Machete

Rakastan ruokaa. Se on yksi asia matkustamisen lisäksi, johon käytän rahaa hyvällä omatunnolla. Matkustaminen ja eri ruokakulttuurit kulkevat hyvinkin käsi kädessä. On ihana matkustaa uuteen kohteeseen ja nauttia aitoa paikallista ruokaa oli kyseessä eurooppalainen tai aasialainen keittiö. Eikä ruokajuomaa saa unohtaa. Se on oleellinen, kun on kysymys uudesta ruokaelämyksestä. Olen itse työskennellyt ravintola-alalla noin kahdeksan vuotta ja sitä kautta kiinnostunut muun muassa erilaisista ruokakulttuureista, kahvista ja viineistä.

Rakastan meksikolaista keittiötä. Tulista ruokaa, johon on limellä tuotu pirteyttä ja hapokkuutta sekä viimeistelty korianterilla. Rakastan myös riisiä ja papuja = papupataa. Nam niin simppeliä, mutta siitä voi tehdä erilaisia variaatioita, ettei siihen helpolla kyllästy.

Paikallinen kaveri suositteli meksikolaista ravintolaa Innsbruckin keskustassa, Machetea,  jonka päätimme käydä testaamassa. Machete tulee espanjan kielesta ja tarkoittaa viidakkoveistä, jota käytetään trooppisilla alueilla muun muassa kasvillisuuden leikkaamiseen, kun halutaan tehdä tietä kulkiessa läpi viidakon.

WAU mikä konsepti! Konsepti toimi täydellisesti ja ruoka oli erittäin hyvää. Ruoka valikoima oli pieni, mikä teki menusta selkeän ja helposti luettavan. Juomapuoli oli monipuolinen ja vaihtoehtoja löytyi limppareista vahvoihin. Palvelu oli myös hyvää ja englanniksi. Usein törmää kahvilassa tai kaupassa sellaiseen tilanteeseen, jossa työntekijä on tympeä tai häntä ei kiinnosta tehdä työtään. Tällaiset tilanteet valitettavasti vaikuttavat suuresti asiakaspalvelu tilanteeseen, mikä on todella harmittavaa.

Vietimme Itävallassa, Innsbruckissa kaiken kaikkiaan yhden kuukauden ja kävimme Machetessa syömässä neljä kertaa. Ruoka oli vain niin hyvää. Se oli myös yksi niistä ravintoloista, joka olivat auki koko päivän. Monet ravintolat menivät kiinni klo 15:00 ja aukeavat taas dinnerille. En ollut kovin vaikuttunut kaupungin ravintola kulttuurista. Muutamia super hyviä paikkoja, mutta muuten ei kovin vakuuttavia paikkoja. Monissa ravintoloissa tarjoiltiin vain iso pala lihaa ranskalaisilla.Näin kasvissyöjänä ei tehyt suurta vaikutusta. Voi myös olla, että en osannut etsiä oikeasta paikasta. Kasvisruokaa oli suhteellisen vaikeaa löytää tai vaihtoehtoja oli vain yksi. Teimme myös paljon itse ruokaa, joista sitten omat postaukset ja reseptit 😉

-Noora

hyvinvointi ravintolat terveys ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. Kivan näkösiä paikkoja! Kesällä itsekin suuntaamassa alueelle, joten kiva lukea sun juttuja 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *