Diffuuseri tuli taloon

*Kaupallisessa yhteistyössä Bulban kanssa

Aloin viime keväänä käymään aroma yin jooga -tunneilla. Siis joogatunneilla, joissa käytettiin apuna aromaattisia öljyjä. Öljyjä muun muassa tuoksuteltiin ja hierottiin dekolteelle, ja lisäksi tunneilla käytettiin aromadiffuuseria, eli laitetta, joka levittää eteerisen öljyn tuoksua huoneilmaan. Ihastuin tuolloin eteerisiin öljyihin ikihyväksi! Erilaisia öljyjä on lukuisia, ja niillä on kullakin erilaiset vaikutuksensa. Joogatuntien myötä ihastuin myös aromadiffuuseriin, joka on oivallinen laite öljyjen käyttöön. Olin kyllä jo joskus aiemmin lukenut muutamasta blogista diffuusereista, mutta vasta aroma yin jooga -tuntien jälkeen tajusin kunnolla millaisesta laitteesta on kyse, ja miten ihana sellainen onkaan käytössä. Laitehan ei pelkästään levitä hyvää tuoksua ympäriinsä, vaan se myös kosteuttaa huoneilmaa, mikä puolestaan on hyväksi iholle ja hengitysteille.

Innostuinkin jo tuolloin viime keväänä diffuusereista toden teolla, ja päätin että haluan meille kotiinkin sellaisen. Niinpä tänä syksynä meille muutti Bulban Laakea aroma diffuuseri värissä Lumi. Eräs aromaattisista öljyistä innostunut ystäväni oli kehunut nimenomaan kotimaisen Bulban diffuusereja, joten oli  tosi kivaa saada sellainen nyt blogiyhteistyön myötä itselle.

Bulballa on paljon kauniita, monenlaiseen sisustukseen sopivia diffuusereita. Moni heidän malleistaan on ihanan siro ja pienikokoinen, ja osassa on vieläpä erittäin tyylikäs puinen ulkokuori. Mallista riippuen diffuuserissa saattaa olla myös valot.

Itse valitsin itselleni tämän Laakea-mallin, sillä se on virtaviivainen ja tyylikäs, ja hieman isompaa kokoa kuin Bulban kaikkein pienemmät diffuuserit. Tässä mallissa on valittavana useampi erivärinen valo, ja jokaisesta valosta vielä kaksi eri voimakkuusastetta. Omaksi suosikkivärikseni on muodostunut tuo keltainen, ja yleensä pidän sitä päällä himmeämmällä asetuksella. Diffuuseria voi myös halutessaan pitää päällä ilman mitään valoa.

Diffuuserin käyttö on helppoa. Laitteen sisälle lisätään pieni määrä vettä, ja veteen tiputetaan 1-3 tippaa aromaattista öljyä, riippuen halutusta tuoksun voimakkuudesta. Sitten laitteen johto liitetään verkkovirtaan ja se laitetaan päälle – ja that’s it. Sitten voi vain kuunnella suloista pientä pulputusta ja nauttia ihanista tuoksuista. Meillä diffuuseri on heti sen meille kotiutumisen jälkeen ollut todella kovassa käytössä, ja myös mies on tykännyt siitä. Nyt kun olin kipeänä, totesin että seuraavaksi pitää etsiä joku aromaattinen öljy, joka hoitaa hengitysteitä ja auttaa avaamaan tukkoisuutta. Ehkäpä eykalyptus?

bulba diffuuseri

Bulban verkkokaupasta löytyvät myös kotimaisen Frantsilan eteeriset öljyt, ja sainkin valita niistä kaksi käyttööni. Päädyin valitsemaan laventelin ja appelsiinin, sillä ne olivat minulle entuudestaan tuttuja joogatunneilta, ja kaiken lisäksi niillä on vähän keskenään erilaiset vaikutukset. Laventeli rauhoittaa kehoa ja mieltä sekä alentaa verenpainetta. Tätä olenkin käyttänyt lähinnä iltaisin, kun kaipaan rauhaa ja rentoutumista. Appelsiini puolestaan antaa energiaa ja nostattaa mielialaa. Se piristää ja lisää rohkeutta, mutta samalla myös rauhoittaa mieltä ja hillitsee stressiä. Tämä on hyvä käytettäväksi esimerkiksi, kun tulee kotiin töistä ja on vähän nuupahtanut olo ja kaipaa hieman energiaboostia jotta jaksaa tehdä kotityöt ja muut pakolliset jutut.

Olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen molempiin valitsemiini öljyihin. Molempien tuoksu on selkeä ja vahva, ja kummallekin on oma käyttötarkoituksensa. Laventeli on tällä hetkellä ollut vähän suuremmalla käytöllä ihan siksi, että käytän diffuuseria usein illalla, ja siihen tunnelmaan laventeli vain sopii kuin nenä päähän.

Aromadiffuuseri sopii kyllä syksyyn aivan erinomaisesti. Kynttilöiden, vilttien ja villasukkien joukkoon mahtuvat erinomaisesti ihanat ja rentouttavat tuoksut. Itse olen varsinainen hyggeilijä ja rakastan syksyn ja talven pimeydessä kotoilua – sytytän monenlaisia tunnelmavaloja ja kynttilöitä, keitän lämmintä juomaa ja teen oloni kaikin puolin mukavaksi. Diffuuserin pieni valo, suloinen pulputus ja ihanat tuoksut sopivat tähän yhdistelmään kuin nakutettu.

Veikkaan, että laite tuleekin olemaan syksyn pimenevissä illoissa meillä käytössä todella paljon – ja on jo nyt ollutkin. Tykkään myös kovasti tästä laitteen ulkonäöstä: usein sähkölaitteet ovat sellaisia isoja ja kömpelöitä, melko rumia pömpeleitä. Tämä on kuitenkin siron kokoinen ja niin kauniisti muotoiltu, että tätä ei yhtään harmita pitää esillä.

aroma diffuuseriOnko aromadiffuuseri jo teille tuttu laite? Osaatteko suositella jotain ihania öljyjä, joita kannattaisi kokeilla? <3

-Netta

Kommentit (7)
  1. Irina Söderholm
    1.10.2019, 19:20

    Mä olen jo pidemmän aikaa haaveillut diffuuserista. Itselläni tärkeimmät tarpeet olisi ilmankostutus talviaikaan ja sitten ihan tuoksuterapia. ❤️

    1. Joo mäkin haaveilin pidempään ja nyt on kyllä ihanaa, kun tämä löytyy kotoa1 <3 Tuo ilmankostutus on tosi hyvä juttu, mutta mulle sitäkin tärkeämpää on tuoksuterapia <3 Kannattaa kyllä tsekata nuo Bulban diffuuserit, mun mielestä hinnat on tosi kohtuulliset ja paljon kauniita malleja. 🙂

  2. Olen haaveillut diffuuserista pitkään. Pienen tutkimisen jälkeen kävi ilmi, että meiltä jo löytyvässä ilmankostuttimessa on myös mahdollisuus aromaterapeuttisen öljyn lisäämiseen! Ongelmaan löytyi ratkaisu siis jo valmiiksi kotoa löytyvillä laitteella ja eteerisillä öljyillä 🙂

    1. No vähänkö hyvä tuuri, kun kävikin noin! 🙂 Nyt pääset säkin nauttimaan tuoksuterapiasta <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *