Suomen superfoodia ja raakaa kakkua

Suomen superfoodina tunnettu mustikka on ihastuttava täyte raakakakkuihin.

Suositus: makeuta kakku agavesiirapilla. Se muistuttaa maultaan ja koostumukseltaan hunajaa ja on 100 % luonnollinen makeuttaja. Itse käytän Fairtraden orgaanista, Crazy Jack-merkin Golden Syrup-agavesiirappia, jota löytyy hyvin varusteilluista ruokakaupoista. (http://www.crazyjack.co.uk/product/id/6/syrups/) Kyseinen siirappi toimii erinomaisesti myös perinteisessä leivonnassa.

Lucuma-jauhe on tärkeä ainesosa, sillä se tuo kakkuun hedelmäistä kermaisuutta.

 

image.jpg

Mustikkamousse-raakakakku

Ainekset:

Pohja:

200 g pekaanipähkinöitä

150 g kivettömiä tuoreita taateleita

 

Täyte:

2 kypsää banaania

2 pehmeää avokadoa

2,5 dl mustikoita (pakastemustikat käy)

2 rkl lucuma-jauhetta

1 rkl maca-jauhetta

agave-siirappia oman maun mukaan

(mintunlehtiä koristeluun)

 

Lisäksi tarvitset:

– Tehosekoittimen ja kakkuvuoan (irtokakkuvuoka käy)

 

Tee näin:

  • Murskaa pekaanipähkinät mahdollisimman pieniksi muruiksi.
  • Laita pekaanipähkinät ja taatelit tehosekoittimeen ja blendaa mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi.
  • Taputtele pekaanipähkinä-taateliseos kakkuvuokaan tasaiseksi pohjaksi.
  • Laita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimeen ja blendaa pehmeäksi seokseksi. Tarkista makeus.
  • Levitä täyte pohjan päälle ja anna kakun jähmettyä n. tunnin ajan pakastimessa.
  • Koristele ennen tarjoilua mintunlehdillä.
Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys DIY

Mansikkaa, unelmaa ja kuppikakkuja

Oheiset kuppikakut vievät kielen mennessään yksinkertaisesti siksi, että kyseisessä reseptissä mansikat laitetaan muffinivuoan pohjalle, mikä tuo kuppikakkuihin kerroksellisuutta. Nämä kuppikakut sopivat erityisesti tulevan kevään juhliin ja miksei ympäri vuoden! (Vinkki: Voit korvata mansikat halutessasi mustikoilla, jolloin saat mustikkaunelma-kuppikakkuja.) Suosittelen valkoisen sokerin korvaamista raakaruokosokerilla, sillä se on vähemmän makea vaihtoehto.

10622878_1023016837723943_766434542859830115_n_0.jpg

Mansikkaunelma-kuppikakut

Ainekset:

1,8 dl (luomu)vehnäjauhoja

1,6 dl (raakaruoko)sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

40 g leivontamargariinia tai voita

1,2 dl kevytmaitoa

0,5 tl vanilliinisokeria

1 kananmuna

12 isoa mansikkaa pieneksi pilkottuna

 

Tuorejuustokuorrute:

125 g maustamatonta tuorejuustoa

5 dl tomusokeria

50 g suolatonta leivontamargariinia tai voita

 

Lisäksi tarvitset:

– Jämäköitä muffini-pahvivuokia tai muffinipellin ja paperivuokia

– Pursottimen tuorejuustokuorrutteen pursottamista varten

 

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 170 asteeseen. Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja margariini syvään kulhoon. Vatkaa, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
  • Kaada joukoon maito ja vanilliinisokeri ja vatkaa ainekset keskinopeudella sekaisin. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin muutaman minuutin ajan, jotta ainekset sekoittuvat kunnolla.
  • Jaa pilkotut mansikat muffivuokiin ja lusikoi taikinaa päälle niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää.
  • Paista kuppikakkuja uunissa 20-25 min tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pinta on kimmoisa. Voit testata kypsyyden työntämällä cocktail-tikun kuppikakkuihin, kuppikakut ovat kypsiä kun tikkuun ei tartu taikinaa.
  • Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä.

 

Tuorejuustokuorrute:

  • Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen margariini vatkaimella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää kylmä tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa, kunnes juusto on sekoittunut muiden ainesten joukkoon. Jatka vatkaamista vähintään 5 min, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, sillä seos muuttuu helposti juoksevaksi.

Pursota tuorejuustokuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele tuoreilla mansikkalohkoilla, nonpareilleilla tai kirsikoilla.

 

Koti Ruoka ja juoma DIY