Remontti etenee – seinä kaatui, keittiö purettiin

Terveisiä jälleen remonttityömaalta! Siellä on tämäkin viikonloppu vietetty, ja paljon on kyllä saatukin aikaan. Saimme lauantaina sukulaisia avuksemme, ja kun oli monta tekijää, saatiin myös paljon aikaan. Lauantaina aloitimme sillä, että irrotimme vanhan keittiön paikoiltaan, sillä se oli myyty ja ostaja tuli hakemaan keittiön mökilleen Itä-Suomeen. Tuli muuten mieleen, että esimerkiksi Saksassahan kodit myydään yleensä aina ilman keittiöitä, ja jokainen vie oman keittiönsä mukanaan uuteen kotiin. Aika hassu ajatus, ja ihan hyvä, ettei meillä ole sama systeemi Suomessa.

Meiltä haettiin lauantaina myös muuta tavaraa – vanha hella sekä vaatekaappi. Pyrimme aina laittamaan kaiken vanhan kiertoon, myös remonteissa.

Kun keittiön kaapit oli irrotettu, päästiin piikkaamaan vanha laatoitus irti. Olimme etukäteen spekuloineet, kuinka kovatöinen homma olisi ja kauanko siinä kestäisi, mutta loppujen lopuksi kolmelta ihmiseltä kesti vain noin puoli tuntia koko laatoituksen irroittamiseen. Irrotusvaiheessa lähti kyllä aikamoinen meteli ja pöly!

img_8534.jpg

Tällä hetkellä vanha keittiö kaappeineen ja laatoituksineen on kokonaan poistettu. Juuri nyt olemme vaiheessa, jossa joudumme odottamaan, että taloyhtiön määräämä tekninen isännöitsijä tulee tekemään tarkastuskäynnin, että purku on suoritettu oikein. Tämä jälkeen hän antaa luvan remontin jatkamiselle. Tällaista vaihetta ei jokaiseen kerrostaloremppaan kuulu, vaan nämä ovat taloyhtiökohtaisia päätöksiä ja meidän taloyhtiössä tämä vaihe on nyt pakollinen. Eli emme voineet valitettavasti edetä remontin kanssa tässä kohtaa pidemmälle lauantaina, koska pakollinen tarkastus on tekemättä. Toivottavasti isännöitsijä pääsee paikalle mahdollisimman pian ensi viikon alussa, jotta pääsemme pian jatkamaan täydellä höyryllä eteenpäin. Kun on tehnyt pitkään remonttia omassa kiinteistössä, tuntuu tämä vaihe tietysti vähän ”turhaltakin”, mutta näillä mennään.

img_8541.jpg

Viimeksi kirjoitin olohuoneen ja keittiön välisen seinän purun aloituksesta. No, tuon jälkeen onkin tapahtunut paljon – seinä on nimittäin nyt kokonaan purettu. Ja tämä ratkaisu on jo nyt osoittaunut todella hyväksi! Keittiö ja olohuone yhdistyvät avaraksi tilaksi, ja heti ulko-ovelta sisään astuttaessa näkee olohuoneen takaseinälle ja ikkunalle asti.

img_8529.jpg

Seinää purkaessa ilmeni (totta kai) myös muutama yllätys. Itse seinä oli rakennettu kipsilevystä, joten oletimme sen olevan kipsilevyä aivan koko matkalta. No, näin ei kuitenkaan ollutkaan, vaan yläosa on betonia ja myös vasemmassa laidassa kulkee tuollainen kapea pieni palkki, joka on betonia. Se saattaa olla kantava, ja asian selvittely veisi tietysti aika paljon aikaa, jota meillä ei tässä tiukassa aikataulussa ole. Niinpä joudumme vähän improvisoimaan ja tuo palkki saa jäädä paikoilleen. No, kuten kirjoitin jo viimeksi, on asunnossa muitakin vähän loftmaisia elementtejä, joten lasketaan nyt tuokin suosiolla sellaiseksi ja se saa jäädä paikoilleen. Oikealla puolella oleva leveämpi palkki sen sijaan ei ole mikään yllätys ollut missään vaiheessa, sillä siinä on entinen oviaukko ja itse palkissa kulkee sähköt, koska siinä on myös sähkökatkaisija. Siitä poistettiin vanha ovi ja saranat, mutta kyllä sen oviaukoksi tunnistaa edelleen.

img_8544.jpg

Pohdimme jossain vaiheessa, että olisi kiva kaivaa mahdollisesti piilossa oleva vanha lautalattia esiin. Keittiön purun yhteydessä sellainen tosiaan löytyi, mutta samalla paljastui sekin, että jossain vaiheessa puulattian päälle on valettu betonikerros. Voi hemmetti sentään. Nyt lattian esiin kaivaminen olisi ihan hirveän työn ja tuskan takana, joten se saa nyt jäädä, koska meillä on tosiaan on nyt muutenkin aika hullu aikataulu, eikä sekään ole varmaa, saisiko tuosta enää kaunista lattiaa – kiitos betonin.

img_8547.jpg

Puhuimme eilen, että onhan tässä aikamoinen urakka aikamoisella aikataululla. Kun olemme kesämökillä käyttäneet 24 m2 remontointiin (lattia, seinät, katto, keittiö ja eteinen) yhteensä 2 vuotta, olisi tämä kaupunkikoti remontoitava yhdessä kuukaudessa (!). Tulee vähän mieleen jotkin television amerikkalaiset ”Extreme renovation” -tyyliset sarjat. Mutta eiköhän tästäkin selvitä. Nyt on seinä purettu, keittiö purettu, seinän ”aukon” reunat kitattu piiloon ja keittiökaappien runkoja myös jo puolet kasattu valmiiksi. Toivottavasti saamme nyt mahdollisimman pian tuon isännöitsijän vierailemaan, jotta voimme aloittaa uuden keittiön kasaamisen paikoilleen. Tarvitsemme myös sähkömiehen vierailemaan, koska nyt sähköt kulkevat tuolla katonrajassa, mutta me haluamme laskea ne alas, kun meille ei tule yläkaappeja, vaan pelkät avohyllyt.

Muita hommia keittiön lisäksi, joita pitää vielä tehdä: käytännössä kaikkien seinien maalaaminen, keittiön katon maalaaminen, keittiön kahden vanhan kaapin maalaaminen sisältä ja ulkoa, yhden pienen seinän tapetoiminen eteisessä, kylpyammeen asennus. Ainakin.

Sisustuksen kanssa olen nyt tehnyt sen päätöksen, että pohdin sitä tarkemmin vasta sitten kun olemme muuttaneet uuteen kotiin – ennen sitä en vain ehdi. Olen kyllä yrittänyt etsiä jo nyt uutta keittiön pöytää sekä sohvaa, mutta ne ovat niin isoja päätöksiä, että en aio tehdä mitään hutiostoksia ja siksi lykkään nuo päätökset suosiolla myöhempään hetkeen. On ehkä muutenkin parempi katsoa sitten rauhassa ajan kanssa, mitä huonekalut sopivat juuri kyseiseen tilaan. Muuttoon olemme onneksi hankkineet hieman helpotusta ja muuton meidän puolestamme hoitaa muuttofirma, vaikka toki joudumme itse olla hommaa valvomassa ja pakata ja purkaa tavarat itse. Mutta se, että muuttofirma kuljettaa ja kantaa tavarat puolestamme, helpottaa hommaa kyllä huomattavasti.

Vähän meinaa pientä stressiä (ja varmaan sen takia flunssaakin) pukata, mutta eiköhän tästä vielä kunnialla selvitä. Onneksi meillä on tosiaan apujoukkoja omasta takaa, ja ensi lauantaille onkin tietysti taas ”talkoot” sovittuna.

-Netta

Muita remonttiaiheisia postauksiani:

Kun yksiöstä remontoitiin ”kaksio”

Laminaattilattian maalaaminen valkoiseksi

Kommentit (10)
 1. Toi teidän aikataulu on kyllä todella hurja! Toivottavasti tekninen isännöitsijä käy mahdollisimman nopeasti paikalla, ettei sen takia todellakaan viivästy remontointi yhtään. Tsemppiä teille koitokseen, lopputulos on varmasti kaiken kiireen ja vaivan arvoinen. <3

  1. Joo kyllä tässä pikkuisen alkaa verenpaine nousemaan, varsinkin kun en itse muutenkaan pidä hirvittävän tiukoista aikatauluista ja olen aika stressiherkkä ihminen. 😀 Mutta onneksi saimme juuri äsken tietää, että tekninen isännöitsijä saapuu jo huomenna aamulla klo 8! 🙂 Sitten toivotaan, että saadaan sähkömies myös pian paikalle. Eiköhän tämä tästä. 😀 Isäni jo lupasi, että hän voi jäädä ensi lauantaina meille yöksi, jotta voi auttaa myös sunnuntaina. Ja hän voi kuulemma jopa tulla arkisinkin töiden jälkeen apuun, jos on tarvetta. 🙂 Joten eiköhän tämä tästä kuitenkin hyvin purkkiin saada!

   Ja sehän tässä on kiva, kun itse tekee, että saa ainakin juuri sen näköistä kuin itse haluaa. Jos asunnossa on hyväkuntoiset materiaalit, ei niitä tietenkään raaski poiskaan ottaa, mutta ei ne ehkä ole juuri sitä, mitä itse haluaisi. 🙂 

 2. Hauska nähdä näitä remppakuvia! Tuo vaihe tuntuu hurjalta, kun kaikki on revitty auki!

  Tsemppiä tiukkaan remppa-aikatauluun! Lopputuloksesta tulee varmasti hieno <3

  1. Hei kiva kuulla, että kiinnostaa! 🙂 Emmin aluksi nimittäin vähän, että onko tämmöisten rumien ja karujen remppakuvien blogiin laittamisessa mitään järkeä. 😀 Mutta mietin sitten, että kun olen itse aina peräänkuuluttanut aitouden perään blogeissa, niin mikäpä olisi näitä aidompaa, hahah.

   Ja voihan se olla hauskaa päästä seuraamaan itse prosessia, eikä aina vain nähdä valmiita lopputuloksia (ehkä ennen-jälkeen kuvin). Siihen väliin kun mahtuu niin hirvittävän paljon kaikkea! Ja sitten kun tää on vielä näin poikkeuksellisen kiireinen aikataulu, niin omaan päähän ei mahdu oikein tässä kuussa mitään uusia blogitekstien aiheitakaan, niin kirjoitetaan nyt sitten tästä, kun tätä se mun elämä tällä hetkellä on. 😀

   Lopputuloksesta tulee kyllä varmasti kiva! 🙂 Ja tosiaan, se tässä remontoimisessa on kivaa, että ainakin saa juuri sen näköistä, kuin itse haluaa! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *