Kodin kevätpäivitys uusilla julisteilla

*Kaupallinen yhteistyö Desenion kanssa

Alkuvuodesta, kun joulu on takana ja joulukoristeet siivottu taas vuodeksi varastoon, tekee mieli vähän uudistaa kotia ja tuoda kevättä sisään. Itse en kuitenkaan halua tehdä mitään kovinkaan suuria hankintoja, vaan uudistan kodin sisustusta pienillä jutuilla. Saatan vaihtaa sohvatyynyihin uudet päälliset, hankkia uuden viherkasvin tai kimpun tulppaaneja. Vaihtelen myös mielelläni pientavaroiden paikkoja, sillä se tuo aina kivaa vaihtelua ja uutta ilmettä kotiin.

Yksi kätevä tapa tuoda sisutukseen näkyvää muutosta edullisesti ja ilman jättisuuria uusia hankintoja, on hankkia pari uutta sisustusjulistetta. Uusi taulu antaa tilaan heti ihan erilaisen hengen ja tunnelman! Pääsin itse valitsemaan Pohjoismaiden suurimmasta julisteiden verkkokaupasta Deseniolta muutaman julisteen itselleni, ja se sattui juuri täydelliseen saumaan, kun olinkin keväisen sisustuskärpäsen puraisema jo valmiiksi.

Päätin valita pari julistetta omaan kotiimme, ja lisäksi halusin tilata yhden julisteen lahjaksi vastasyntyneelle kummityttärelleni. Meidän kotiimme valitsin julisteet ”Watercolor Mountains”ja ”Helsinki”. Kummitytölleni puolestaan tilasin ”Flower Cone Pink” -julisteen. Lisäksi Deseniolta voi kätevästi samalla tilata myös kehykset, joita löytyy useassa eri värissä. Omiin julisteisiini valitsin kullanväriset kehykset, kun taas kummitytön julisteeseen hopeanväriset.

Helsinki-juliste sai paikan makuuhuoneestamme, minun yöpöydältäni. Makuuhuoneemme sisustus tuntuu olevan jotenkin vieläkin hieman ”kesken”, ja yöpöytäni oli näyttänyt omaan silmääni vielä kovin tyhjältä ja autiolta. Niinpä keksin, että siinä olisi juuri sopivasti tilaa jollekin kivalle, pienehkölle taululle.

Minulla on itse asiassa joskus ennen muinoin ollut  samalla printillä ”Stockholm Serif”-juliste, mutta lukuisten muuttojen tiimellyksessä se on valitettavasti hävinnyt jonnekin. Nyt päätin kuitenkin tilata nimenomaan tämän Helsinki-julisteen, sillä Helsinki on ollut rakas kotikaupunkini jo 10,5 vuoden ajan, ja olen juurtunut tähän kaupunkiin hyvin tiukasti. Julisteessa minua houkuttelivatkin sekä sen sanoma että tyylikäs, minimalistinen printti. Se tuo myös kivaa kontrastia tuon antiikkisen mahalipaston kaveriksi.

Itse tykkään sisustuksessa juurikin kerroksellisuudesta, enkä ole minkään tietyn tyylisuuntauksen edustaja. Sen sijaan meillä yhdistyy antiikki ja moderni tyyli, design ja kirpputorilöydöt. Mielestäni tämä Helsinki-taulu sopii makuuhuoneen kokonaisuuteen oikein kivasti. Se on myös niin simppeli ja minimalistinen, että se on helppo halutessaan sijoittaa oikeastaan minne tahansa kotonamme, mikäli innostun jossain vaiheessa vaihtelemaan pientavaroiden paikkaa (jota kyllä aina aika ajoin teen).

Watercolor Mountais -julisteessa minua viehätti sen vesivärimäinen jälki ja rauhallinen tunnelma. Sininen värimaailma on seesteinen, ja se tuo myös kivasti väriä valkoiselle seinälle. Minua on alkanut hieman tympimään valkoiset seinät ja olenkin kaivannut nimenomaan jotain väriä tuolle keittiön pikkuseinälle, ja tämä juliste tuo sitä juuri sopivasti. Nuo kultaiset kehykset menevät myös aivan täydellisesti yks yhteen tuon kattovalaisimen sävyn kanssa!

Ruokapöytämme sävy on myös aavistuksen vaaleansiniseen menevä, ja samoja sävyjä voi bongata tuosta julisteesta. Mielestäni ruokailutila on nyt kivan yhteinäinen kokonaisuus, jossa toistuvat samat sävyt. Mitäs tykkäätte?

Pakko vielä kertoa, miten Desenio ottaa huomioon ympäristön – tätä en nimittäin aiemmin tiennyt itse. Desenio istuttaa kaksi puuta julisteiden valmistuksessa käytetyn yhden puun tilalle. Lisäksi Desenion julisteet on painettu ympäristöystävälliselle paperille. Ainakin itselleni tällaiset seikat ovat aina plussaa, kun valitsen mistä hankin tuotteita itselleni. 🙂

Mitäs tykkäsitte valitsemistani julisteista? Ja onko siellä muita, joilla on jo keväistä sisustuskuumetta rinnassa?

-Netta

koti sisustus suosittelen
Kommentit (7)
 1. Rakastan tauluja, ja olen muutaman julisteen hankkinut/saanutkin. Minkä lisäksi olen yhden taiteilijan kanssa sopinut, että tilaan häneltä taulun, kunhan tiedän missä sävyissä sen haluan. 😄 Nykyiseen kotiimme en seinille ole halunnut enää laittaa tauluja (paitsi lasten seinille), ja odotan sitä päivää kun joskus uudessa kodissa saan laittaa ne kaikki seinille!

  Vessassa mulla on ”olet ihana”-taulu tasolla, ja se on hyvä muistutus aina kun vessassa käy. 😊

  https://naissanelioissa.wordpress.com/

  1. Taulut luo kyllä ihan omanlaistaan henkeä ja tunnelmaa kotiin! <3

   Vähänkö ihanaa, kun saat jonaina päivänä tilaustaulun! Toi ois kyllä aivan ihana idea, ja oishan se kyllä hienoa omistaa joskus joku uniikki taulu. Meillä löytyy tällä hetkellä vain julistatauluja, mutta joskus olisi kyllä kivaa omistaa myös maalaus.

   Olet ihana -teksti sopii ihan täydellisesti vessaan, koska siellä tulee toisinaan peilailtua itteään vähän turhan kriittisesti! 😀

 2. Deseniolta saa kyllä ihania julitseita! Itse olen muutama vuosi sieltä sellaisen ostanutkin ja nyt lähiaikoina tekisi mieli vähän päivittää niitä uusiin 🙂

  1. Joo! Tykkään kun valikoima on niin laaja ja tuntuu vaan parantuneen vuosi vuodelta. Jokaiselle löytyy jotain. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *