Kuulumisia juuri nyt

Tervehdys ruudun sille puolen! <3

Tämä blogi on edelleen pystyssä eikä ole suinkaan kuollut ja kuopattu, vaikka täällä onkin ollut suhteellisen hiljaista viime aikoina. Elämä kiireineen on vienyt mennessään, eikä blogille oli ikävä kyllä vain jäänyt aikaa. Se on kyllä harmi, koska olen kirjoittanut blogia pian seitsemän vuotta ja se on aina ollut tärkeä harrastus minulle. Välillä vain elämä on niin kovin täyttä, että jostain on aivan pakko karsia oman jaksamisen vuoksi. Mutta nyt päätin pitkästä aikaa tarttua näppäimistöön ja kirjoitella blogiin, ja piiitkän tauon jälkeen ihan vain ”tavallisia” kuulumisiani.

Syy kiireisiin, jotka ovat blogin kirjoittamistakin verottaneet, on aika pitkälti töissä. Olen tehnyt paljon töitä jo pidemmän aikaa, ja yllättävät muutokset ovat lisänneet viime aikoina omaa työkuormaani. Toisaalta olen myös kokenut sitä kuuluisaa ”työn imua” ja ollut innostunut työjutuista, vaikka ne ovatkin melko paljon aikaani vieneet. Eli vaikka on ollut kiirettä, niin ihan hyvässä mielessä kuitenkin. Ja työkiireet kyllä myös aikanaan vähän helpottavat, joten tällainen hetkellinen työsuma on ohimenevää.

Lisäksi omanlaistaan ”kiirettä” on tuottanut mökkikauden alkaminen. Olimme pääsiäisenä ensimmäistä kertaa yötä mökillämme, ja sen jälkeen olemme yöpyneet siellä jo pari kertaa lisää. Mökillä aina puuhaa riittää, joten kun viikonloput ovat menneet mökkipuuhissa, ei ole silloinkaan tullut bloggaamista ajateltua niin hirveästi. Mökillä meitä on pitänyt kiireisenä pihatyöt ja erilaiset pienet kunnostuspuuhat. Pian alamme myös rakentamaan verannalle pienen wc:n, johon tulee polttava käymälä. Se tulee lisäämään mökkeilyn mukavuutta roimasti ja pidentää myös mökkikauttamme kivasti. Olemme myös jo avanneet grillikauden ja nauttineet lounaan ulkona auringonpaisteessa. Miten ihanaa se olikaan pitkän tauon jälkeen!

Mökkimme tulee kesän aikana vilahtamaan parissakin lehdessä, ja yksi valokuvaaja tuleekin mökille käymään lähiaikoina. Sitä varten tiedossa on siis myös siivoilua ja paikkojen kuntoon laittamista, sillä osa paikoista on vielä vähän ”talvimoodissaan”. Sitä ei muuten varmaankaan tule ajatelleeksi, miten kova homma onkaan valmistautua lehtikuvaajan tuloon! Silloin kuitenkin haluaa, että paikat ovat tiptop ja näyttävät hyvältä, varsinkin kun monet lehtijutut tulevat nykyään myös verkkoon ja pysyvät siellä sitten lähes ikuisesti. Esimerkiksi mökistämme pari vuotta sitten tehty juttu on edelleen luettavissa täältä.

Kevään tulo on kyllä tuonut paljon iloa tänä(kin) vuonna ja olen nauttinut suuresti lisääntyneestä valosta, lämmöstä ja auringosta. Eloon heräävä luonto on aina yhtä hurmaava, enkä voi olla ihastelematta ympäriinsä kasvavia kevätkukkia ja silmulla olevia puita. Kovasti odotan mökkipuutarhamme eri kasvien kukintoja, joita pikku hiljaa alkaa putkahdella esiin. Lemppareitani puutarhassa ovat ainakin tulppaanit, syreenit, pionit, liljat ja hedelmäpuiden kukinnat. Nykyään lempivuodenajakseni onkin muodostunut kevät, kun kaikki ihana on vielä edessä ja puutarhakin muuttuu päivä päivältä vehreämmältä ja kauniimmalta.

Kevääseeni iloa tuo myös koronarokote. Sain rokotteen viime viikon perjantaina, koska kuulun riskiryhmään nro 2, jota täällä Helsingissä tällä hetkellä rokotetaan. Rokotteen saamisen jälkeen olo on ollut helpottunut ja on kyllä mahtava ajatus, että nyt (tai siis 2 viikkoa rokotteen saamisen jälkeen) voi hieman rennommalla fiiliksellä liikkua julkisilla paikoilla ,eikä tarvitse kantaa ihan hirveästi huolta ainakaan taudin vakavasta muodosta.

Nyt odottelen jo kovasti vappua, sillä olemme tapaamassa silloin muutamaa läheistä ja olen myös suunnitellut tekeväni silloin jonkin kivan vappumeikin, johon kuuluu ainakin glitteriä ja irtoripset. Niin, ja laitamme myös pian siman valmistumaan!

Mitä teidän ihanien kevääseen kuuluu? <3

-Netta

Kuvat Pexels.com

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
 1. Vierailija S
  23.4.2021, 17:42

  Mäkin ootan vappua, tilasin vappubrussin Villd-ravintolasta (kantsii tsekata: villd.fi, vaikuttaa ihan huikeelta menulta). Eipä tässä oikein muuta ihmeempiä.

  Glitterihän on muuten (mikro)muovia, toivottavasti löytyy joku ekologinen vaihtoehto :).

 2. Toivottavasti sulla on ollut kiva vappu!! 🙂 Ja pitääpä ehdottomasti toi ravintola tsekata. 🙂

  Mulla oli kotimaisen Glitternistin ekoglitteriä, jonka pitäisia olla biohajovaa. Poistin sen vielä vanulla enkä valuttanut viemäriin. 🙂 Mutta toki voihan se kyllä olla, ettei tollainen glitter koskaan täysin ekologista ole. Onneksi tulee käytettyä vain tyyliin kerran vuodessa, jos sitäkään. 😀

  1. Vierailija S
   5.5.2021, 19:19

   Pahoittelen, annoin nyt vähän harhaanjohtavaa tietoa, toi Villd on lopettanut :(. Tekivät vaan nyt vappuna ton vappubrunssin.

   Okei, hyvä ettet laittanut viemäriin glitteriä :). Toivottavasti ei kukaan muukaa. Toivottavasti oli kiva vappu :).

   1. No ei mitään, eihän näistä voi tietää! Ja nyt tämä korona-aika on ollut niin kovaa aikaa monille yrityksille :/

    Vappu oli kyllä mukava, ihan rauhallisistta merkeissä sujui lähinnä herkutellen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *