Vuoden viimeinen kuulumispostaus

Tänään olisi jälleen vuorossa ihan tavallisia kuulumisia, viimeistä kertaa vuodelle 2017. Mihin tämä vuosi onkaan hujahtanut! Paljon kaikenmoista on mukaan mahtunut, mutta muistellaan kulunutta vuotta vasta ensi viikolla. Nyt keskitytään vielä tämänhetkisiin juttuihin.

-Ensinnäkin, vierailimme edellisenä viikonloppuna Loviisan Joulukodit -tapahtumassa ja täytyy nyt kahden vuoden kokemuksella todeta, että siinä on kyllä joulun ihanin tapahtuma! Kävimme ensin Malmgårdin joulumarkkinoilla ja sen jälkeen siirryimme ihastelemaan Loviisan joulukoteja. Vaikka Malmgårdin joulumarkkinatkin ovat kivat, voisin henkilökohtaisesti ehkä jättää ne kokonaan välistä ja viettää senkin ajan näitä ihania puutalovanhuksia ihaillen. Vierailimme yhteensä varmaan lähemmäs kymmenessä talossa, jotka hehkuivat toinen toistaan ihanampaa joulun tunnelmaa.

img_2140.jpg

Tässä tapahtumassa on kaikkein kivointa se, ettei se mitenkään tuputa ostamaan tai kuluttamaan mitään. Taloissa saa vapaasti vierailla ja ihastella ilman, että täytyy käyttää senttiäkään. Toki osassa taloissa on esimerkiksi kahvilatoimintaa (mekin joimme glögit ylemmän kuvan talossa) tai myynnissä pieniä käsitöitä tai muita, mutta joissakin taloissa ei edes voi ostaa mitään. Sen sijaan voi keskittyä ihailemaan vanhoja puutaloja sekä kuuntelemaan lautalattian narinaa ja takkatulen räiskettä. Meille tämä tapahtuma on erityisen kiva myös siksi, että saamme täältä vinkkejä omaan mökkiprojektiimme.

img_2135.jpg

img_2139.jpg

img_2136.jpg

img_2142.jpg

img_2143.jpg

– Loviisan reissulla kävimme myös ensimmäistä kertaa syömässä ravintola Loviisan Kappelissa, joka oli aivan ihanan tunnelmallinen ja juhlava paikka. Itse rakennus on peräisin 1800-luvulta, jolloin se rakennettiin silloiseen Loviisan Kaivopuistoon palvelemaan Loviisaan saapuneita kylpylävieraita. Valitettavasti 2000-luvulla rakennus oli päässyt rapistumaan  huonoon kuntoon eikä siellä ollut enää mitään toimintaa, kunnes onneksi nykyinen omistaja osti Kappelin ja palautti sen alkuperäiseen loistoonsa. Aivan mahtavaa, että ihmiset jaksavat nähdä tällaista vaivaa! Söimme Kappelissa joulubuffetin ja olimme oikein tyytyväisiä. Kesällä täytyykin ehdottomasti käydä kyseisessä paikassa lounaalla!

img_2133.jpg

img_2134.jpg

– Kävin myös jokin aika sitten pitkästä aikaa ratsastamassa ja se oli aivan ihanaa! Vaikka etukäteen sovittuna ratsastuspäivänä satoikin vettä kuin aisaa ja oli hirveä tuuli, nautin silti joka hetkestä. Ratsastaessani islanninhevosella keskellä metsää mietin vain, kuinka hyvää luonnossa liikkuminen tekeekään ihmiselle ja kuinka olenkaan kaivannut sitä, kun hevonen nostaa pehmeän laukan ja kiidätte vapaina keskellä peltoa. Nyt täytyy siis ottaa asiaksi päästä ratsastamaan useamminkin kuin kerran vuodessa! Olen muuten jo kauan sitten kirjoittanut ratsastuksesta blogissa tässä postauksessa.

img_2052.jpg

– Tälle viikolle meillä on vielä jouluisia suunnitelmia jäljellä. Menemme huomenna ystäviemme kanssa Ravintola Sipuliin syömään joulubuffetin ja keskiviikkona menemme miehen kanssa Vesa-Matti Loirin joulukonserttiin. Pari joululahjaakin on valitettavasti vielä hankkimatta, mutta koska emme vietä joulua kotona, säästymme kaikelta muulta ylimääräiseltä jouluhössötykseltä. Toivon kovasti, että tuolla hieman kauempana Helsingistä olisi lunta, mutta saa nähdä.

– Pelastusarmeijan joulupadoille ehtiin edelleen viedä tavaraa tai rahaa. Samoin nettipataan voi lahjoittaa. Täältä pääset blogin omaan nettipataan.

img_2184.jpg

– Lilyn toimituksen blogissa julkaistaan juttusarjaa, jossa haastatellaan uusia sopimusbloggaajia ja Toimitus tykkää -leiman saaneita bloggaajia. Minuakin haastateltiin kyseistä sarjaa varten (ehkä elämäni eka haastattelu, iik!) ja haastettelun voi nyt lukea Lilyn toimituksen blogista. Kiitos haastattelijalle, Roosa Oksaselle, mukavasta jutusta! 🙂

Vielä muutama päivä töitä ja sitten koittaakin neljän päivän joululoma! Koittakaanhan jaksaa vielä <3

-Netta

Seuraathan blogia jo Instagramissa x Facebookissa x Bloglovinissa

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *