Luonnollisia sävyjä ja materiaaleja mökkisaunassa

*Kaupallinen yhteistyö: Hempea.fi & Betterfinland

Tänä kesänä iso projekti sai päätöksensä, kun yli vuoden verran työn alla ollut mökkisaunamme valmistui. Voitte siis uskoa, että olemme todellakin tänä kesänä saunoneet oikein olan takaa ja sydämemme kyllyydestä! Koko mökkielämä on saanut ihan uuden ulottuvuuden, kun pääsemme nykyään saunaan ja pesulle omassa saunassamme.

Olen ottanut tänä kesänä pieneksi projektikseni saunan pukuhuoneen sisustamisen, ja homma onkin edennyt jo aika kivasti. Olen pyrkinyt hyödyntämään jonkin verran jo olemassa olevaa tavaraa. Pukuhuoneessa onkin tällä hetkellä kaksi vanhaa tuolia kotoamme, miehen mummon vanha valkoinen pieni jakkara sekä pari meillä jo entuudestaan ollutta lyhtyä. Toki myös uusia juttuja löytyy – suloinen juuttimatto sekä vanhantyyliset pyyhekoukut on hankittu varta vasten juuri mökkisaunamme pukuhuoneeseen. Vielä meiltä puuttuu ainakin peili, jokin pieni kori pientavaran säilytykseen sekä pikkuinen roskakori. En aio kuitenkaan pitää mitään hoppua hankintojen kanssa, vaan ostan vain sellaista, joka sopii juuri meidän pukuhuoneeseemme ja tuntuu oikealta.

Pukuhuoneen sisustuksessa materiaalit ja sävyt ovat luonnonläheisiä ja melko neutraaleja. Itse kesämökissä meillä on enemmänkin vintagea ja antiikkiakin, mutta pukuhuoneen yleisilme saa mielestäni olla tällainen aika ajaton ja hillitty, sellainen neutraalin maanläheinen ripauksella vanhoja yksityiskohtia. Värisävyinä on valkoista, beigeä ja puun sävyjä.

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä blogiyhteistyötä kotimaisen Hempean kanssa, suostuin saman tien – tiesin, että heidän ekologiset, hampusta valmistetut pyyhkeensä sopisivat aivan täydellisesti meidän mökkisaunaamme niin materiaalinsa, värinsä kuin ulkomuotonsakin perusteella. Ja oikeassa olin! Hamppu on materiaalina ihanan luonnollinen ja eläväinen, ja tuo pyyhkeiden luonnonläheinen sävy on kaunis ja sopii mökkiympäristöön erinomaisesti. Koko saunanrakennusprojektimme tehtiin perinnemenetelmillä huomioiden materiaalien luonnollisuus ja hengittävyys, ja onkin mukavaa, että myös saunan tekstiileissä tämä sama linja jatkuu.

Valitsin Hempean mallistosta meille kaksi Ailigas-pyyhettä sävyssä beige. Tuo sävy on ihanan maanläheinen ja rauhallinen, ja pyyhkeet sopivat mielestäni saunallemme ”kuin nenä päähän”. Lisäksi pyyhkeet ovat vielä ihanan isot, 90 x 150 cm. Pyyhkeeseen pystyy siis kääriytymään oikein kunnolla, eikä tarvitse pelätä että se valahtaa alas tai on liian pieni.

Itselleni ekologisuus ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja elämässä, ja pyrin huomioimaan näitä asioita mahdollisuuksien mukaan myös omissa kulutusvalinnoissani. Siksi onkin aivan huippua, että Hempean tuotteiden materiaalina toimii 100 % eurooppalainen hamppu, joka on luonnollinen ja ympäristöystävällinen materiaali. Sen kasvatuksessa ei käytetä torjunta-aineita, lannoitteita tai keinokastelua. Hampun viljely myös parantaa maan laatua.

Hempean tuotteet ommellaan pienissä ompelimoissa Rovaniemellä ja Ivalossa. Miten ihana ajatus, että nämä meidän pyyhkeemme muuttivat meille Suomen Lapista! Minua ilahduttaa suuresti myös se, että jokaista Hempeän verkkokaupassa tehtyä ostosta kohden Hempea istuttaa yhden puun.

Meidän kesämökillämme ei ole mitenkään ”liikaa” säilytystilaa, joten on myös ihan huippua, että nämä hampusta valmistetut pyyhkeet menevät todella pieneen tilaan. Ne siis mahtuvat erinomaisesti kaappiin, ja pyyhe on myös helppo ottaa mukaan vaikka rannalle, koska se ei vie paljon tilaa kassissa. Ja miksipä ei pyyhettä voisi kaksinkerroin taiteltuna käyttää vaikkapa laudeliinanakin, näyttäisi nimittäin esimerkiksi meidän isoilla ja leveillä lauteilla tosi hyvältä. Ehkäpä täytyykin joskus kokeilla!

Olen totta kai jo uutta pyyhettäni käyttänytkin! Ja kuten kuvasta näkyy, on se tosiaankin ihanan leveä ja myös pitkä. Ja hampun hyvä puoli on muuten sekin, että pyyhe kuivui ulkona pyykkinarulla todella paljon nopeammin kuin perinteinen froteepyyhe.

Miltä vaikutti ensisilmäys meidän valmiiseen mökkisaunaan? Ja mitä tykkäsit meidän uusista pyyhkeistämme?

-Netta

koti sisustus vastuullisuus suosittelen
Kommentit (6)
  1. Kivan näköinen saunan eteinen. Sisustus sopii hyvin sinne.
    Nuo pyyhkeet kivat. Mahtavan isot. Kiinnostavat.

    1. Kiitos <3 Minustakin näyttää nyt jo kivalta, vaikka vähän onkin kesken vielä 🙂 Mutta hiljaa hyvä tulee. Ja nämä pyyhkeet on kyllä tosi hyvin ja sopivat mielestäni aivan täydellisesti meidän mökkisaunaan 🙂

  2. Hyvältä näyttää!

    1. Voi kiitos paljon! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *