Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma hurmasi ja inspiroi

Mökkikunnassamme Loviisassa järjestetään joka vuosi ihana ”Loviisan Wanhat Talot” -tapahtuma, jossa ihmiset pääsevät vierailemaan tapahtumassa mukana oleviin, vanhoihin paikallisiin puutaloihin. Kaikki tapahtumassa mukana olevat talot ovat yli 100-vuotiaita ja ne toimivat siis yksityishenkilöiden koteina, joihin nyt yhden viikonlopun ajan on avoimet ovet.

Me emme olleet vielä koskaan käyneet tapahtumassa, vaikka aikomuksena oli kyllä ollut. Viime viikonloppuna päätimme korjata asian ja osallistuimme. Vierailimme yhteensä yhdeksässä hurmaavassa puutalovanhuksessa, jotka kaikki olivat valloittavia ja joista sai myös kovasti inspiraatiota niin oman kodin kuin mökinkin sisustamiseen ja remontoimiseen. Naureskelin, että en ole koskaan käynyt asuntomessuilla, mutta tämä onkin enemmän minun tyyliseni ”asuntomessu-tapahtuma”. Otin tapahtumassa myös paljon kuvia, ja ajattelin tänään jakaa tätä vanhojen talojen hurmaavaa tunnelmaa ja toivottavasti myös sisustus- ja remontti-inspiraatiota teille täällä blogin puolella.

Yllä: Tässä talossa yhdistyivät hauskasti vanhat huonekalut ja ripaus itämaista henkeä. Lipaston päällä on sulassa sovussa maatuskoja, kameleita ja puuhevonen.

Yllä: Samaisen talon veranta oli aivan upea! Vanhat sairaalasängyt olivat kuulemma löytyneet talon ulkovarastosta ja ne oli kunnostettu.Kaunis tapetti toimii katseenvangitsijana.

Yllä: Verannan toisessa päässä oli ruokailuryhmä ja sieltäkin löytyi itämaista henkeä, tällä kertaa seinämaalauksen muodossa. Tuossa on varmaan ihanaa viettää hämärtyvää elokuun iltaa.

Yllä: Edellisten kuvien talo on paritalo ja tämä kuva on talon toisesta puolikkaasta. Sielläkin on itämaista henkeä. Sisustustyyli on ehkä tullut ”geeneissä”, sillä talon eri puolikkaat kuuluivat siskoksille perheineen.

Yllä: Unelma-purkki oli mielestäni aivan ihana idea! Tämän voisi ottaa käyttöön itsekin.

Yllä: Talon yläkerta oli varattu Air b n b -vieraille. Kyllä tuossa kelpaa majoittua! Vanha sänky on aivan ihana, samoin tuo vaaleanpunaiseksi maalattu vanha tuoli.

  Yllä: Tämä kuva on eri kohteesta kuin aiemmat. Upea kakluuni, näyttävä tapetti, ihana vanha lattia ja kaunis kokoelma taidetta.

Yllä: Samassa talossa oli myös ihana askarteluhuone ompelukoneineen ja muine tykötarpeineen.

Yllä: Makuuhuoneen sängynpäätynä toimi vanha ovi – hauskan näköistä!

Yllä: Talossa oli myös upeasti tilaa lapsille ja kauniita ja kekseliäitä lastenhuoneen sisustusratkaisuja.

Yllä: Eteisessä on käytetty kekseliäästi vanhoja matkalaukkuja säilytystilana. Hyvältä näyttää!

Yllä: Tämä seuraava kohde oli myös aivan hurmaava ja hyvällä maulla remontoitu ja sisustettu.Vaaleita ja maanläheisiä värjeä, vanhoja kalusteita ja esimerkiksi todella tyylikkäät wc-tilat.

Yllä: Seuraavassa kohteessa yhdisteltiin rohkeasti erilaisia elementtejä. Tämä leopardituoli on ihana!

Yllä: Tässä kohteessa puolestaan oli runsas, leikkisä ja värikäs tyyli.

Yllä: Tuo talon kakluuni on upea! Se on alunperin sijainnut Loviisan apteekissa. Ja aivan ihana myös tuo kakluunia somistava kynttilänjalka.

Yllä: Vanhempien makuuhuoneen yhtä seinää somisti todella näyttävä ja rohkea tapettivalinta. Ja miten ihana tuo tuoli ja sen kaverina oleva peili!

Yllä: Näyttävä ja värikäs kaakelilattia on todellinen katseenvangitsija. Ja lapsiperheen eteisessä varmasti myös erittäin käytännöllinen ja helppo pitää puhtaana.

Yllä: Tämä seuraava kohde oli maalaisromanttinen ja siellä oli käytetty rohkeasti erilaisia tapetteja. Eteisen portaikossa oli käytettyä ainaisen valkoisen sijaan vaaleansinistä väriä.

Yllä: Talo oli täynnä erilaisia asetelmia ja tavarakokoelmia. Tuli olo, että haluan itsekin alkaa yhdistellä erilaisia kauniita tavaroit kokoelmiksi! Ja mikä määrä upeita astioita, kaikki kauniisti esillä!

Yllä: Ja tästäkin talosta löytyi upea kakluuni! Ne ovat kyllä todellisia katseenvangitsijoita ja niin kauniita. Ja puista päätellen tämä ei ole pelkkä koriste.

Yllä: Myös viimeisestä kohteesta löytyi upea kakluuni, tällä kertaa sininen. Todella upea.

Yllä: Kaunis kustavilaistyylinen ryhmä sijaitsi talon yläaulassa. Tässä talossa oli hauskasti yhdistelty vanhoja esineistä ja etelä-amerikkalaista henkeä.

***

Oli kyllä aivan ihana tapahtuma ja ihania taloja! Aion vierailla ehdottomasti uudelleen. Itse talojen lisäksi kaikkialla ympäri Loviisaa oli kirpputorikojuja, ruokakojuja, antiikkimyyjiä ja erilaisia näytöksiä, luentoja ja niin edelleen. Kaikille, joita nyt harmittaa, että tämän ihanan tapahtuman seuraavaan kertaan on vuosi aikaa, voin lohdutukseksi kertoa, että Loviisassa järjestetään myös Loviisan Wanhan Ajan Joulukodit -tapahtuma, jossa myös pääsee vierailemaan useissa puutalokodeissa. Olen kirjoittanut kyseisestä tapahtumasta aiemmin tässä postauksessa.

Iskeekö teihin tällainen puutalotyyli? Ja onko siellä joku, joka on joskus käynyt Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa?

-Netta

kulttuuri sisustus tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *