100 tavaran haaste

Uusi vuosi on alkanut ja onkin tullut aika lunastaa tehtyjä lupauksia. Tavoitteenani vuodelle 2019 on vähentää kulutusta. Lupasin lähteä mukaan myös sadan tavaran haasteeseen ja laittaa tulevien kuukausien aikana kiertoon 100 itselle turhaksi käynyttä tavaraa (perherauhan säilyttämiseksi karsin vain omia tavaroitani). Kaikista tärkeintä on kuitenkin olla ostamatta sataa tavaraa lisää. 

6D3FCE68-9F40-46B5-ACA3-96D838E3E303.jpeg

Vähän väliä silmiini osuu kodissamme tavaroita, joita ilman voisin aivan hyvin olla. Voin tässä kohtaa varmasti tunnustaa olevani säilöjä. Säilön tavaroita kaiken varalle. Nurkkiin, laatikoihin ja kaappeihin kertyy jatkuvasti tavaraa, vaikka olen yrittänyt olla kulutuskriittinen.

Asuessamme muutama vuosi sitten Espanjassa, ymmärsin miten vähällä tavaralla pärjään. Kun omistaa vain matkalaukullisen henkilökohtaisia vaatteita ja tavaroita, siirtyy aikaa, tilaa ja huomiota tavaroista elämyksiin ja itse elämään. Vapauden tunne lisääntyy tavaroiden vähentyessä! 

Nykyisin yksi lempiajatukseni on, että jonakin päivänä omistaisin vain välttämättömät tavarat. Siihen on vielä matkaa, mutta matka on sentään aloitettu. Eilen kiertoon lähti pino jo moneen kertaan katsottuja leffoja ja luettuja tai jostain syystä lukemattomiksi jääneitä kirjoja. Tänään sain tehtyä tilaa vintille, luopumalla vaatteista, jotka ovat roikkuneet henkareissa käyttämättöminä jo useita kuukausia (jotkut jopa vuosia). 

-Anna

Kommentit (1)
  1. Osallistun haasteeseen jossa tavaraa vähennetään pitkin kuukautta 31,30,29,28,27,26… eli päivittäin vähemmän. On itsellekin yllätys miten paljon nurkissa on ihan turhaa roinaa. Vapauttava tunne kun kaappeja alkaa puhdistua ylimääräisistä tavaroista. Tänäänkin järjestin kuiva-aine ruokakaappia ja löysin laatikon pohjalta monta vuotta sitten palkinnoksi saatuja salaatinkastikkeita joiden oikea osoite nyt oli komposti. Lisäksi keittiössä on nyt pussi jonne kerään fiiliksen mukaan kierrätykseen joutavia tavaroita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *