Uudistunut Lily ja sisäinen muutosvastarinta

Osa teistä on varmaan jo huomannutkin, että Lily.fi -sivusto on uudistunut. Se tarkoittaa sitä, että sekä tämän blogin, muiden Lilyn blogien että Lily.fi:n etusivun (ja itse asiassa ihan kaikkien sivujen) ulkoasu on muuttunut. Itse blogissa muutos on aika pieni ja hienovarainen, ja tämähän näyttääkin nyt paljon modernimmalta ja tyylikkäämmältä kuin ennen! Sen sijaan Lilyn etusivu on uudistunut paljon reippaammalla kädellä, ja siellä näkyy nyt blogipostauksien lisäksi esimerkiksi Trendin artikkeleita ja näkymä on aika erilainen kuin ennen.

Lilyn uudistus oli tiedossa jo pitkään ja meiltä bloggaajilta oli myös kyselty mielipiteitä uudistuksen suhteen. Silti huomasin olevani eilen ihan pallo hukassa, kun uudistunut sivusto aukesi. Löysin itsestäni varsinaisen muutosvastarintaisen mummelin, joka manasi uudistusta vaikerrellen, kuin ”ei enää koskaan tulisi osaamaan tehdä yhtään blogipostausta”. Sitten tajusin, että tuossa reaktiossa on (valitettavasti) jotain aika tuttua ja minulle luonteenomaista. Kun vaihdoin pankkia ja jouduin opettelemaan käyttämään uutta nettipankkisivua, olin lähes vihainen siitä, miten ”paska” tuo uuden pankin nettipankkisivusto onkaan. Kun Gmail uudisti hieman ulkonäköään, valitin miehelleni etten tykkää uudesta ulkoasusta yhtään. Kun Instagram tekee päivityksen, on se aina mielestäni ”huonompi” kuin vanha. Ja niin edelleen. Huomaatte varmaan kaavan? Alan huomata sen itsekin. Jostain syystä en osaa suhtautua tällaisiin muutoksiin positiivisesti ja innostuen, vaan  sisältäni hyppää heti automaattisesti esiin muutosvastarinta, joka huutaa, että ”vanha oli parempi!! Enkä varmasti ikinä opi käyttämään tätä uutta systeemiä!!”

Tässä olisi nyt tietoisen asennemuutoksen paikka. Mitäpä, jos negatiivisen ja pessimistisen asenteen sijaan pyrkisinkin ajattelemaan positiivisesti ja uskomaan, että vaikka opettelu ja totuttelu voi viedä aikansa, niin opin kyllä ja että uusi systeemi voikin olla paljon parempi kuin vanha. Useinhan muutokseen on syynsä. No, tässä sitä nyt opetellaankin paraikaa uuden blogipohjan käyttöä. Ja hei, ihan hyvin näyttäisi menevän, kun tekstiä syntyy, vaikka pohja onkin uusi! 🙂

Lily.fi -sivuston etusivu näyttää tosiaan ainakin tässä vaiheessa hyvin erilaiselta kuin ennen. Jos olet seurannut blogiani yleensä nimenomaan Lilyn etusivun kautta, on nyt olemassa mahdollisuus, että osa postauksista menee ohi. Jos haluat pysyä perillä postauksistani, suosittelen seuraamaan blogiani joko Facebookin, Bloglovinin tai Instagramin kautta. Tai toki voit tallentaa blogin vaikka omiin kirjanmerkkeihisi ja tulla sitä kautta suoraan tänne.

-Netta

Kuva: Pexels.com

Kommentit (14)
 1. Mie kans...
  28.2.2019, 20:16

  Kyllä tämä päivitys oli huonompaan suuntaan, hyödyllistä ja selkeää helppoutta poistui uuden tieltä. Päivitykset ovat ihan positiivinen juttu mutta hyvän päivitys huonompaan ja sekavampaan on pettymys. Hyvän päivitys paremmsksi on aina odotettu uudistus. Ulkoasu on ihan hyvän oloinen kun tottuu mutta käytettävyys huononi. Edellisen oppi hetkessä mutta tämä tuottaa haastetta.

  1. Joo, kyllähän se niin on että päivityksen tulisi parantaa asioita. 😀 Päivitys on vielä kesken ja korjauksia tehdään, joten toivotaan että tämä tästä vielä paranee. Vähänhän se bloggaajana pelottaa, että laskeeko lukijamäärät tämän päivityksen myötä, toivotaan todella että ei!

 2. Kuukauden päästä tää tuntuu varmasti jo ihan normaalilta ja siihen mennessä pahimmat bugitkin varmaan on saatu korjattua 🙂 Jos olisin nyt eka kertaa näkemässä tän bloggaajana tai vaikka lukijanakin, niin olisin kyllä varmasti aika shokissa muutoksesta.

  Mä tykkään uudesta visusta ja oikeastaan myös tosta admin puolesta tosi paljonkin. Ainoa mitä en oikein ymmärrä on se, miten blogeja pääsee seuraamaan. Etenkin jos kyse ei ole suositelluista tai nousevista, jotka helposti pudotusvalikossa. Ehkä tähänkin tulee jokin ratkaisu vielä.

  1. Joo toivotaan tosiaan niin! Meidän täytyy pitää joku iltama, kun opetellaan yhdessä kaikkia uusia juttuja. 🙂 Mä en käynyt katselemassa kuin tyyliin kerran sitä testiversiota, niin kyllä tää aika puun takaa tuli. Mutta täytyy uskoa, että sitä oppii kyllä uusia juttuja ja uudistushan on myös keskenkin vielä. 🙂 Mä oon vielä ihan hukassa Admin-puolen kanssa, mutta onneksi sä voit sit opastaa mua! 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *