Vegaaniset täytetyt myskikurpitsat

Täytetyt myskikurpitsat

 

Helmikuussa ihanasti paistanut aurinko on saanut ajatukset jo kirmaamaan kohti nurkan takana koputtelevaa kevättä, mutta kirpeät pakkaspäivät ovat laittaneet vielä kropan kaipaamaan sisäistä lämmikettä. Nappasin viikon ruokaostoksillani koriini sattumalta myskikurpitsan. Reseptini ovat valitettavan usein kaavoihin kangistuneita, eikä myskikurpitsa ole aiemmin menuihin syystä tai toisesta eksynyt. Nyttemmin edullisella hinnallaan ja aurinkoisen oranssilla ulkomuodollaan houkutellut vihannes pääsi testiin ja ai että – rakastuin sen samettiseen koostumukseen!

Vapaaviikonloppuina pyrin antamaan hitusen enemmän aikaa itselleni ja tätä kautta myös keskittymään ravitsemukseen. Selasin erilaisia ideoita myskikurpitsan valmistukseen ja päädyin Maku.fi reseptin pohjalta soveltamaan oman versioni täytetyistä myskikurpitsoista. Korvasin quornin soijarouheella, käytin manteleiden tilalla paahdettuja pistaasipähkinöitä ja päälle ripottelin juuston sijaan oluthiivahiutaleita. Myöskään persilijaa ei kaapista sattunut löytymään, joten korvasin koristelun pinaatilla ja hain makua yrittisekoituksella.

Uunissa valmistuvat ruoat vievät hitusen enemmän aikaa, mutta makujen tekeytymiseen uhratut hetket palkitaan taatusti lautasella! Kokkailussa menee noin tunti ja yhdellä satsilla ruokkii neljä henkilöä.

 

Täytetyt myskikurpitsat

 

AINEKSET

  • 1 kpl (800 – 1000 g) myskikurpitsaa
  • ruokaöljyä

 

TÄYTE

  • sipuli
  • puolikas punainen chili
  • 2 dl soijarouhetta
  • mysikurpitsan sisusta silputtuna
  • 1 dl paahdettuja pistaasipähkinöitä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • 1-2 rkl yrttisekoitusta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl basilikaa

 

PÄÄLLE

  • oluthiivahiutaleita
  • pinaattia silputtuna

 

 

TEE NÄIN

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhtele kurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Kaiverra siemenet pois lusikalla. Koverra myskikurpitsan sisusta varovasti veitsellä ja ota sisus talteen.
  • Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä puolikkaita 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
  • Valmista tässä välissä täyte. Turvota soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise, poista siemenet ja silppua chili. Kuullota sipuli-chilisilppu öljyssä. Lisää kurpitsasilppu ja turvonnut soijarouhe. Kuullota seosta hetki. Lisää pistaasipähkinät ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa pehmenee. Lisää tarvittaessa vettä, ettei täyte pala pohjaan.
  • Ota kurpitsat pois uunista ja jaa täyte syvennyksiin. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
  • Ripottele päälle oluthiivahiutaleet ja pinaatti.

 

Ja lopuksi – nauti

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta DIY