Nukkuminen autossa

Muistan vielä ensimmäiset yöni autossa. Kyseessä ei kuitenkaan ollut retkeilyauto, vaan vanhempien perheauto, jolla lähdimme siskoni Even kanssa Ruisrock festareille vuonna 2014.Olisimme voineet mennä myös telttailualueelle, mutta autossa nukkuminen tuntui paremmalta ajatukselta. Isäni oli taittanut takapenkin selkänojat ja laittanut patjat meille, jotta olisi mukavampi nukkua. Eikä valittamista ollut! Autossa nukkumien on erittäin mukavaa. Heräsimme todella aikaisin, kun kesän kuuma aurinko lämmitti auton nopeasti. Nukuimme autossa vain festareiden ajan. Nyt olen päässyt kokemaan jotain uutta ja vähän erilaisempaa, nukkumaan retkeilyautossa. Pakko myöntää, että hitusen erilaista kun nukkuminen farmarin takakontissa takapenkit käännettynä.

Autossa nukkuminen tuntui heti todella kotoisalta.  Olo ei missään vaiheessa tuntunut turvattomalta ja tähän mennessä olemme saaneet nukkua suht rauhassa ilman suurempia ääniä muista matkailijoista. Yksi yö vietettiin moottoritien varrella olevalla pysähdyspaikalla, josta kuului rekkojen kovat äänet. Se ei kuitenkaan haitannut mun unen saantia.Saatan nukkua todella meluisalla paikalla tai telkkari päällä ilman mitään ongelmaa. Täysi hiljaisuus saa mut enemmän pelokkaaksi, kun erilaiset äänet tiellä, jotka kuuluvat Helsingin kerrostalojen ikkunoiden läpi. Kotonakin soi lähes aina musiikki, jolloin hiljaisuutta ei varmasti ole. Uskon, että tämän reissun myötä tulen arvostamaan ja nauttimaan enemmän täydestä hiljaisuudesta.

Nukkumaan mennessä on ihana kuunnella rentouttavaa musiikkia tai lukea kirjaa. Tee se itse tyylillä kiinnitimme autoon söpöt valot tuomaan tunnelmaa ja olemmekin pitäneet valoja aina iltaisin päällä ennen nukkumaan menoa. Lisäksi kiinnitimme verhotangon, johon Samin äiti ompeli meille verhot. Kiitos siitä Taina!

On tosi jännittävää, mutta samalla upeaa miten itse voi vaikuttaa siihen mistä ja millaisista maisemista sitä herää seuraavana päivänä. Ollaan pysähdytty matkalla parilla eri camping alueella.Talvella matkustamisen hyvä puoli on, että camping alueet ovat todella rauhallisia eikä turisteja juuri lainkaan ole. Myös alueiden hinnat ovat alhaiset, sillä kysyntä on vähäistä.Off seasonista  kirjoitan vielä myöhemmin lisää. Nyt ollaan saatu katsoa upeita auringon nousuja Itävallan vuorilta ja nauttia todella hyvästä säästä.

-Hymer Free 602-

Odotan innolla kesää ja sitä että voimme nukkua autossa avautuvassa teltassa. Nyt kuitenkin Itävallan Alppimaisemat ja snoukkaus.

-Noora

koti oma-elama matkat hyva-olo
Kommentit (4)
 1. Oi kuulostaa ihanalta seikkailulta sisustustunnelmavaloineen! Olisi tosi hauska itsekin joskus kokea tuollainen reissu! <3 Ps.sun bannerikuva on ihana!

  1. Noorasusanna
   4.3.2019, 19:22

   Voi kiitos Annika <3. Ehdottomasti kannattaa lähteä edes pienelle van reissulle. Ihan huikeaa ollut! 🙂

 2. Ihanalta kuulostaa. Olisi itse kiva päästä kokemaan vanlife-elämää! Nauttikaa 🙂

  1. Noorasusanna
   4.3.2019, 13:38

   Voi kiitos! En voi muuta kun lämpimästi suositella kokeilemaan, tähän mennessä on ollut aivan mahtavaa 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *