Vauva-ajan haasteet – vastaa kyselyyn!

Kun rintaraivarit hulinat tai koliikki osuu kohdalle sitä kysyy, miksi juuri minä, miksi meidän vauva ja miksi juuri nyt. Ihan kuin joku toinen ajankohta olisi muka parempi. 😂 Kun ottaa järjen takaisin käteen tai viimeistään googlatessa, tajuaa nopeasti että ei ole yksin, eikä edes yksi harvoista. Aina saa kuulla että ”Voi kuule se on yleistä, kuuluu ikään, vauvat on sellaisia.” Tuskaa helpottaa kun ajattelee muiden kärsivän yhtälailla, ainakin epäoikeudenmukaisuuden tunne laimenee.

Mutta kuinka yleistä se sitten on? Vaikka koliikki tai imetysongelmat? Itse ainakin olen kaivannut vähän tarkempaa tietoa siitä, kuinka tavallisen ongelman kanssa tässä painitaan. Raskausaikana mietin kuinka todennäköistä on että joku synnytykseen tai vauva-aikaa liittyvä etukäteen pelottava haaste osuu kohdalle, tai oikeastaan kuinka todennäköistä olisi ettei joutuisi kärsimään esimerkiksi koliikista. 😅

Synnytykseen liittyvistä toimenpiteistä ja tapahtumista löytyy tietoa. (perinataalitilasto, thl) Sen sijaan vauva-ajan haasteista ei ole saatavissa oikeastaan edes suuntaa antavaa, yleistä perstuntumaa kummempaa tietoa.

Siitä se idea sitten lähti. Päätin hyödyntää alkeellista kyselytutkimusosaamistani ja tehdä lukijoille ja seuraajille kyselyn. Tarkoituksena ei missään nimessä ole tuottaa vakavalla naamalla mitään lähemmän tarkastelun kestävää tieteellistä tietoa, vaan vertaistukea. Helposti luettavaa, lohdullista ja suuntaa antavaa. Tietoa siitä kuinka yleisiä nämä vauvan hyvinvointiin, imetykseen, vanhempien hyvinvointiin, uneen ja erilaisiin vaiheisiin liittyvät haasteet pikkuvauva-aikana ovat. Haluaisin lisäksi tietää minkälaisena olette kokeneet vauva-ajan noin ylipäätään.

Tässä linkki kyselyyn. Kysely on jaettu kuuteen aihealueeseen: vauvan hyvinvointi, imetys ja ruokinta, vanhemman hyvinvointi, uni, muut haasteet ja yleinen kokemus. Kunkin aihealueen kohdalla on mahdollisuus lisätä jokin listasta puuttuva haaste kohtaan ”other”. Kukaan ei pysty yhdistämään antamiasi vastauksiasi sinuun, voit siis vastata huoletta avoimesti. 😊 Vastata voi hyvin kumpi tahansa vanhempi. Muistutan myös että kyse on kokemuksista, ei esimerkiksi diagnooseista. Vauvavuoden tai useita kokeneet ja sitä läpikäyvät, käykäähän klikkailemassa. Ja jakakaa hei ihmeessä niin saadaan kattavammin vastauksia! 😊

Linkki jaettavaksi:
https://surveyheart.com/form/5f189a563a47aa080f7dd795

Lue myös:

Ekat kuukaudet vauvan kanssa

INSTAGRAM

perhe vanhemmuus lapset raskaus-ja-synnytys
Kommentit (1)
  1. Intuitio, kokemustieto vai tutkimus – Mihin vanhemmuus perustuu? – Elämä kerrallaan | Lily
    11.8.2020, 21:09

    […] Vauva-ajan haasteet – vastaa kyselyyn! […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *