Olohuoneen pieni kevätpäivitys

Tänään ajattelin palata taas vähän sisustusjuttujen pariin. Osa teistä ehkä muistaakin, että viime vuoden lopulla meille kotiutui olohuoneeseemme punasävyinen matto ja tämän vuoden puolella puolestaan uudet sohvanpäälliset 10 vuotta vanhaan sohvaamme.  Näistä muutoksista johtuen olohuoneen värimaailma muuttui valkoisesta/vaaleasta hieman lämpimämmäksi, mikä etenkin syksy- ja talviaikaan lisää mielestäni kotoisuuden tunnetta. Mutta nyt kesän lähestyessä tuo lämpimämpi värimaailma tuntui ehkä aavistuksen tunkkaiselta, ja pohdinkin hetken, miten voisin pienillä muutoksilla tuoda olohuoneen sisustukseen keväisyyttä ja kesäisyyttä. Onneksi se onnistuikin varsin helposti muutamalla pikkujutulla.

Olohuoneessa on tapahtunut seuraavaa aiempaan tilanteeseen nähden: talvinen lampaantalja sai siirtyä kaappiin rahin päältä ja sohvalle on kotiutunut neljä uutta samettista sohvatyynyä, jotka ovat vähän isommat kuin aiemmat tyynyt (50 x 50 cm).  Vanhat, pienemmät tyynyt saivat muuttaa mökille, ja niiden tilalle tulivat nyt nämä 2 tummansinistä ja kaksi luonnonvalkoista tyynyä. Lisäksi harmaat viltit saivat mennä kaappiin säilöön ja niiden tilalle tuli tyynyjen kanssa samaa sävyä oleva kevyt, luonnonvalkoinen viltti (vasemmassa reunassa).

Pieni puinen sivupöytä muutti makuuhuoneeseen, ja sen tilalle taas tuli makuuhuoneesta aiemmin yöpöytänä toiminut mahalipasto. Aromadiffuuseri ja kynttilät saivat mennä kesän ajaksi kaappiin, ja sen sijaan toin olohuoneeseen vihreyttä keräämällä mahalipaston päälle kasveja. Tuo ihmisen päätä esittävä ruukku on uusi hankinta ja tykkään siitä kovasti! Se tuo mieleeni erään ruukun lapsuudenkodistani – myös se muistutti ihmisen päätä. Lisäksi mahalipaston päällä sijaitsee nyt tuollainen ihana huonetuoksu, joka levittää miellyttävää tuoksua koko asuntoon.

Siirsin ison valkoisen kukkaruukun ikkunalaudalle, jotta katseen ollessa sohvassa näkymässä olisi jotain raikasta. Tästä syystä siirsin puolestaan harmaassa ruukussa olevan peikonlehden nyt mahalipaston päälle nurkkaan. Pieniä juttuja, joilla on iso vaikutus!

Kaikkein paras kesäinen sisustuselementti on tietysti auringonvalo! Tämä nykyinen asuntomme on paljon valoisampi kuin aiempi asuntomme, ja se tekee minut erittäin onnelliseksi. Ikkunoista sisään paistava valo on jotain niin kaunista!

Meillä ei ole olohuoneessa verhoja, mutta jos olisi, olisin saattanut vaihtaa myös ne kesäisempiin. Olen kuitenkin jo pitkään pohtinut, josko hankkisin tuohon jonkinlaisen laskosverhon antamaan tarvittaessa hieman näkösuojaa ja peittämään myös auringonpaistetta silloin, kun katsoo tv:tä ja aurinko paistaa juuri suoraan tv-ruutuun. Toisaalta tykkään kovasti tuosta avarasta näkymästä, josta näkyy pihalla kasvava suuri puu – se on kuin vaihtava maisemataulu. Tästä syystä laskosverhon ostaminen on jäänyt roikkumaan jo yli vuoden ajaksi – saapa nähdä, saanko niitä hommattua lainkaan.

Myös makuuhuoneen puolella on tapahtunut pieniä muutoksia – palataan siis niihin pian. Jos kaipaat lisää vinkkejä, miten uudistaa sisustusta ekologisesti ja edullisesti, suosittelen lukemaan tämän postaukseni.

-Netta

koti sisustus ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *