Heinäkuun kuvat

Heinäkuussa ehdittiin puuhailla. Tehtiin myös sangen ratkaisevia ostoksia mitä tulee mökin  puiden karsimiseen. Tyhjennettiin varastoja, kerättiin pientä taskurahaa pikkuneidin kanssa tehtävää matkaa varten. Varastonsiivous on hyvää kierrätystä. Valmistautuminen Lontoon matkaan sai jännittävän käänteen, kun sain ikävän kurkkua karhentavan vaivan ja aloin pelätä koronaa. Sen myötä ei matkustettaisi mihinkään. Testejä tehtiin ahkerasti. Valmistui myös islantilaisneule nro 10. Sangen monipuolinen oli kuukausi.

Raparperipiirakka ilman munaa
Tämä taivaallinen raparperipiirakka maistui erityisen mukavalta mansikoiden ja jäätelön kanssa. Vietimme kesäistä iltapäivää hyvien mökkinaapurien kanssa.

Mökin varastontyhjennys on odottanut jo pitkään. Nyt sen teimme. Tarkoituksena oli luopua kaikesta, mitä emme itse pysty hyödyntämään. Siinä samalla keksittiin, että tapahtuma sopisi hyvin pikkuneidin matkarahan ansaitsemiseen.

Mökkivarastosta löytynyttä
Mökkivarastosta löytyi kaikenmoista. Tämä lisäksi Ekotorin ongelmajätteisiin kulkeutui monia maalipurkkeja ja muuta, mitä ei voi tavallisiin roskiin laittaa.

Puuhommia riitti koko kuukauden. Pinoja syntyy sinne tänne. Niiden asettelu on tarkkaa puuhaa.  Tämä näyttää mielestäni hyönteishotellilta…

Puupino voi olla hyönteishotelli
Saunan nurkalta kaadettiin iso kuusi, jonka järjestämiseen menee useampikin tovi. Pienemmät oksat hoidetaan itse, isommat sahaa klapimittaan ihan oma mökkitalonmies. Hankimme oksasavottaaan pienen akkukäyttöisen oksasahan.

Kaiken ulkopuuhailun ohella innostuin taas tarttumaan puikkoihin.Oma islantilaisneule on odottanut, peukalot eivät oikein asiasta tykkää. Tämä Riddar on nro 10.

Istantilaisneule Riddar
Tässä on nyt nro 10 tätä mallia. Hiukan vierastin kuvion värejä, mutta nyt valmiina se tuntuu ihan hyvältä. Nyt on mukava odottaa syksyä.

Ja mikäs oli kutoessa (minä kudon, joskut neuloo).Nimittäin sain ikävän kurkkuvaivan, joka vei äänenkin muutamaksi päivää. Piti olla hiljaa ja välttää turhaa liikkumista. Testejä (kaikki tietää mitä testejä) tehtiin ahkerasti. Nimittäin on pelkona Lontoon matkan tärveltyminen, jos tuo pahamaineinen k-tauti iskee. Toistaiseksi negatiivista.

Negatiivinen koronatesti
Toistaiseksi pino on negatiivinen. Testit jatkuvat.

Niin ja ekat mustikat tuli poimittua! Niistä tehty mustikkapiirakka vei kielen mennessään.

Mustikkapiiirakka ja jäätelö
Mustikkapiirakka ilman munaa on vaivaton tehdä. Kuohkea ja maukas. Vaihdoin alkuperäisen ohjeen  omenat mustikoihin.

Sellainen oli heinäkuu.

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *