Kuulumisia juuri nyt

Elokuu on ollut täällä jo hetken, ja lomastakin on kulunut jo pari viikkoa. Töihin ja arkeen paluu on tänä vuonna tuntunut jotenkin erityisen takkuiselta – on ollut erinäisiä selviteltäviä asioita eikä fiilis ole ollut se korkein. Mutta eteenpäin kuitenkin mennään ja monessa asiassa arki rullailee kuitenkin jo ihan kivasti.

Sellainen kiva käytännön muutos arkiaamuihin on tullut, että polkupyöräni saatiin vihdoin korjattua, ja olen loman jälkeen kulkenut työmatkat joka päivä pyörällä. Se on ollut ihanan ketterää ja tuntunut säästävän aikaa aamuissa.

Töissä puolestaan on tapahtunut sellainen muutos, että toimistomme muutti uuteen paikkaan, joka on tosi kiva, rento ja visuaalisesti inspiroiva. Olen siis tähän muutokseen enemmän kuin tyytyväinen, ja se on omalla tavallaan tuonut jotain uutta myös työntekoon, vaikka varsinaisesti työtehtävissä ei olekaan mikään muuttunut. Mutta ihan vain työympäristölläkin on valtava merkitys ja itse ole niin visuaalinen ihminen, että ympäristö vaikuttaa minuun vahvasti.

Pyöräilyn ja koiralenkkien lisäksi nyt syksyllä liikuntakavalkaadiini kuuluu jooga. Otin nyt sarjalipun joogapaikkaan, jossa käymisen aloitin keväällä. Päätin, että pyrin käymään siellä 1-2 kertaa joka viikko. Hieman syksyllä aion aloittaa taas myös uimisen ihanassa Yrjönkadun uimahallissa. Lisäksi harkitsen hieman, ottaisinko vielä jonkun kurssin itselleni työväenopistosta. Olin viime lukuvuonna heidän kauttaan kolmella valokuvaukseen liittyvällä kurssilla, ja vähän houkuttelisi kyllä mennä jälleen. Mua kiinnostaisi myös joku kuoro- tai lauluryhmätyyppinen kurssi, missä pääsisi vähän laulelemaan ihan vain laulamisen ilosta. Katsotaan, löytyisikö joku sellainen – ja vielä minulle sopivana ajankohtana.

Kotona arjessa ollaan kokeiltu myös yhtä juttua, joka voisi vähän helpottaa elämää. Ollaan nimittäin nyt kerran tilattu viikon ruokaostokset kauppakassipalvelulla kotiinkuljetettuina, ja se oli kyllä tosi kätevää. Aiemminhan olemme olleet tosi epäjärjestäytyneitä ruokaostosten suhteen, ja käytännössä olemme molemmat käyneet ruokakaupassa lähestulkoon joka päivän töiden jälkeen – mikä on ihan älytöntä! Oikeastaan on aika rasittavaakin mennä joka ikinen päivä töiden jälkeen ruokakauppaan ja pähkäillä, mitä tänään syötäisiin. Tässä ruokakassipalvelussa on se hyvä puoli, että tulee kerralla mietittyä kaikki viikon ruoat, tilattua niihin ainekset + muut tarpeet, ja samalla jäävät kaikki turhat heräteostokset pois. Aiomme nyt jatkaa tätä kokeilua, koska vaikuttaa siltä että tämä on meille oikein passeli helpotus arkeen.

Tulevan syksyn osalta kalenteri näyttää vielä aika tyhjältä. Lokakuulle on sovittu kavereiden kanssa mennä katsomaan Pieni Merenneito -musikaalia, ja totesin miehelle että haluan myös syksyllä mennä katsomaan Turun kaupunginteatteriin Amélie-musikaalia. Samalla voisi muutenkin pitää Turku-viikonlopun ja tehdä jotain muutakin kivaa Turussa. Muuten kalenteri on mukavan tyhjä vielä syksylle. Toki nyt alkusyksystä aikaa kuluu viikonloppuisin vielä aika paljon mökillä, mutta viimeistään pakkasten alettua mökkihommat jäävät katkolle ja on enemmän taas aikaa muille jutuille.

Sellaista tänne kuuluu juuri nyt. Miten teidän elokuunne on lähtenyt käyntiin? 🙂

-Netta

Kommentit (9)
 1. vilhelmiina hellstén
  11.8.2019, 22:28

  Tämän postauksen kuvat, Netta 😍 Olet ❤️

  1. Voi kiitos ihana <3

 2. Täällä alkoi tänään ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille ja olin päättänyt aloittaa uudestaan liikunnan säännöllisen harrastuksen joogalateksen parissa. Tuossa äsken olin menossa ilmoittautumaan niin hitto mikä pettymys – kurssi peruttu syksyn osalta ja alkaisi vasta keväällä. Kevyesti harmittaa, sillä se oli ainoa mielenkiintoinen liikuntakurssi, joka olisi sopinut omiin, vaihteleviin työvuoroihin. :/ Syksyn uusi harrastetoimi jää siis tällä kertaa puuttumaan ellei tässä keksi jotain muuta tilalle. Pitänee tutkailla mitä kansalaisopiston ulkopuolella olisi tarjolla, jos vaikka löytyisi jotakin kivaa ja virkistävää syyspuuhaa. 🙂

  Rupesi muuten täälläkin tuo Amelié kiinnostamaan, kun siitä instassa silloin mainitsit! Täytynee ehkä myös tehdä matka Turkuun. 😀

  Ihanaa uutta viikkoa! <3

  https://astuharhaan.wordpress.com

  1. Eikä, onpa huono tuuri!! 🙁 Tietysti juuri se ainoa mikä sulle olisi sopinut, on peruttu. Onko joogalates muuten joku joogan ja pilateksen yhdistelmä? Kuulostaa mielenkiintoiselta! Täällä Helsingissä tietysti on harrastusmahdollisuuksia pilvin pimein, ja toi mun jooga on sellainen yksityinen pieni studio lähellä mun kotia. Vähän tyyristähän se tietysti on, mutta toisaalta jos nyt kerran viikossa käy (eikä aina sitäkään) niin kyllä sen verran kannattaa panostaa omaan hyvinvointiin. Oiskohan siellä teilläpäinkin jotain yksityisia tunteja, missä voisi vaikka käydä just drop-in -periaatteella?

   Ja eikö vaikutakin ihanalta toi musikaali!! <3 Mun on pakko päästä. Täytyy ottaa kohta kalenteri esiin ja varata liput, jotta varmasti pääsee.

   Ihanaa viikkoa sinnekin! Kovin on syksyistä täällä jotenkin jo ollut tällä viikolla. 🙁

   1. Joo, joogalateksessa yhdistellään joogaa ja pilatesta! Ei mitään hikijumppaa, mutta kuitenkin tehokasta treeniä, niin keholle kuin mielellekin. En ole ennen sellaista kokeillut, joten olisi ollut kiva päästä testaamaan. Kurkkasin, että pääsisikö jossain muualla täällä kokeilemaan ja löysinkin sitä parin kuntosalin tarjonnasta, mutta molempiin täytyy hankkia jäsenyys (joka tietenkin maksaa isoja rahoja) eikä tunnit sijoittuneet ajallisesti kovin optimaalisesti, joten antaa olla kevääseen asti sitten, että tuo kansalaisopiston kurssi alkaa. Täytyy vielä tsekata paikalliset joogastudiot ja heidän tarjonta, jos vaikka lähtisi pelkästään joogalla liikkeelle nyt syksyllä. 🙂

    Saavuin eilen Ouluun lomailemaan ja täällä se vasta jo syksyistä onkin, kun vettäkin vaan loirottaa, mutta ehkä saadaan vielä lämpimiä ja aurinkoisia päiviä syys- ja lokakuussa, niin kuin edellisinäkin vuosina. 🙂

    https://astuharhaan.wordpress.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *