Ensimmäistä kertaa ekokasvohoidossa

* Yhteistyössä Ekopharma & Kauneuspuoti Villi Vadelma

Olen käynyt elämäni aikana tähän mennessä kaksi kertaa kasvohoidossa – ja jälkimmäinen kerta oli nyt tänä keväänä. Se oli myös elämäni ensimmäinen kerta ekokasvohoidossa – siis kasvohoidossa, jossa kaikki käytetyt tuotteet olivat luonnonkosmetiikkaa.

Aloin itse noin puolitoista vuotta sitten suosimaan luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa, ja oikeastaan samoihin aikoihin kiinnostuin myös ylipäätään ihonhoidosta enemmän. Sen jälkeen olen tutustunut lukuisiin luonnonkosmetiikkatuotteisiin ja ottanut aktiiviseen käyttöön esimerkiksi seerumin, naamiot ja kuorinnat. Kasvohoidossa ja erityisesti ekokasvohoidossa käymisestä olen totta kai myös haaveillut, mutta sekä ajasta että rahasta on aina mukamas ollut sen verran puutetta, että käyminen on kuitenkin toistaiseksi jäänyt.

Se on kyllä harmi, että juuri tällaisista asioista tulee niin helposti tingittyä. Kasvohoidossa käyminen on kuitenkin satsaus kahteen asiaan: ihon hyvinvointiin ja samalla myös oman mielen hyvinvointiin. Se on todellista itsensä hemmottelua ja rentoutumista, jollaista me kaikki kyllä ansaitsemme aika ajoin.

Minua ei siis tarvinnut kahta kertaa suostutella, kun Ekopharma tarjosi minulle mahdollisuutta päästä kokeilemaan ekokasvohoitoa, joka toteutettaisiin heidän luonnonkosmeettisilla tuotteillaan. Kyllä kiitos!  Hoito suoritettiin Kauneuspuoti Villi Vadelmassa Helsingin Kumpulassa. Saavuin kasvohoitoon odottavaisin mielin, sillä halusin kovasti tietää, millaisia tuotteita hoidossa käytetään ja mitä kosmetologi sanoo ihoni kunnosta.

Minulla on aina ollut aika hyvä iho, enkä edes teini-iässä kärsinyt aknesta tai muutenkaan pahemmin finneistä. Pahin iho-ongelmani lienee muutaman vuoden takainen suunympärysihottuma, josta olen onneksesi päässyt eroon oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla ja ylipäätään oikeanlaisella puhdistusrutiinilla.

Minulla oli ollut aika kiireistä viime aikoina, ja tunsinkin kasvohoitoon mennessäni oloni melko stressaantuneeksi ja väsyneeksi. Siksi olikin aivan ihanaa päästä istumaan (tai pikemminkin makaamaan) pehmeään kosmetologin tuoliin, lämpimän peiton alle.

Villi Vadelman Hanna teki minulle marjaisan kasvohoidon Ekopharman tuotteilla. Siinä käytettiin tuotteita Ekopharman Herukka- ja Tyrni -sarjoista. Herukka-tuotelinja on kehitetty herkälle iholle, ja sopii erinomaisesti myös ärtyneen ihon hoitoon. Tyrni-sarja puolestaan on antioksidanttinen ja sillä on anti age -vaikutuksia.

Hanna teki minulle ensin pintapuhdistuksen herkkää ihoa hemmottelevalla ja ihoa kosteuttavalla ja rauhoittavalla Herukka- linjan puhdistusemulsiolla ja viimeisteli puhdistuksen Herukka-kasvovedellä. Sitten kasvot kuorittiin vitamiinirikkaalla ja ihoa kirkastavalla Tyrni AHA -Duo -kuorinnalla. Kun iho oli kuorittu, levitettiin sille C-Max Hoitoseerumi, joka imeytettiin iholle ultraäänen avulla. Seuraava vaihe, eli ihon höyrytys, oli mielestäni ihana! Kasvojeni lähelle laitettiin laite, josta tuli ilmaan lämmintä höyryä. Sain olla höyryssä noin 10 minuuttia, ja höyry tuntui mielestäni oikein miellyttävältä. Höyryn jälkeen oli kasvohieronnan aika. Sekin tuntui aivan ihanalta ja todella rentouttavalta. Tällaista kun saisi vähän useaminkin, niin ai että.. 🙂 Lopuksi iholle laitettiin kosteuttava, rauhoittava ja ihon väriä tasoittava mustaherukkanaamio, jota ei pesty pois, vaan joka sai rauhassa imeytyä iholle.

Kasvohoidon jälkeen iho tuntui sileältä ja raikkaalta, ja samoin tuntui myös oma mielentila! Olin tyystin unohtanut ajatella omia stressinaiheitani ja väsymystäni, ja olin keskittynyt vain Hannan hemmottelevaan hoitoon ja rentoutumiseen. Tulevaisuudessa aion pyrkiä käymään kasvohoidossa edes kerran tai pari vuodessa, sillä se on kyllä niin ihanaa hemmottelua ja itsestään huolta pitämistä.

Juttelimme myös tietysti Hannan kanssa paljon luonnonkosmetiikasta ja ihonhoidosta ylipäätään. Sain kuulla, että minulla on normaali iho, jossa on hieman pintakuivuutta. Ryppyjäkään minulla ei vielä kovin paljon ole (mutta eivätköhän ne sieltä ajan mittaan tiensä tällekin iholle löydä, heh).

Juttelimme toki myös Ekopharmasta, jonka kautta olin hoidon saanut ja jonka tuotteilla Hanna suorittaa hoidot Villi Vadelmassa. Ekopharma on siis ainoa suomalainen luonnonkosmeettinen ammattilaissarja, jossa käytetään pääosin kotimaisia, lähituotettuja raaka-aineita, kuten marjoja ja kasviuutteita. Tuotteiden kulmakivinä ovat hyvä siedettävyys ja erinomainen hoitoteho. Tuotteilla on avainlippumerkki sekä FI-Natura -luonnonkosmetiikkasertifikaatti. Koska kyseessä on ammattilaissarja, myyvät sitä ainoastaan kosmetologit ja parturi-kampaajat. Esimerkiksi Villi Vadelmassa tuotteita oli myynnissä laaja valikoima, ja niitä voi ostaa myös Villi Vadelman verkkokaupasta.

Itselleni Ekopharma oli tuttu sarja sitä kautta, että käydessäni viime kesänä ekokampaamossa, käytettiin siellä Ekopharman tuotteita. Sen sijaan ihonhoidossa en ollut niitä vielä koskaan kokeillut, ja olikin erittäin mielenkiintoista päästä tutustumaan kyseiseen tuotemerkkiin paremmin ammattilaisen kanssa. Hanna valikoi minulle myös kotiin testiin muutaman ihotyypilleni sopivan Ekopharman tuotteen, ja tulen kirjoittamaan niistä lisää blogissa vielä myöhemmin, kunhan olen rauhassa testaillut tuotteita.

Onko siellä muita, jotka ovat kokeilleet ekokasvohoitoa? Ja onko Ekopharma jo teille tuttu merkki?  Tai ekohoitola Villi Vadelma? 🙂 

-Netta

Lue myös:

Ensimmäistä kertaa ekokampaamossa

Vuosi luonnonkosmetiikkadödön käyttäjänä

Näin hoidan ihoani luonnonkosmetiikalla

kauneus hyva-olo iho suosittelen
Kommentit (3)
  1. Ihanan kuuloinen kokemus! Ekopsharma ei ole vielä tuttu, mutta nyt kyllä kiinnostukseni heräsi 🙂

    1. Siis Ekopharma 😀

    2. No eikö! 🙂 Niin harvinaista herkkua itselleni, että oli kyllä tosi ihanaa päästä hoidettavaksi ja oli todella rentouttavaa. Ja tosi laadukkailta vaikuttaa noi Ekopharman tuotteet, kun olen niitä nyt kotona testaillut. 🙂

      Oikein ihanaa uutta viikkoa Jyväskylään! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *