Kesämökin sisustus juuri nyt

Heippa taas ihanat! <3

Tajusin tuossa taannoin, etten ole taas hetkeen julkaissut oikein mitään kuvia meidän kesämökkimme sisätiloista, vaikkakin mökkisisustus-aiheiset kirjoitukset ovatkin aina olleet tosi suosittuja ja luettuja. Niinpä päätinkin nyt korjata asian ja esitellä teille, miltä meidän mökin sisustus näyttää juuri nyt, elokuussa 2020. Ihan hirveästi mitään sen kummempia muutoksia ei ole tapahtunut viime kesään nähden, mutta kuitenkin aina jotain pientä, ja toki varsinkin pienemmät tavarat ja sisustusesineet vaihtavat paikkaa tuon tuostakin.

Mökillä palvelee edelleen sama ruokapöytä, joka oli käytössä jo edellisillä omistajilla. Samoin nuo kolme samanlaista tuolia olivat heillä tässä tilassa, tosin ne olivat saman värisiä pöydän kanssa. Me olemme maalanneet ne valkoisiksi. Tuo pöydän päässä oleva erittäin vanha tuoli löytyi mökin ulkovarastosta ja se kunnostettiin. Se oli meillä nyt noin vuoden verran kotonamme, mutta kun nyt kesällä ostimme kotiin kaksi tuolia huutokaupasta, päätyi tämä tuoli takaisin mökille. Ja sen sijaan tuoli, joka oli tämän pöydän päässä, on nyt tällä hetkellä saunan pukuhuoneessa. Eli pientä ”tuolileikkiä” on ollut nyt meneillään tämän kesän aikana.

Myös tämä keltainen lipasto tuli meille mökkikauppojen mukana. Sen päällä olevista lasipurkeista olen saanut yhden isältäni ja ostanut kaksi kirpputorilta. Helmitaulut ovat olleet meillä aiemmin kotona, mutta nyt ne on tuotu mökille. Tällä hetkellä ne majailevat tuossa lipaston päällä, vaikka olen pohtinut niiden kiinnittämistä seinälle. Toisaalta tämän lipaston päälle sopisi myös kivasti jokin seinähylly, johon mahtuisi sitten enemmänkin tavaraa esille. Kuvassa näkyvän kultaisen kynttilänjalan ostin kesällä huutokaupasta viidellä eurolla.

Pikkuiruisessa keittiönurkkauksessa ei olekaan tapahtunut viime kesän jälkeen oikeastaan mitään uutta – ja toisaalta miksi olisikaan, kun se toimii hyvin noin. Keittiön puolelta ei taida löytyä lähestulkoon mitään, mikä olisi ostettu uutena tänne, vaan kaikki on joko kotoa, kirppareilta, huutokaupasta tai mökkikauppojen myötä saatua.

Keittiönurkkauksen vasemmalla puolella ovat puuhella ja liesi. Tuon hellan vasemmalla puolella olevan takkasetin ostimme myös kesällä huutokaupasta kympillä. Se helpottaa mukavasti kipinämikon hommia. Kohtahan viilenevät syysillat ovatkin jo täällä, ja tulee poltettua jälleen hellassa tulta. Pärekori, jossa säilytämme polttopuita, tuli myös meille mökkikauppojen mukana, samoin kuin tuo liedellä oleva iso kattila, jossa keitän aina tiskivettä.

Alla olevassa kuvassa näkyy rottinkituoli, jollaisia meillä on itse asiassa kaksi. Toinen on tuvassa ja toinen puolestaan verannalla. Tilasin nämä pari vuotta sitten Vepsäläisen alennusmyynnistä. Nämä oli heillä jostain syystä kategorisoitu vähän hassusti pihakalusteiksi. Joskus, kun meillä on ollut paljon väkeä kylässä ja olemme istuneet ulkona, olemmekin kyllä napanneet nämä tuolit myös pihalle. Näiden hyvä puoli onkin se, että nämä ovat kevyitä ja näitä on näppärää siirrellä.

Viime kesän isoin sisustusjuttu mökillä oli alemmassa kuvassa näkyvän Ikean Hemnes-sohvasängyn kotiutuminen mökille. Se oli vähän sellainen kompromissiratkaisu, jossa mentiin ennen kaikkea mukavuus edellä – tavallaan en olisi halunnut tuoda tähän 90-vuotiaaseen mökkiin mitään Ikean kalusteita, mutta tässä tapauksessa se oli kuitenkin järkevää. Ennen sohvasängyn hankintaa olimme nukkuneet pari vuotta ilmapatjalla, joka ei todellakaan ollut se mukavin ratkaisu. Tässä sängyssä on mukava nukkua, se menee päivisin pienempään tilaan ja sen alla on vieläpä säilytystilaa. Erittäin hyvä valinta pienelle kesämökille siis!

Tänä kesänä sohvasängyn yläpuolelle kotiutuivat nuo kaksi taulua. Pohdin hetken, sopivatko ne mökillemme, mutta päätin sitten, että kyllä sopivat. Vesivärimäiset kuvat ovat mukavan ajattomat ja kehysten kultainen väri toistuu kivasti myös tuon oikeassa nurkassa olevan lampun jalassa. Sinisiäkin sävyjä löytyy mökistä jonkin verran.

Myös ruskea pikkulipasto tuli meille mökkikauppojen mukana. Sekin oli jossain vaiheessa meillä kotona, mutta tilanpuutteen vuoksi se siirrettiin takaisin mökille. Lipasto kätkee sisäänsä paljon kirjoja. Tykkään tosi paljon tuosta lipaston eläväisestä pinnasta. Tämä on vähän hakenut paikkaansa, mutta nyt se on ollut pidempään tuossa ikkunan edessä ja sen päällä olevat esineet ovat vaihdelleet melko paljon.

Myös alla olevan kuvan lipasto tuli meille mökkikauppojen mukana. Se löytyi ulkovarastosta huonokuntoisena ja täynnä työkaluja. Siinä oli kuitenkin todella kaunis muoto ja se oli selvästi hyvin vanha, joten sukulaisemme kunnosti ja maalasi sen. Ja siitä tulikin aivan upea! Tämä oli meillä aluksi kotona, mutta tilanpuutteen vuoksi tämäkin muutti takaisin mökille. Se sopii kyllä sinne erinomaisesti ja kätkee sisäänsä tosi paljon tavaraa, kuten kaikki lakanat ja pyyhkeet. Toisaalta lipasto on niin kiva, että vähän haikailen sitä aina kotiinkin.

Lipaston edessä olevan tuolin ostimme mökkimme lähellä olevalta pihakirppikseltä viime kesänä. Sen oli tarkoitus tulla meille kotiin, mutta ainakin toistaiseksi se on jäänyt mökille. Ja se kyllä sopii hyvin yhteen tuon lipaston kanssa.

Verannan puolellakaan ei ole tapahtunut oikeastaan mitään sen kummempaa uutta. Yhdellä seinällä on tuo ihana Pihlgren & Ritolan Kirsikkapuu-tapetti, joka sopii kyllä tilaan tosi hyvin. Tuo vanha ovi ihastuttaa minua joka kerta, kun näen sen. Myös eteisen lipasto tuli (ylläriylläri) mökkikauppojen mukana. Ei siis esimerkiksi yhtäkään kaappia, mutta melkoisen monta lipastoa!

Lipaston päällä oleva peili löytyi niinkin yllättävästä paikasta kuin Prismasta. Lamppu puolestaan on miehen vanha ja samovaarin ostin muutama kesä sitten huutokaupasta vitosella.

Tajusin, että unohdin ottaa kuvat verannan päädystä, jossa on rottinkituoli ja pöytä, sekä tiskinurkkauksesta. No, esittelen ne vaikka myöhemmin sitten vielä omassa postauksessaan. 🙂

Mitä tykkäsitte meidän mökistä? <3

-Netta

Kommentit (2)
  1. Vierailija S
    23.8.2020, 11:30

    Ihana on tuo teidän mökin sisustus :).

    1. Voi kiitos paljon ihana! <3 Kivaa uutta viikkoa sinne! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *