Joulu tulee – Onko sinulla jo tonttuovi?

Ihan taatusti on joulu pilalla, jos valmistelut eivät ole juuri nyt täydessä käynnissä. Ensimmäiset jouluaskartelulehdet ilmestyivät syyskuussa. Ostin muuten heti. Yksi saa riittää. Että vaan ehditään kaikki tekemään. Joillakin on jo joulun laatikot pakkasessa. Aattoon on nimittäin enää tasan kuukausi. Mutta. Joulu tulee vähemmälläkin. Paitsi että yhdestä en aio luopua. Omin kätösin tehty tonttuovi on ihan parasta.

Tonttuovi on helppotekoinen lahja. Tonttuovi on kiva myös joulukorttina.Tonttuovi tuo joulun. Se toimii vaikka kalenterina. Tonttu tuo yöllä pikkuisen yllätyksen portaiden viereen.

Muuten oma jouluni tulee vuosien kokemuksella aika lailla samalla kaavalla. Rauhallisesti. Nappaa tästä ideat, jos haluat.

 • Varmistan, miten joulu kalenteriin sijoittuu. Että montako pyhäpäivää siihen tulee. Tänä vuonna aatto (24.12.) on perjantai, joten pyhäpäivien suhteen päästään helpolla. Joulua seuraava maanantai on jo ihan tavallinen arkipäivä. Ei tule liikaa pyhiä.
 • Tarkistan osoitelistani. Lasken, montako joulukorttia ja joulun postimerkkiä tarvitsen. Postitan siis ihan oikeat kortit. Kortin saaminen lämmittää monin kerroin enemmän kuin tekstiviesti.
 • Vielä enemmän on kivaa, jos kortti on ihan itse tehty.
 • Tosiaskartelija tekee tonttuovia korttien sijaan. Joitakin vuosia sitten tein lainakin 30. Sopivat kooltaan hyvin nukkekotiharrastajan toimintapiiriin. Niistä meni osa lahjaksi, muutama pikkuneidin päiväkotiinkin lasten iloksi.Niitä valmistuu muutama myös tänä jouluna.
Tonttuovia voi tehdä myös tervanhajuisista sytyketikuista.
Tonttuovien materiaalina tässä tervantuoksuinen sytyketikku.Kuvan tonttuovi on korkeudeltaan 18 cm. Pienempi muistuttaa minua lapsuuden kellariin vievästä ovesta.
 • Lakkaan ihan heti nyt ja tässä murehtimasta, miten kaikki tarvikkeet ehtii kaupasta saamaan. Kaiken saan hankittua valmiina. Jopa kinkun, jonka valmistus on ainakin meillä vuosia ollut joulun kiperin kohta.
 • Joulukuusi on tekokuusi. Sen koristelee tyttärentytär joulun alusviikolla. Niin on tehty jo monta vuotta.

Yhdestä en tingi (tonttuovipuuhastelun lisäksi). Se on imellytetty perunalaatikko. Sen pitää olla itse tehty. Sitä ei muiden äidit imeltymään saa. Siitä menee yksi loora vävylle.

Mitä sinun jouluvalmisteluihin liittyy? Muista kuitenkin yksi asia. Joulu tulee vähemmälläkin.

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan tapahtumat-ja-juhlat ystavat-ja-perhe
Kommentit (4)
 1. Aiemmin oon aina tehnyt itse piparitaikinan, sekä porkkanalaatikon. Tänä vuonna mietin vielä. Jos inspiraatio iskee, niin mikä ettei. Mutta hyviä laatikoita saa onneksi myös kaupasta ja valmiita tuunaamalla.

  Ihana idea tuo tonttuovikalenteri. <:)

  1. Kiitos! Kaupasta todellakin saa vaikka ja mitä valmiina. Olet kyllä aika ahkera kun piparitaikinankin teet itse! Mukavaa joulunodotusta!

 2. Kiva postaus!
  Itse en ole jouluihminen oikeastaan lainkaan. Miehen myötä olen lisäksi ”oppinut”, että ihan turha hötkyillä, joulu tulee varmuudella, vaikka sitä ei suunnittelisi kahta kuukautta ennen h-hetkeä. Niinpä nykyisellään, liki 26 yhteiselovuoden jälkeen, meidän joulu tulla jolkuttaa omalla painollaan, ja viimeisinä päivinä alamme pohtia, mitä kenellekin lahjaksi ja mitähän tänä vuonna joulupöytään. Ja ainahan ne ovat ne samat sötkötykset. 😀

  Turha stressata. Yhtään. Ja olen samaa mieltä, onneksi pyhäpäiviä on tänä vuonna varsin vähänlaisesti. Opettajana vietän joka tapauksessa pitkän loman, ja on ihanaa, kun se ei täyty joululla.

  Tip tap.
  Minna

  1. Totta turiset, onneksi joulu menee normiviikonloppuun.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *