Veganpopot – Vegaaninen kenkäkauppa Aleksanterinkadulla

Muistan lukeneeni Tampereelle avatusta vegaanisesta kenkäkaupasta kertovan Aamulehden artikkelin vuosi sitten, jolloin ajattelin, että täytyypä pyörähtää katsastamassa valikoima silkkaa uteliaisuuttani kun Hallituskadun nurkille sattuu. Vuotta myöhemmin havahduin tajuamaan ajan kulumisen ja oman aikaansaamattomuuteni asian suhteen, kun huomasin myymälän muuttaneen Aleksanterinkadulle design-kortteliin muun muassa Forget-Me-Notin, Helga-Neidin, Cafe Kokon ja MUKA VAn naapuriin. Äkkiä kamera kotoa mukaan ja tsekkaamaan, mistä ihmeestä onkaan kyse!

_DSC6148.jpg

Ensimmäinen kysymys mikä jo näyteikkunaa katsellessa heräsi oli, että mitä materiaaleja vegaanisissa kengissä käytetään, ja kysyinkin sitä heti sisälle päästyämme.  Vegaaniset kengät voivat toki olla tavallisia kangaskenkiäkin, mutta Veganpopot ei tyydy niin helppoon (ja tylsään) ratkaisuun, vaan tarjoaa kuluttajille ihan uusia kokemuksia kenkähankintojen suhteen. Kauppias Marika kertoili materiaaleista sitä mukaa kun selasimme valikoimaa läpi, ja suuni loksahti auki useammankin kerran selostusta kuunnellessani. Joko sinun kenkähyllystäsi löytyy korkista tai ”ananasnahasta” valmistetut kengät? Ihailen sitä ihmistä, joka on keksinyt ottaa käyttön ruokateollisuudesta ylijäävät ananaksenlehdet ja alkanut valmistaa siitä nahan kaltaista materiaalia. On mahtavaa, miten innovatiivisesti muotimaailmassa uskalletaan kokeilla ja luoda uusia asioita. 

Veganpopojen myymälä on pieni ja kompakti, mutta valikoimaa on moneen makuun. Pääosin tarjolla oli suhteellisen matalakantaisia kenkiä arkikäyttöön sekä kesäkeleille että lähestyvää talveakin ajatellen, mutta yllätyksekseni joukossa oli myös korkeampikorkoista nilkkuria sekä ihanaa glitterkantaista bileversiotakin. Osa kengistä oli turvallista, suomalaisten tummaan perusuniformuun sulautuvaa tennaria, joka ei herätä kaduilla kävellessä huomiota sen enempää kuin muumi lumihangessa, mutta onneksi joukossa oli myös näyttäviä showstoppereita niille, jotka etsivät jotain massasta poikkeavaa. Ostoksille kannattaa siis uskaltautua muidenkin kuin vegaanien! Myynnissä on myös vaihteleva valikoima vöitä, laukkuja, lompakkoja, koruja ja muita asusteita.
 

_DSC6017.jpg

_DSC6020.jpg

_DSC6021.jpg

_DSC6024.jpg

_DSC6028.jpg

_DSC6040.jpg

_DSC6043.jpg

_DSC6047.jpg

_DSC6048.jpg

_DSC6050.jpg

_DSC6057.jpg

_DSC6059.jpg

_DSC6063.jpg

_DSC6068.jpg

_DSC6069.jpg

_DSC6070.jpg

_DSC6073.jpg

_DSC6081.jpg

_DSC6082.jpg

_DSC6086.jpg

_DSC6098.jpg

_DSC6113.jpg

_DSC6117.jpg

_DSC6123.jpg

_DSC6124.jpg

_DSC6129.jpg

_DSC6136.jpg

_DSC6140.jpg

_DSC6142.jpg

_DSC6054.jpg

Nämä viimeisen kuvan mustilla kukilla koristellut korkkitennarit veivät kyllä sydämeni totaalisesti. Seuraavan kerran kun kenkien ostaminen tulee ajankohtaiseksi, ovat ne ehdottoman vahva ehdokas päätymään seuraaviksi lempikengikseni! 

Veganpopot palvelee Tampereen Aleksanterinkadun myymälän lisäksi myös verkkokaupassa, joka löytyy osoitteesta veganpopot.fi. Verkkokaupan etusivulla on tiivistetty Veganpopojen ideologia hienosti muutamaan lauseeseen: ”Vegaanisia jalkineita, laukkuja, lompakoita ja muita asusteita. Valmistettu eläimiä ja ihmisiä kunnioittaen, energiaa, vettä ja materiaaleja säästäen.” Iso plussa että tällaistakin on nykyisin tarjolla!

Ps. Tampereen vegeskene-vinkkaus: Joko olette käyneet tsekkaamassa Kulttuurikahvila Laikun Vegebrunssin? Parittomien viikkojen sunnuntaisin järkättävä brunssi on käsittääkseni hyvin pitkälti vegaaniseen valikoimaan keskittyvä. Jos oot jo käynyt, niin jaa kokemuksesi kommenttikentässä!
 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *