Moderni hippityyli – kauden valloittavin kesätrendi!

Rento ja vapaa hippityyli on kesähelteiden – ja lähestyvien lomien – vuoksi vallannut mieleni täysin. Itseni lisäksi se on selvästi sulattanut myös monien muotisuunnittelijoiden sydämet: niin monella kevään näytöslavalla asteli upeita hippihenkisiä kesäasuja!

Kesän 2019 hippityyli on edeltäjiinsä verrattuna suhteellisen moderni ja yllättävän minimalistinen. Muotimaailmassa puhutaankin nyt Hippie Modernism tai Neo Boho -tyylistä, mikä on loistava nimitys tälle boheemille mutta sopivalla tavalla 2010-luvulle päivitetylle lookille.

Perinteiselle boho-lookille uskollisesti myös kesän 2019 hippityyli rakentuu leveille lahkeille sekä hulmuaville helmoille – unohtamatta tietenkään etnisiä printtejä, hapsukoristeita ja maanläheisiä värejä. Nykyhippi kuitenkin erottautuu edeltäjästään yhdistelemällä boheemeja elementtejä raikkaisiin ja pelkistettyihin vaatekappaleisiin, kuten klassisiin trensseihin ja bleisereihin. Tai vähintäänkin pitämällä asunsa leikkaukset ja siluetin yksinkertaisena – sekä värimaailman harmonisena.

Helpoin tapa ihanan hippityylin luomiseksi on kevyt maksimekko tai kaftaani, jotka myös toimivat hyvin kuumina kesäpäivinä. Jalkaan kauniit sandaalit tai kesäbuutsit, ja olet valmis kesälaitumille! Asun hippiys-astetta voi helposti säädellä koruin ja asustein: minimalistisempi viimeistelee lookin pelkällä kauniilla korilaukulla, more-is-more -tyyppi puolestaan lisäilee sulkia, hapsuja ja simpukoita korviin sekä kaulalle.

Trendistä erityisen mielenkiintoisen – ja ajankohtaisen – tekee se, että hippityyli on alunperin syntynyt ilmentämään 1960–70-lukujen vapaamielistä, pasifistista sekä ympäristötietoista ajatusmaailmaa. Se on siis tyylinä ja trendinä harvinaisen poliittinen, vaikka sen juuret onkin usein jo unohdettu. Tänä ilmastoahdistuksen aikakautena moderni hippi voisikin mielestäni palauttaa tyylin merkityksen tiedostavan ja ajattelevan ihmisen univormuna, ja ilmentää asuvalinnoillaan sitä, että eettiset kysymykset ovat hänelle yhtä tärkeitä kuin esteettisetkin. Peace and love!

Kaipaatko kesäksi myös uutta uikkaria? Lue postaukseni vastuullisista uimapuvuista täältä!

Kommentit (2)
  1. Rinta rottingille – rottinkilaukku on kesän kuumin asuste! – Digital Edition | Lily
    11.5.2020, 18:52

    […] Jos haluat lukea lisää modernista hippityylistä, kurkkaa myös tämä postaukseni! […]

  2. Kesän street style -ihastus: kimonot ja kaftaanit – Digital Edition | Lily
    11.5.2020, 16:31

    […] lisää inspiraatiota kesätyyliisi? Katso myös postaukseni modernista hippityylistä sekä toisesta street style -suosikista, eli […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *