Ihania löytöjä Porvoon kirpputoreilta

Totesin tuossa jokin aika sitten, että mökiltä puuttuu vielä jonkin verran kaikenlaista tavaraa – niin huonekaluja, astioita, puutarhakalusteita kuin ihan sellaisia arkisiakin varusteita, kuten siivousaineita ja muita. Kaikkea ei todellakaan voi eikä kannatakaan hankkia kerralla, mutta keksin, että voisimme käyttää sunnuntaipäivästä muutaman tunnin remontoimisen sijaan kirpputorikierrokseen Porvoossa, ja sain myös miehen houkuteltua ideaan mukaan. Hän taisi kyllä olla vähän skeptisempi sen suhteen, että löytyisikö mitään – itsehän puolestani olen vanha kunnon kirpputorihaukka, joka penkoo aina kaikki pöydänaluset ja jokaisen rekin, ja tekee parhaimmat löytönsä nimenomaan kirppiksiltä.

Niinpä kävimmekin kahdella eri kirpputorilla Porvoossa – Porvoon Löytöpisteessä ja Kevätkirppiksellä. Molemmat ovat itsepalvelukirpputoreja, ja molemmilta löysimmekin hyvää tavaraa mökille.

Kevätkirppikseltä mukaan tarttui ensinnäkin neljä ihan tavallista skumppalasia hintaan 0,5 e/kpl. Meillä oli mökillä ennestään kaksi kuohuviinilasia, joten nyt on sitten puoli tusinaa kasassa siltä varalta, että tulee joskus kilisteltyä vähän isommallakin porukalla.

IMG_7655.jpgIMG_7657.jpg

Myös muita astioita löytyi kirppiskierrokseltamme. Porvoon Löytöpisteestä löytyivät nämä neljä posliinista purkkia, joissa voi säilyttää keittiön perusjuttuja. Purkkien hinta oli 4 euroa kappale. Ne onkin pesun jälkeen jo otettu heti käyttöön, ja koska ne ovat niin kauniita, raivasin niille tilaa avohyllyltä.

IMG_7661.jpg

Kevätkirppikseltä bongasimme pöydän, jossa oli todella halvalla myynnissä hyvin vanhoja Arabian astioita. Sellaisia, joissa oli Arabian niin kutsuttu ”piippuleima”, joka on ollut käytössä vuosina 1932-1949. Astiat olivat ehjiä ja ihan hyväkuntoisia, mutta toki niissä näkyi myös ajan patina ja niiden ikä. Mielestämme ne sopivat niin hyvin meidän 90-vuotiaaseen mökkiimme, että pakkohan niitä oli napata mukaan.

Ensimmäisenä iskin silmäni tähän tarjoilulautaseen, jonka hinta oli ”päätä huimaavat” 5 euroa.

IMG_7664.jpgimg_7668.jpg

Myös toinen, hieman edellistä pienempi tarjoilulautanen lähti mukaan. Sen hinta oli kaksi euroa, ja piippuleimallista Arabiaa siis tämäkin.

IMG_7670.jpgimg_7676.jpg

Bongasin vielä tarjoiluvadin kanssa samaa sarjaa olevat lautaset, tosin niitä oli harmillisesti vain kolme kappaletta. Toisaalta ajattelen, että mökin astiasto saakin olla suloisesti vähän eriparista ja sekalaista, joten eipä tuo mitään haittaa. Lautasten hinta oli myös kaksi euroa kappale.

IMG_7677.jpg

Nämä ihanat astiat pääsivätkin kaikki käyttöön, kun söimme miehen kanssa juhannusateriaa mökillä. Aivan ihania ovat, ja juuri sopivan ”mix & match” -kattaus syntyi näillä ihan huomaamatta, sen kummemmin suunnittelematta. Kuvassa näkyvän vanhan kattilan olen ostanut kirpputorilta 18-vuotiaana, ennen kuin asuin vielä omassa asunnossakaan. Se on siis kulkenut jo pitkän matkan mukanani, ja nykyään se ilahduttaa mökillä, minne se sopii kyllä aivan täydellisesti.

img_7725.jpgimg_7729_2.jpg

Sitten vielä viimeiseen kirppislöytöön, eli kahteen vanhaan, jonkun itse nikkaroimaan puutarhtuoliin. Ne olivatkin ihan ensimmäinen löytömme; bongasimme ne samantien, kun astuimme sisään Porvoon Löytöpisteesen. Olimme etsiskelleet juuri tämän tyylisiä tuoleja, mutta uutena ne maksavat noin 100 euroa kappale (vähintään). Mikä tuuri, että nämä tulivat vastaan, ja hintaa oli 14 euroa per tuoli. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa maalata nuo kokonaan valkoisiksi, mutta tuskipa ehdimme tänä kesänä. Siihen asti saavat olla tuollaisia, ja hyvin toimivat nytkin. Näissä on lisäksi ihan oikeasti mukava istua!

36188669_10211989886243835_6099098218837049344_n1.jpg

Ihan todella onnistunut kirpparikierros siis – miten hyviä kirpputorilöytöjä teinkään! On kyllä aina kiva, jos löytää tarvitsemiaan asioita käytettyinä. Kirpparikierrokset ovat parasta mahdollista aarteenetsintää, ja niiden tuloksena säästää niin omaa kukkaroaan kuin luontoakin. Keksin kyllä vielä kaikenlaista muutakin, mitä meiltä puuttuu, joten tulen ihan varmasti tekemään pian uudenkin kierroksen näille kirppareille, ja vielä on itse asiassa useampikin Porvoon kirpputori käymättä.

-Netta (Instagram: @nettafrancesca)

Lue myös:

Upeita second hand -löytöjä huutokaupasta

Paras Facebook-kirppislöytöni: upea kattokruunu

Ihana vanha senkki löytyi sattumalta kirpputorilta

 

koti sisustus
Kommentit (7)
  1. Tosi hyvät löydöt, tykkään! 🙂

    1. Joo mä olin myös tosi positiivisesti yllättänyt! 🙂 Kun menee uudelle kirppikselle, ei koskaan oikein tiedä millainen paikka on kyseessä, mutta nämä oli molemmat varsinaisia aarreaittoja! 🙂

  2. Tosi hyviä löytöjä! Sukulaisen mökillä on jonkin verran vanhaa Arabiaa ja käsintiskaus on astetta mukavampaa kun voi välillä ihailla vanhoja kauniita astioita. 🙂

    1. Nää oli kyllä just täydellisiä meidän mökille! 🙂 Ja toi on niin totta, että kauniit astiat tekee jopa tiskaamisesta mukavampaa <3 Tosin, sitten joutuu olla vähän tuplavarovainen, ettei vaan riko mitään. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *