Kuulumisia ja mietteitä juuri nyt

Heippa ihanat! <3

Pitkästä aikaa ehdin kirjoitella kuulumisia tänne blogin puolelle. Koko kevät ja alkukesä on ollut erittäin kiireinen ja kuormittava, ja sekä aika että voimat ovat olleet täällä aikamoisen kortilla. Sellaisissa hetkissä pitää priorisoida ja luopua ylimääräisestä, ja blogi on ollut nyt yksi niistä jutuista, joista olen itse tinkinyt ja päättänyt olla ottamatta tästä harrastuksesta mitään lisästressiä.

Ylipäätäänhän tämä blogimaailma on jo pidemmän aikaa ollut isossa murroksessa, ja yhä useampi blogi päivittyy nykyään entistä hitaammin ja monet blogit myös lopettavat, viimeisimpänä oma pitkäaikainen suosikkini Sarada Dedollin blogi, jonka lopettamisesta tuli vähän haikea ja nostalginen fiilis, vaikka ymmärrän kyllä aivan täysin Sarandan päätöksen. Mutta kun on lukenut jotain blogia vuosikausia, se tuntuu läheiseltä ja tärkeältä – vähän sama fiilis kun lempisarja päättyy ja tutuiksi ja rakkaiksi tulleet hahmot pitää hyvästellä.

Kieltämättä kyllä tässä kevään aikana itsekin olen potenut vähän huonoa omaatuntoa blogin ”heitteillejätöstä” ja toisaalta toivonut, että olisi tälle harrastukselle aikaa samalla tavoin kuin esimerkiksi opiskelijana. Mutta on vain hyväksyttävä, että elämä menee eteenpäin ja aikaa ei aina riitä kaikille jutuille samaan tapaan kuten nuorempana. Välillä on käynyt mielessä, onko sellaisessa blogissa järkeä, joka ei lähes koskaan päivity – olisiko parempi, ettei sitä sitten olisikaan?

Silti ajattelen itse ainakin tässä hetkessä niin, että ainakaan ihan pian tämä blogi ei ole lopettamassa, vaikka se ei enää päivitykään enää samaan tahtiin kuin ennen. Koska en ole ammattibloggaaja enkä sellaiseksi pyrkimässä, ei blogin kävijämäärillä tai muulla vastaavalla onneksi ole minulle merkitystä, vaan olen vähän kuin palannut takaisin blogin ”alkupisteeseen” ja kirjoittelen tänne sitten kun ehdin ja jaksan (jossain vaiheessa olin tavoitteellinen ja ehkä juuri se aikaansai myös stressiä). Tokihan myös blogien lukeminen on vuosien saatossa muuttunut – tuskin kukaan enää odottaakaan, että blogit päivittyisivät joka ikinen päivä ja niissä raportoitaisiin jokainen pikkujuttu; sitä vartenhan on Instagram, jossa itsekin kerron aktiivisemmin kuulumisiani (@nettafrancesca). Sen sijaan blogeissa kerrotaan vähän isommista jutuista ja yleismaallisemmista asioista, jaetaan vinkkejä ja inspiraatiota, ja useimmiten näihin päädytäänkin nykyään Google-hakujen kautta. Itse tulen ainakin jatkossakin raportoimaan täällä mökkikuulumisia, kulttuurivinkkejä ja varmasti ajoittain myös syvällisempiä pohdintojakin, niin omaksi ilokseni, vakiolukijoille kuin niille randomeille googlaajillekin.

Sitten ehkä vähän niitä kuulumisiakin! Mitäpä on mahtunut minun kesäkuuhuni?

Työkiireitä, mökkeilyä, hellettä, juhannus ystävien kanssa ja kesäloman odotusta. Ihanaa, että säät ovat olleet lämpimät, tosin yöunia ne ovat hieman verottaneet. Talviturkki on vielä heittämättä, mutta se olisi tarkoitus tapahtua viimein tänä viikonloppuna. Mökillä remontti etenee ja valmistunee aivan lähiaikoina, joten pääsemme pian heittämään hyvästit ulkohuussille. Mökkisaunassa on myös saunottu kovasti, jopa kaikkein kuumimpinakin hellepäivinä. Juhannuksena grillasimme mökillä ystävien kanssa hampurilaisia, pelasimme Afrikan tähteä ja mölkkyä ja kuuntelimme iskelmiä kolmeen asti aamuyöllä. Oli niin mukavaa, että unohdimme lähes tyystin ottaa kuvia – se on onnistuneen illan merkki. Nyt tosiaan odottelemme jo kovasti kesälomaa, joka koittaa 19.7 ja kestää kolme viikkoa. Lomalta toivon ennen kaikkea rentoutumista ja akkujen lataamista, mutta muutamia suunnitelmiakin on olemassa.

Lomalla on tiedossa ainakin kolmen yön reissu Nauvoon, mökkeilyä ja mökkivieraiden kestitsemistä, päiväretkiä mökin lähistöllä Itä-Uudellamaalla, yksi yö Töyrylän kartanossa Artjärvellä, mökkeilyä myös sukumökillä Päijät-Hämeessä ja varmaan jotain ex tempore -retkiä. Kolme viikkoa kyllä vilahtaa melko nopeasti, joten katsotaan fiiliksen mukaan, mitä sitä ehtii ja jaksaa 🙂

Sellaisia mietteitä ja kuulumisia täällä tällä kertaa. Mitä kuuluu teidän kesään? <3

Ihania hellepäiviä toivotellen,

-Netta

Kuvat: Pexels.com

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (10)
 1. Kiva taas lukea sinun blogia taas pitkästä aikaa.
  Se on kuin kirje jota odottaa.( No eihän niitä todellisuudessa enään tule).

  Ja onhan se totta ,että.jos on paljon kaikenlaista. Niin pitäähän sitä sitten jotakin väliin.

  Lomaa sitä kovasti varmaan meistä moni odottaa. Vaikka työ olisi kivaa ja antoisaa. Ihan kuin roppa tietäisi ,että kohta täytyy saada pelata.

  Ihanaa lomaa sitten ,kun sen aika koettaa.🍓🛥️🌹

  1. Mukavaa kuulla 🙂 Toivottavasti taas jossain vaiheessa olisi enemmän aikaa kirjoitella tänne hieman useamminkin 🙂

   Ja kyllä vain, loma ja lepo ovat tärkeitä niin kropalle kuin mielellekin. Onneksi se loma sieltä kohta jo koittaa <3

 2. Vierailija S
  1.7.2021, 14:51

  Itellä ei oikein oo lomaa, mut oon kyl onneks päässyt käymään mökillä, mökkeily best :). Just sain tuoretta minttua, aattelin tehdä minttujäätelöä, tosi hyvää. Mitäs muuta? Perus mansikkakakku täytyy tehdä ja ai niin, muistin just, et en oo tehnyt vielä kesäkeittoa, sitä pitää tehdä.

  1. Vierailija S
   3.7.2021, 13:53

   Ps. Ostin just tuon Meidän mökki -lehden, kun siinä oli juttu sun/teidän mökistä :).

   Ja vielä blogien vähentymisestä, vähän itteeni harmittaa et moni blogi on lopettanut tai muutoin hiljentänyt tahtia. Ite oon vaan tykännyt lukea blogeja. Mut jos ei blogitekstiä synny, niin eipä sitä väkisin voi pidemmän päälle tehdä. Et silleen ihan ymmärrettävää. Se kyl vähän ärsyttää ku jotkut blogit ovat lopettaaneet kuin ”seinään”, ilman mitään ennakkovaroitusta tai postausta, et nyt tää loppui. Musta ois kiva joku juttu kirjoittaa, et nyt tää loppui. Mut kirjoittele sä miltä tuntuu :).

   1. Mökkeily on todellakin ihan best! <3 Kivaa, että oot päässyt mökkeilemään, taisi olla Kolin suunnalla teidän mökki vai muistanko ihan väärin? 🙂 Kesään kuuluu myös tietyt ruoat, ja ainakin marjat ja herneet <3

    Ja onpa kiva, että oot lukenut jutun meidän mökistä! 🙂 Siitä tuli kyllä mielestäni kiva kokonaisuus.

    Itsekin tykkään lukea ja blogeja ja harmittaa, kun moni hyvä blogi on lopettanut tai hiipunut. Toisaalta, en itsekään enää lue kaikkia niitä blogeja joita joskus, eli oma lukemiseni on vähän vähentynyt ja keskittynyt vain niihin lemppareihin. Mutta tosiaan, oishan se reilua ilmoittaa sitten, jos päättää blogin lopettaa. Tämä blogi kyllä ei ole lopettamassa, vaikka vähän hiljaksiin päivittyykin. 🙂

    1. Vierailija S
     8.7.2021, 16:38

     Hyvin muistettu, Kolin lähelläpä hyvinkin :).

     Joo, kiva juttu oli lehdessä ja myös muu lehti.

     Kiva, ettet oo lopettamassa :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *