Ei enää lämpöä harakoille

A2FCDAE7-CD32-4664-8811-1AABCF9FC52A.jpeg

Talvipakkasilla etenkin vanhoissa taloissa, kuten meillä, törmää tuttuun ongelmaan. Vanhat ikkunat ja niiden tiivisteet vuotavat ja huoneissa vetää. Lattian pinnassa tuntuva veto houkuttelee herkästi nostamaan asunnon lämpötilaa, mikä lisää energiankulutusta ja kasvattaa lämmityskuluja. 

Lämmitys kuluttaa paljon energiaa, kodin energiankulutuksesta jopa puolet kuluu lämmitykseen. Ikkunoiden kautta kuluu noin 20% talon lämmöstä. Huonosti tiivistetyistä ikkunoista lämpö karkaa helposti harakoille. Tämän vuoksi ikkunoiden ja ulko-ovien tiiviys kannattaa tarkastaa viimeistään NYT. 

Kodin energiankulutusta ja lämmityskuluja saa painettua pienemmäksi yllättävän helpoilla ja arkisilla keinoilla, jotka eivät edellytä mukavuudesta tinkimistä tai kallista remonttia. Ikkunoide tiivistys vähentää vedon tunnetta asunnossa. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät. Ikkunateippi on kätevä ja nopea tapa tiivistää vanhat ikkunat. 

Ikkunateippi on liimapaperista tai muovista teippiä, joka kiinnitetään ikkunan sisäpuolelle. Teippi estää kylmän ilman pääsemisen sisätilaan melko tehokkaasti. Itse teippasin tänään alakerran ikkunat ja eron huomasi lähes välittömästi. Aikaa ikkunoiden teippaamiseen ei kulunut montakaan minuuttia. 

Kun olet varmistanut, että lämpö ei karkaa enää harakoille falskaavien ikkunoiden välistä, viimeistele lämmön talteenotto paksuilla verhoilla. Talviverhot eivät ole vain sisustushömppää! (Kirjoitan tähän avomiehelleni vielä varmuuden vuoksi saman uudelleen: talviverhot eivät ole vain sisustushömppää!). Sälekaihtimet ja verhot vähentävät kulutusta yhtä paljon kuin ylimääräinen ikkunalasi. 

-Anna

Kommentit (1)
  1. Tuo ikkunateippi kuulostaa kätevältä. Mistä löysit teippiä? Olen itsekin ajatellut tiivistää asunnosta ikkunat ja ovet, vaikka vuokralla asunkin. Se kun todellakin pienentää energiankulutusta niin merkittävästi.
    https://www.kh-team.fi/palvelut/muut-korjaustyot

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *