansikat ja lisää tarvittaessa ripaus tomusokeria)

img_6270.jpg

Resepti: Glorian R&V 2/11 

Ps. Meidän remontti on kohta valmis! tässä sneak-peak tärkeimmästä eli keittiöstä. 

img_6065.jpg

 

Kommentit (2)
  1. Eerika Emilia
    26.10.2012, 08:06

    Testasin (: Tosin ensimmäisellä kerralla suklaat paloivat mustiksi, mutta kyllä se sitten onnistui 😀

  2. Anna Karhunen
    19.3.2012, 07:21

    Nam, mun suosikkijälkkäri! Ja sieltähän paljastuu kivan näköinen keittiö 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *