Meidän pääsiäinen mökillä

Olipa mukava ja ihanan aurinkoinen ja lämmin pääsiäinen mökillä! Me siis korkkasimme pääsiäisenä mökkikauden tälle vuodelle  ja vietimme mökillä kaksi yötä. Ensi alkuun mökki oli vähän viileä, mutta nopeasti patterit kyllä sitä lämmittivät ja myöhemmin teimme vielä hellaan tuletkin. Tietysti fiilistelin myös kynttilänvaloa, vaikka kotona olen kyllä jo kauan sitten luopunut kynttiläkaudesta. Mökille kynttilät vaan sopivat tähänkin aikaan vuodesta!

Molempina päivinä lämpötila huiteli lähes kahdessakymmenessä asteessa, ja pihahommia tehdessä tuli hupparissakin kuuma. Tuntui kyllä, että ollaan jo ihan kesän kynnyksellä.

Enimmäkseen tulikin puuhasteltua puutarhassa. Haravoin, poistin kuolleita kasveja ja risuja, istutin liljan sipuleita ja kylvin nurmikon siemeniä. Pihahommaa kyllä riittäisi ihan aamusta iltaan, mutta pyrin siihen, etten kuitenkaan ihan liikaa huhkisi, vaan ottaisin välillä myös rennosti.

Viime keväänä haravoin niin apinan raivolla, että sain hirvittävät niskakivut sen jälkeen. Tänä vuonna pyrinkin lämmittelemään kroppaa vähän ennen puutarhatöihin ryhtymistä, ja pitämään sopivasti taukoja välissä. Homma vaan vie niin kovasti mukanaan, että eipä sitä meinaa malttaa. Haravoinnista sainkin saman tien rakot molempiin käsiin, ja kyllä tuo selkäkin tuntuisi hieman kipeä olevan – mutta ei onneksi kuitenkaan niin kipeä kuin viime vuonna.

Meidän pihallamme kasvaa valtavasti erilaisia kukkia, ja jo nyt niitä puskee esiin hurjat määrät. Koko piha on kuin valtava kukkameri, ja päivä päivältä kukkia ja väriä tulee esiin vain lisää. Tuossa lyhyessä ajassa, jonka mökillä vietimme, piha tuntui muuttuvan koko ajan värikkäämmäksi ja vihreämmäksi. Ensi kerralla kun mökille menemme, on vihreys varmaan vielä paljon enemmän valloillaan.

Itse odotan kasvien suhteen eniten pionikautta. Se on kaikista kukista suosikkini, ja viime vuonna ostin niitä lisääkin. Toki tänä vuonna kiinnostaa kovasti myös se, miten istuttamani liljat lähtevät kasvamaan, ja liljat ovatkin kyllä myös ihan suosikkikukkieni kärjessä.

Se on kyllä jännä, miten pimeimmän ja synkimmän talven aikaan tuntuu, ettei kevät ja kesä koita koskaan. Sitten kuitenkin se aina jotenkin hiippailee jostain vähän salakavalasti, ja onnistuu pitkästä odotuksesta huolimatta yllättämään. Minun oli jotenkin vaikeaa uskoa todeksi, että mökkikausi todella alkoi jo nyt. Että täällä sitä vaan nukutaan omassa tuvassa ja tehdään jo puutarhahommiakin! Tosin, mökkikautemme kyllä alkoikin ihan oikeasti paljon aikaisemmin kuin viime vuonna, jolloin taisimme yöpyä ensimmäistä kertaa mökillä vasta kesäkuussa. Että siinä mielessä tästä mökkikaudesta tulee myös paljon pidempi, mikä on kyllä tosi kivaa.

Mökkeilyn jälkeen ajoimme vielä yhdeksi yöksi sukuloimaan, joten olimme koko pääsiäisen poissa kotoa. Pieni vaihtelu tekikin kyllä todella hyvää, ja samalla pidin vähän ”lomaa” myös täältä blogista ja käytin someakin tavallista vähemmän.

Mökkeilyä on varmasti tästä lähtien tiedossa usein viikonloppuisin, ja kesälomalla toki sitten vieläkin enemmän. Lomaakin on tiedossa heti kesäkuun alussa seuraavan kerran, kun lähdemme Italian-matkalle.

Ihanaa iltaa sinne! <3

-Netta / Instagram @nettafrancesca

Lue myös:

Terveisiä mökkipuutarhasta

Onko kuivanmaan mökissä järkeä?

Suomen kesä on puutarhurille liian lyhyt

Kesämökin saunaprojekti etenee

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *