Suomen superfoodia ja raakaa kakkua

Suomen superfoodina tunnettu mustikka on ihastuttava täyte raakakakkuihin.

Suositus: makeuta kakku agavesiirapilla. Se muistuttaa maultaan ja koostumukseltaan hunajaa ja on 100 % luonnollinen makeuttaja. Itse käytän Fairtraden orgaanista, Crazy Jack-merkin Golden Syrup-agavesiirappia, jota löytyy hyvin varusteilluista ruokakaupoista. (http://www.crazyjack.co.uk/product/id/6/syrups/) Kyseinen siirappi toimii erinomaisesti myös perinteisessä leivonnassa.

Lucuma-jauhe on tärkeä ainesosa, sillä se tuo kakkuun hedelmäistä kermaisuutta.

 

image.jpg

Mustikkamousse-raakakakku

Ainekset:

Pohja:

200 g pekaanipähkinöitä

150 g kivettömiä tuoreita taateleita

 

Täyte:

2 kypsää banaania

2 pehmeää avokadoa

2,5 dl mustikoita (pakastemustikat käy)

2 rkl lucuma-jauhetta

1 rkl maca-jauhetta

agave-siirappia oman maun mukaan

(mintunlehtiä koristeluun)

 

Lisäksi tarvitset:

– Tehosekoittimen ja kakkuvuoan (irtokakkuvuoka käy)

 

Tee näin:

  • Murskaa pekaanipähkinät mahdollisimman pieniksi muruiksi.
  • Laita pekaanipähkinät ja taatelit tehosekoittimeen ja blendaa mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi.
  • Taputtele pekaanipähkinä-taateliseos kakkuvuokaan tasaiseksi pohjaksi.
  • Laita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimeen ja blendaa pehmeäksi seokseksi. Tarkista makeus.
  • Levitä täyte pohjan päälle ja anna kakun jähmettyä n. tunnin ajan pakastimessa.
  • Koristele ennen tarjoilua mintunlehdillä.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *