Viime kuun parhaat jutut

Huhtikuu hujahti ohi kuin vilauksessa, ja sitten tuli vappu ja ollaan jo toukokuussa! Sehän tarkoittaa myös sitä, että kesä on jo ihan nurkan takana – vaikka viimeaikaisista säätiloista ei sitä ehkä ihan helposti uskoisikaan. Toivotaan, että ensi viikko tuo mukanaan lämpöä ja aurinkoa (kuten ennusteet lupailevat), ne kelpaisivat kyllä enemmän kuin hyvin. Tässä tulevat taas perinteisesti viime kuun parhaat jutut.

Paras tv-sarja: Diili

Seurasimme koko kauden kotona tiiviisti Diiliä. Aiempia kausia olen katsonut jotenkin vain osittain tai en ollenkaan, mutta tällä kertaa sarja vei mennessään ja tykkäsimme siitä puolison kanssa molemmat kovasti. Ihmissuhdedraamaa ja erilaisia psykologisia pelejä ei tästäkään tositv-ohjelmasta puuttunut, ja nekös ne kaikkein kiinnostavimpia ovatkin. Oikein harmittaa, että sarja nyt päättyi, mutta toivotaan että se saa taas pian jatkoa.

Paras juoma: sima

Teimme tänä vuonna pitkästä aikaa itse kotona simaa, ja se on kyllä vaan niin hyvää! Oikeastaan olisimme voineet tehdä sitä vähän lisääkin, niin hyvää siitä tuli, että pullot hupenivat kovaa tahtia. Pohdimmekin tuossa, että kyllähän simaa voisi muulloinkin juoda kuin vappuna, joten miksei sitä voisi helposti tehdä vaikkapa viilentäväksi kesäjuomaksikin. Yrjönkadun uimahallin kahvilassa muuten myydään simaa ympäri vuoden ja mulla on ollut usein tapana ostaa sitä siellä, joten sima taitaa oikeastaan kuulua mun lempijuomien joukkoon.

Paras kirja: Hanna Brotherus – Ainoa kotini

Pitkästä aikaa löysin taas äänikirjan, joka on vei mukanaan. Tällä kertaa kyseessä oli Hanna Brotheruksen omaelämäkerrallinen kirja Ainoa kotini. Tykkäsin erittäin paljon kirjan rehellisestä kerrontatavasta – myös kipeät, vaikeat ja jopa epäsovinnaiset asiat nostetaan pöydälle rohkeasti ja kaunistelematta. Kirja on saanut minut pohtimaan omia ihmissuhteitani ja elämää naisena. Erittäin lämmin suositus tälle kirjalle, jonka muuten Hanna itse lukee äänikirjana.

Paras tapahtuma: koronarokotteen saaminen

Sain kolme viikkoa sitten koronarokotteen, jee! Täytyy myöntää rehellisesti, että rokotteen ottamiseen liittyi monenlaisia ajatuksia ja pelkojakin, mutta lopulta nyt rokotteen saamisen jälkeen fiilis on ollut asian suhteen ainoastaan hyvä. Nyt voi oikeasti jo vähän vapautuneemmin mielin tavata ihmisiä ja käydä julkisilla paikoilla (toki edelleen kaikkia ohjeistuksia noudattaen), eikä tarvitse enää ihan samalla tavalla olla huolissaan koronasta. Vielä kun puolisonikin saisi rokotteen, niin sitten varmaan voidaan jo täällä kotona pikkaisen huokaista helpotuksesta. Rokotteesta mulle tuli vähän päänsärkyä ja väsymystä sekä kipua rokotettuun käteen, mutta ei lainkaan esimerkiksi lämpöä tai kuumetta, eli aika pienellä selvisin.

Yritin kovasti keksiä enemmänkin kivoja juttuja huhtikuusta, mutta pakko myöntää, että nyt en pystynyt parempaan. Huhtikuu oli oikeastaan aika raskas kuukausi, koska töissä oli todella paljon hommia ja lisäksi koiramme sairasteli vähän ja sitä piti käyttää eläinlääkärissä, mitä taas itse stressasin jonkin verran. Vihaan eläinlääkäreissä käyntiä ja sitä, jos lemmikeille joutuu tekemään mitään operaatioita. Menettämisen pelko nousee pintaan heti, johtuen vanhoista ikävistä kokemuksista.

Sääkään ei oikein hellinyt mökkiläistä/puutarhuria, vaan oli kyllä todella koleaa ja pilvistä oikeastaan lähes koko huhtikuun ajan. Nyt siis todella toivon, että kunnon kevät vihdoin saapuisi ja pääsisin kunnolla upottamaan sormet multaan ja näkemään myös kunnon kukintaa puutarhassa. Paljon olisi taas suunnitelmia puutarhakaudelle – uusien kasvien istuttamista, kukkapenkin perustamista, puutarhakalusteiden kunnostusta ja laatoitusalueen perustamista.

Mitä teidän huhtikuuhun kuului? <3

-Netta

Kuvat: Pexels.com

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Vierailija S
    14.5.2021, 16:12

    Pakko sanoa, et oikein muista muuta huhtikuusta kuin et yritin toipua maaliskuusta, joka oli ihan perseestä. No, nyt onneks parempaan päin. Tai ainakin toivottavasti :D.

    1. Voi ei, ompa kurjaa! Toivottavasti tosiaan nyt parempaan päin <3 Haleja!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *