Huhtikuun kuvat

Huhtikuu oli aikalailla vilkas kuukausi. Mummo ja vaari saivat neljännen rokotuksensa, mikä tuo heille hiukan lisää liikkumismahdollisuuksia. Pääsiäisenä oltiin mökillä nuotioruokaa valmistamassa.   Huhtikuu toi kevään, lämpötilat nousivat mukavasti ja mökilläkin lumi suli pois. Ja keittiön asennustyö alkoi. Ja sijoittuuhan huhtikuulle myös vapunaatto.

Remontin etenemisen seuraaminen oli kieltämättä huhtikuun tähtihetkiä.

Retrokeittiön yläkaappi
Pienillä asioilla on merkitystä. Paitsi väri niin mm saranat ovat kivat. Ne näkyvät, kuten tekivät 50-luvulla. Valmista tulee parahultaisesti äitienpäiväksi.
Mummo ja vaari pääsevät neljännen piikkinsä jälkeen kauppaan ja asioilleen. Se tosin edellyttää kuljetusta. Edelleen käytetään maskia. Toinen laittaa sen kasvoilleen jo kotona, toinen vasta toisen huomautuksen jälkeen kaupan ovella.

Mökilläkin käytiin. Nuotioretkeä mukavampaa ei ole, varsinkin kun se tehdään pikkuneidin kanssa.

Grillimakkaran paisto nuotiopaikalla
Grillimakkara ei petä. Se maistuu aina.

Yökyläreissun aikana ehdittiin myös Ruissaloon, jossa kasvtiteellinen puutarha tarjosi paljon ihmettelemistä, vaikka kukkaloistoa vielä saadaankin odottaa.

Kasvitieteellinen puutarha
Puutarhan alue on suuri ja siellä riittää ihmeteltävää. Päätettiin kesällä tulla uudelleen.

Ja onhan tänään vappuaatto. Se meillä sujuu rutiinien mukaan. Emme lähde joukkotapahtumiin. Pesemme ikkunoita, jos sää sallii. Ja sen aikana kuunnellaan työväenlauluja.

Vapun perinteinen päähine on ylioppilaslakki
Vappuna pidetään ylioppilaslakkia. Jopa ikkunoita pestessä. Kuvan päähineet ovat vuosimallia 1972 ja 1974.

Huhtikuun kruunaa matkasuunnitelmamme. Siihen asti ollaan omassa kuplassa.

Tästä kaikesta huumaantuneina varasimme matkan USA:an pientä Suvia katsomaan. Toivottavasti pääsemme lentoon (covid-näyte otetaan 24 tuntia ennen koneen lähtöä). Matkamme sijoittuu touko-kesäkuun vaihteeseen.

Listalla on  New York-Philadelphiassa pikkuinen Suvi perheineen-New York.  Oman momenttinsa tuo, pysytäänkö covidin suhteen negatiivisina. Sen kertoo näyte, joka otetaan 24 tuntia ennen koneen lähtöä.Ollaan aika lailla kuplassa siihen asti.

On siis on pysyttävä maltillisena, vaikka matkajärjestelyjä on tehtävä, tuliaiset hankittava – museoiden liputkin on jo hommattu. Pettymys olisi iso, jos koneeseen emme pääsisi.

Huhtikuu toi kevään.

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (3)
  1. Hyvät ja varmasti odotetut suunnitelmat. Toivottavasti kaikki sujuu niinkuin on ajateltu.
    Reissua odotellaan itsekin ja jännitetään päästäänkö lähtemään. Tässä kohtaa toivoo että vasta sairastettu korona suojaa, mutta olisi sen verran kaukana että testeissä ei enää näy.

  2. Hyvää vappua ja pysykää terveinä, että reissuun pääsisitte!

    1. Tämä on tavoite!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *