Elämässä pystyy kaikkeen - vaikka rakentamaan seinän

Mä katselin tuota eilistä postaustani ja yhtäkkiä mut valtasi olo, että wau. Elämässä niin moni asia on loppupeleissä asenteesta kiinni. Kun me mietittiin tänne yksiöön muuttoa, niin aika moni ihminen teilasi ajatuksen. He totesivat, että metsään menee, ette sopeudu enää pieneen kämppään ja muutenkin se on ihan hulluutta. Höperöä ja hölmöä, ajaudutte vielä eron partaalle ja lemmikkinnekin turmeltuvat.

Mutta onneksi mä jaan arkeni optimistin kanssa. Hän totesi, että höpö höpö. Me tehdään yksiöstä kaksio. Me, kaksi akateemisen alan konttorirottaa, rakennetaan seinä. Oikeastaan me rakennetaan huone. Makuuhuone.

Ja siihenhän epäilijät vastasivat, että aijaa, ihanko itse meinaatte rakentaa? Millä taidoilla? Millä kokemuksella? Ette te mitään seinää osaa rakentaa.

Mutta siihen optimisti vastasi, että ei osatakaan, mutta me otetaan selvää. Ja niin hän tutki, selvitti ja googlasi päivätolkulla. Piirsi, mittaili ja suunnitteli. Ja niin suunnitelma oli valmis, ja sitten hän ajoi rautakauppaan, osti tarvikkeet ja rakensi seinän, tai siis huoneen, ihan itse. Koska hän päätti, että hän osaa, onnistuu ja pystyy. Ja nyt hän miettii, mitäs sitä seuraavaksi keksisi.

Ja mä myhäilen vieressä. Koska minusta, entisestä epäilijästä, alkaa tässä sivussa kasvaa myös optimisti. Ja se on aika ihanaa.

Kommentit

Ajatusleikki

Mä oon myös niiiiin kyllästynyt kaikkeen pessimismipaskaan. Pahimmillaan se voi tuhota jonkun toisen unelmat tai peräti omat. Jos on motivaatiota, keinot kyllä löytyy.

Aivan ihana ratkaisu tuo teidän makuusoppi! Täydellinen vastaisku amerikkalaistyyliseen "master bedroom" -ihannointiin :D

Nettanen

Viisaita ajatuksia! Mä en tiedä miksi suomalaisessa kultuurissa on niin syvällä sellainen pessimistisyys ja omien/toisen ihmisten kykyjen aliarviointi. Eihän sitä koskaan mihinkään pääse, jos ei itsekään usko asiaansa.

Ja joo tää on kyllä ollut tosi kiva ja kätevä ratkaisu! Todellakin vähän sellainen kannanotto siihen, et kannattaako maksaa hirveästä määrästä neliöitä, kun ahtaamminkin pystyy elämään oikein mukavasti ;)

ElizabethRinne
Fashion Poetry

Ihanan positiivinen postaus ja niinhän se on; moni asia on omasta asenteesta kiinni

Elisabet | www.fashionpoetry.eu

Nettanen

Voi kiitos sanoistasi Elisabeth! Toi todellakin pitää paikkaansa. Ihanaa viikonloppua <3

ElizabethRinne
Fashion Poetry

Ihanaa viikonloppua sinnekin! <3 

Alpo (Ei varmistettu)

Mahtava postaus! Juuri tällaisia tekstejä suomalaisessa lannistajien kulttuurissa kaivataan. Kaikki on mahdollista jos vain jaksaa/haluaa uskoa omiin kykyihin ja alkaa toteuttaa omaa visiota. Ihminen asettaa itse omat rajoitteensa ja sitä kautta myös määrittelee maksimitason jolle hän voi yltää! Optimistina on hyvä elää.

Nettanen

Kiitos ihanasta kommentista Alpo! :) Toi on niin hyvin sanottu, että "ihminen asettaa itse omat rajoitteensa". Toki on tapauksia, joissa ympäristö/olosuhteet voi myös aiheuttaa rajoitteita, mutta sain todellakin kiinni siitä, mitä tarkoitit. Mustakin tää optimismi-homma alkaa vaikuttaa aika kivalta :)

Mukavaa viikonloppua!

A.S. (Ei varmistettu)

Jatkan samaa ihailua kuin edellisessä postauksessa! Mahtava asenne ja upea lopputulos!

P.S. Upea Instagram-tili sulla! Niin ihania kuvia, että piti alkaa heti seurata &lt;3

Nettanen

Voi kiitos tosi paljon! Ja miten ihanasti sanottu mun Instagramista, piristit todellakin mun päivää! Tosi kivaa että aloit seurailemaan<3 Oikein ihanaa alkavaa viikkoa! :)

Torey
Näissä neliöissä

Mun mies purki ja rakensi useammankin seinän uusiksi meidän vanhassa kodissa. :D Eikä ole ammatiltaan mikään rakennuspuolen kaveri. Sen sijaan on pienestä asti tehnyt kaikenlaisia juttuja isänsä ja setiensä kanssa, sekä tarvittaessa netistä vilkaisemalla hoksaa miten hoitaa homma. Kaikki luonnistuu! Ja olen sanonut ihailevani sitä piirrettä hänessä. Jokainen ei sitä hallitse. Mutta tosiaan, keittiöstä lähti seinä. Makkarin seinä purettiin ja rakennettiin uusiksi peiliovineen ja vaatehuoneen seinä&ovi siirrettiin lisätilan vuoksi. Ja serkkuni kanssa he suunnittelivat, piirsivät ja rakensivat vaatehuoneen säilytystilatkin. Eli kaikenlaiseen pystyy ilman ammattilaisiakin! :)

Tykkään tuosta teidän pienestä makuusopista!

Nettanen

Vau, mahtavaa että sieltäkin löytyy tuollainen peloton "tee-se-itse" -mies! Meillä on muuten tosi samanlainen kaava, että mun mies on kanssa nuorempana puuhaillut paljon isänsä ja pappansa kanssa, eli sitä kautta remontit on jonkin verran tuttuja, ja nyt sit netistä tutkii loput tarvittavat tiedot :D Kuulostaa siltä, että teillä on tehty aika isokin remontti, ja siitä saa todellakin olla ylpeä, että sellaiseen pystyy - ei nimittäin ihan jokainen uskalla sellaiseen ryhtyä.

Ja kiitos paljon! Tää on kyllä kiva ja tosi kätevä ollut käytössä myös :)

Kommentoi