Testissä kotimainen palasaippua (+ arvonta)

*Sisältää mainoslinkkejä

Olenko se vain minä, vai tuntuuko teistäkin, että palamuodossa oleva kosmetiikka tekee rytinällä tuloaan ihmisten tietoisuuteen? Ei siis sillä, että se olisi mikään uusi juttu alkuunsakaan, mutta ehkä nyt voidaan puhua jostain palamuotoisen kosmetiikan ”toisesta tulemisesta”. Olen ainakin itse törmännyt kaupoissa mitä ihanimpiin palasaippuoihin, ja blogimaailmassakin palamuotoisista tuotteista ovat vastikään kirjoitelleet postauksissaan esimerkiksi Karoliina, Iidis ja Marika. Itse kirjoitin jokin aikaa sitten siitä, miten kokeilin ensimmäistä kertaa palashampoota ja -hoitoainetta.

Itselleni palasaippuasta tulee ihan ensiksi mieleen mummola. Meidän mummolassa oli aina vessassa käytössä palasaippuaa. Sittemmin rinnalle tuli jossain vaiheessa myös nestemäistä, mutta palasaippuaa oli aina myös tarjolla. Nyt ollaan pikkuhiljaa palaamassa takaisin vanhaan – miksi saippuan oikeastaan pitäisi olla nestemäisessä muodossa? Nestemäisestä saippuasta todella suuri osuus on silkkaa vettä, jota on varsin typerää kuljettaa maailman toiselta laidalta Suomeen. Ylipäätään kotimaassa valmistettu, kierrätettävään pahvikääreeseen pakattu luonnonkosmeettinen ja vegaaninen palasaippua on huomattavasti ekologisempi kuin toiselta puolelta maailmaa kuljetettu nestemäinen, muovipulloon pakattu ja mahdollisesti mikromuoveja sisältävä saippua.

img_7905_0.jpg

Ihanat Carita Cosmetiikan palasaippuat

Palasaippuoita on nykyään useilta valmistajilta, ja niitä ostamalla voi helposti tukea myös suomalaisia yksityisyrityksiä. Sain blogin kautta testiin aivan ihania *Carita Cosmetiikan tuotteita, jotka valmistetaan käsityönä Nurmijärvellä.  Carita Cosmetiikan tuotteet ovat luonnonkosmeettisia, ekologisia, vegaanisia, kotimaisia ja käsintehtyjä, eivätkä ne sisällä palmuöljyä tai säilöntäaineita. Niitä ei myöskään ole testattu eläinkokein. Ja lisäksi tuotteille on myönnettu avainlippumerkki! Ihan huippua.

Carita Cosmetiikka valmistaa shampoopaloja, suolasaippuapaloja sekä suolakuorintoja. *Suolasaippuan erikoisuutena on se, että se nimensä mukaisesti sisältää suolaa. Suolan mineraalit elvyttävät ihon omaa kosteutusprosessia tehden ihosta pehmeän ja kimmoisan. Suolasaippua on luonnollinen ja tehokas puhdistaja ja sillä on myös kuoriva vaikutus. Suolasaippuan käytön jälkeen iho tuntuu erityisen puhtaalta ja silkkisen pehmeältä – ei kuivalta. Carita Cosmetiikan suolasaippuoissa käytetään lisäksi muita ihania ja hoitavia aineita, kuten turvetta, aloe veraa, kuolleenmeren mutaa ja aktiivihiiltä. Palasaippuoita voi käyttää sekä käsille että vartalolle.

IMG_7906.jpg

Shampoossa Carita Cosmetiikka hyödyntää savea – valikoimista löytyy tällä hetkellä *Vihreä Savi -shampoopala rasvoittuville & normaaleille hiuksille sekä *Valkosavi -shampoopala normaaleille ja kuiville hiuksille. Molemmat shampoopalat sisältävät muuten olutta, koska se tuuheuttaa hiuksia ja lisää niiden taipuisuutta! Carita Cosmetiikan sivuilla mainitaan erikseen, että ottaessa shampoopalan käyttöön, täytyy antaa hiuksille aikaa tottua luonnolliseen tuotteeseen. Tämä voi kestää useita käyttökertoja, eli alussa tarvitaan käyttäjältä hieman malttia 🙂

Itse otin juuri kokeiluun tuon Caritan Vihreä Savi -palan, koska hiuksillani on hieman taipumusta rasvoittua.

IMG_7910.jpgIMG_7911.jpg

Olin siis jo aiemmin vähän aikaa sitten kokeillut palashampoota ja -hoitoainetta, mutta sen sijaan palasaippuaa en ollut käyttänyt vartalolleni suihkussa vielä ikinä. Nyt otin testiin tuon *Caritan Kuolleenmeren muta -suolasaippuan. Se sopii herkälle iholle ja esimerkiksi akneiholle. Saippuan sisältämä Kuolleenmeren muta syväpuhdistaa ja desinfioi ihoa, ravitsee ihoa mineraaleilla, parantaa ihon verenkiertoa ja lieventää erilaisia iho-oireita sekä kirkastaa ihoa.

Aluksi palasaippuan käyttö taas haki hieman omaa tapaansa – pitäisikö saippuoida vartalo saippualla itsellään, vai vaahdottaa sitä ensin käteen? Päädyin saippuankin kanssa (samoin kuin shampoon) ainakin toistaiseksi siihen, että vaahdotan palaa käteen ja saippuoin sitten vartalon vaahdolla. Tämä palasaippua on muuten siitä kätevä, että samalla palalla voi pestä myös kasvot! Niinpä olenkin saanut suoritettua ”kaksi kärpästä yhdellä iskulla”, eli olen suihkussa pessyt vaahdolla sekä vartalon että kasvot. Carita Cosmetiikan sivujen mukaan näillä voi pestä myös meikit, mutta koska kuljen niin usein ilman meikkiä, en ole vielä päässyt testaamaan meikin pesua tämän saippua kanssa. Se täytyy kuitenkin myös ehdottomasti tehdä, sillä olisipas kätevää, jos samalla palalla voisi hoitaa vielä senkin asian!

img_7912.jpg

Saippuapalat sopivat toki erinomaisesti myös ihan vain käsienkin pesuun, kuten mummolassa aikoinaan. Meillä onkin mökillä jo ollut käytössä palasaippua käsille, mutta nyt päätin, että kunhan nykyinen nestesaippuamme loppuu, otamme kotiinkin käyttöön palasaippuan käsille. Jälleen yksi muovipakkaus vähemmän! Ostin jo valmiiksi Loviisasta eräästä pikkuputiikista tuollaisen kotimaista käsityötä olevan kauniin saippua-alusen. Vinkkinä saippua-alusten suhteen muuten se, että on erittäin tärkeää, että astiassa on reikä/reikiä pohjassa, jotta neste pääsee valumaan pois. Se varmistaa sen, ettei neste jää muhimaan saippuan kanssa astiaan ja tee saippuasta ällöttävän limaista. Kun astia on kuiva, pääsee saippua hengittämään ja kuivumaan, ja pysyy varsin siistinä ja kiinteänä, jolloin sen käyttö on miellyttävää ja mukavaa.

Nyt kun palamuotoiset tuotteet alkavat käydä tutummiksi, alkaa nälkä jälleen kasvaa syödessä. Olen nimittäin kuullut, että on olemassa myös palamuotoista tiskiainetta – se voisi mennä jossain vaiheessa kokeiluun. Palamuotoinen sappisaippua tahranpoistoon meillä onkin ollut jo pitkään käytössä.

IMG_7918.jpg

Carita Cosmetiikka -arvonta

Koska sain Carita Cosmetiikalta niin runsaasti näitä ihania paloja kokeiluun, halusin ilahduttaa myös yhtä lukijaani Caritan paloilla. Arvon yhdelle onnekkaalle tuotepaketin, joka sisältää Carita Cosmetiikan Valkosavi-shampoopalan ja Ruususuola-palasaippuan – molemmat siis luonnonkosmetiikkaa.

Valkosavi-shampoopala sisältää laadukkaita hiuksia ja hiuspohjaa hoitavia öljyjä: oliiviöljyä, kookosöljyä, risiiniöljyä ja hamppuöljyä sekä Nilotica-sheavoita, joka kosteuttaa. Lisäksi se sisältää valkosavea, joka sopii herkälle hiuspohjalle ja tasapainottaa talin muodostusta hoitaen sekä hiuspohjaa että hiuksia. (Ovh 9,90 euroa)

Ruususuola-saippua sisältää Himalajan ruususuolaa, kookosöljyä ja oliiviöljyä sekä risiiniöljyä. Himalajan ruususuola puhdistaa ja desinfioi ihoa. (Ovh 7,90 euroa)

img_7914_0.jpgVoit osallistua arvontaan kommentoimalla tätä postausta ja jättämällä sähköpostikenttään toimivan sähköpostiosoitteen (näkyy vain minulle).  Osallistumisaikaa on 31.8.2018 asti.

Onnea arvontaan!

-Netta

(* Tuotteet saatu blogin kautta.)

Lue myös:

Testissä palashampoo ja -hoitoaine

Vuosi luonnonkosmetiikkadödön käyttäjänä

Kasvosuihke on ihana monitoimituote

Jokailtainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla

kauneus testit meikki
Kommentit (80)
  1. Kivoja saippuapaloja, ja mukava postaus hyvällä asialla vaikka toteutettukin yhteistyönä! Itsellä on ollut käytössä nestesaippuat, mutta haluaisin siirtyä käyttämään palasaippuaa juuri sen muovittomuuden takia. Hyvä kun näytät meille muille ekologisempaa mallia 🙂

    1. ”..mukava postaus hyvällä asialla vaikka toteutettukin yhteistyönä!”

      Hei ihanasti sanottu, kiitos! Mulle on tärkeää, että yhteistyöt sopii blogin teemaan ja ovat postauksina mielenkiintoisia, vaikka olisivatkin yhteistöitä. Ja ehdottomasti kirjoitan vain sellaisista asioista/tuotteista, joita muutenkin käyttäisin. 🙂 

  2. Jenniemilia K
    24.8.2018, 08:08

    Meillä on myös vähitellen ja lisääntyvästi siirrytty nestesaippuoista palasaippuoihin, mutta shampoopalaa en ole vielä uskaltanut kokeilla. Siksi on tosi mielenkiintoista ukea muiden kokemuksia niistä, ehkäpä jatkossa testaan itsekin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *