Kuulumisia juuri nyt

Hyvää pitkäperjantain iltaa ruudun sille puolen <3

Täällä ollaan (tarpeeseen tulleella) pääsiäislomalla, joten nyt on taas pitkästä aikaa kunnolla aikaa syventyä blogin pariin. Olemme perinteiseen tapaan mökillämme viettämässä pääsiäistä, mutta huomenna ajelemme täältä ensin viemään koiran hoitoon ja sitten Holiday Club Saimaalle,  jossa vietämme yhden yön. Sieltä palaamme vielä mökille takaisinkin. Täällä meidän mökillä on ihan poikkeuksellisen talvista ollakseen pääsiäinen – lunta on paljon ja ilmakin on ollut melko kolea ja enimmäkseen pilvinen tänään. Teimme kuitenkin jonkin verran pihatöitä – asensimme paikoilleen uuden kompostin ja täytimme sitä, ja minä tein kunnon teholeikkauksen yhteen omenapuuhun. Lisäksi olemme toki saunoneet, kuunnelleet radiota (se kuuluu oleellisesti mökkeilyyn, koska täällä ei ole telkkaria) ja nukkuneet päiväunet. Oikein onnistunut lomapäivä siis!

Muutoin elämään kuuluu aika tavallista. Toki maailantilanne vetää mieltä vähän matalaksi, mutta alkujärkytyksen jälkeen oma elämä on kuitenkin jatkanut kulkuaan normaalisti, ja olen myös itse rajoittanut omaa uutisten katsomistani, sillä liika tieto saa minut vain ahdistuneeksi, eikä liika huolehtiminen auta tässä tilanteessa mitään tai ketään. Toki katson uutiset pari kertaa päivässä, mutta aina luotettavista lähteistä (YLE/HS) ja vältän kaikkia sivustoja, jotka repivät aiheesta klikkiotsikkoja.

Omassa elämässä on melko hektistä ja vähän kuormittavaakin muutamien tekijöiden takia, ja yhä vain sitä etsii sellaista sopivaa balanssia vähän kaiken suhteen. On kyllä vähän kurjaa, kun aikaa ja energiaa ei meinaa riittää niille kivoille ja hauskoille jutuille, joille sitä toivoisi riittävän. Esimerkiksi tämä blogi ja kirjoittaminen ylipäänsä ovat asioita, joille toivoisin liikenevän enemmän aikaa. Haave oman kirjakin kirjoittamisesta elää yhä, mutta nykytilanteessa sellaiselle projektille ei todellakaan löytyisi aikaa.

Nämä asiat eivät usein kuitenkaan ole itsestä kiinni, ja muutoksen saaminen tilanteeseen on haastavaa. Sitä sitten ikään kuin vain turtuu elämään ikuisessa kiireessä ja siitä tulee huomaamatta se ”normaali” itselle. Tiedostan kyllä itsekin sen, että tätä jaksaa aikansa, mutta jossain vaiheessa voi tulla tarve isompaan muutokseen. Mutta päivä kerrallaan tässäkin asiassa.

Olemme jo aloittaneet kesälomasuunnitelmien hiomisen. Meillä on tänä vuonna koko heinäkuu lomaa, mikä on kyllä ihan huippua. En ole tainnut vielä koskaan aiemmin saanut ajoitettua lomaa niin, ettei osa siitä menisi myös elokuulle. Meillä on suunnitelmissa luonnollisestikin paljon mökkeilyä, mutta myös jonkin verran muutakin ohjelmaa. Menemme Pohjanmaalle Raaheen sukuloimaan, ja matkalla päätimme tällä kertaa yöpyä pari yötä Vaasassa. Vaasa on meille kummallekin oikeastaan täysin tuntematon kaupunki, joten kiva päästä tutustumaan paikkaan. Raahesta käsin haluaisin käydä päiväretkellä Oulussa, sillä myöskään siellä en ole aikuisiällä koskaan käynyt, mutta tiedän sen olevan kiva kaupunki. Myöhemmin heinäkuussa lähdemme ystäväpariskunnan kanssa pienelle ”roadtripille”, ja silloin suuntana ovat Hanko, Kasnäs ja Naantali. Päiväretkiä tulee varmasti myös tehtyä lomalla useampia, itseäni kiinnostaisivat ainakin Mathildedahl, Tammisaari ja Hamina. Kesä, tule jo!

Ehdinpä muuten jo sairastaa koronan toiseen kertaa. Ensimmäisen kerran sairastin sen elokuussa, ja nyt toinen kerta tuli sitten noin 8 kk ensimmäisen sairastamisen jälkeen. Jännä kyllä, tällä toisella kerralla tauti oli vielä rajumpi kuin ensimmäisellä kerralla, jolloin oireet olivat lieviä. Nyt sairastuimme miehen kanssa molemmat, ja meille kummallekin nousi yli 38 asteen kuume ja sen lisäksi kärsimme päänsärystä, väsymyksestä ja lihaskivuista. Oireet kestivät molemmilla noin viisi päivää, mutta edelleen ainakin minulla on kyllä väsymystä ja sitä kuuluisaa ”aivosumua”. Mutta pikkuhiljaa tuntuisi helpottavan tämäkin.

Toivottavasti te olette pysyneet terveinä ja voineet hyvin. Toivottelen täältä hyvää pääsiäisen jatkoa <3

-Netta 

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Vierailija S
    17.4.2022, 13:32

    Heippa! Kiva kun kirjoitit :). Täällä ollaan *kop kop* pysytty terveinä. Kivoja kesä(loma)suunnitelmia, itselläkin on tässä suunnittelut käynnissä :). Tsemppiä, toivottavasti korona helpottaa pian täysin!

    1. Ihanaa kuulla! <3 Lämpimiä ajatuksia sinne 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *