Sadepäivä Turussa

Kesäsade ei seikkailua haittaa, vaikka se siitä erilaisen tekikin. Suunnitelmana oli pari päivää sitten  ottaa pyörät mukaan Turun Fölin vesibussille ja vierailla Ruissalon telakalla ja  siitä sitten pyöräillä takaisin Turkuun. Jo vain todettiin sää  liian kylmäksi ja  sateen uhka mitä todennäköisemmäksi. Siispä kotiprofessori vei minut ja pikkuneidin vesibussille, jonka kanssa (liian vähissä vaatteissa) risteilimme telakalle, jossa meitä kotiprofessori jo odotti. Mikäs ollessa, kun sai ajella lämpimässä autossa.

Päämäärä oli selkeänä. Tarvitsimme vilutusta vastaan lämmintä kaakaota, jota saimme Avelian tiloissa kesän ajan toimivasta Gagguin kahvilasta. Ja mikä mukavinta, siellä oli myös taidenäyttely. Kaj Stenvall Ruissalon telakalla yllätti.

Kesäkahvila Gaggui
Kesäkahvila toimii Avelian (sisustusmyymälä ja kahvila) tiloissa ja sen kalusteita hyödyntäen. Yksinkertaista, hiukan tehdasmaista. Tykkään. Taustalla muutama Stenvallin ankka.
Kaakao mukeista
Lämmin kaakao lämmitti myös mieltä. Hienot sydän ja kukka mukissa toivat hymyn huulille. Näiden jälkeen tutustuimme taidetarjontaan.
Kaj Stenvall Ruissalon telakalla
Nämä Kaj Stenvallin  Ukraina näyttelyn työt puhuttelivat. Ripustus oli upea ja sopi interiööriin ja etenkin aiheeseen hienosti. Ei kruusailua, yksinkertaisen karua.
Avelia Gallerian Stenvall näyttely
Ukrainan sotaan liittyvä teoksia oli paljon. Ehkä liikaakin.
Kaj Stenvallin uusi ankkatyö
Stenvallin ankkatyöt jaksavat kiehtoa. Itse asiassa, jollakin lailla koin tykkääväni näistä ankkatöistä eniten.

Interiöörinä Avelia Galleria Gaggui -kahvilan kanssa tarjoaa mielenkiintoista katseltavaa maukkaiden leivonnaisten nauttimisen lomassa.

Sisäänkäyti Gaggui-kesäkahvilaan
Gaggui sijaitsee Ruissalon telakan Avelian tiloissa.
Komea Ruissalon telakan tehdassalin ovi
Interööri jaksaa ihastuttaa.Onneksi alkuperäisiä yksityiskohtia on säilytetetty.

Yhtä asiaa turkulaisena olen ihmetellyt siitä asti, kun viehko Gaggui -kahvila aloitti Turussa Humalistonkadulla (nyt koko talo remontin kourissa). Jos ja kun käsittääkseni kahvilaa mainostetaan turkulaisena, miksi sen nimi on Gaggui? Turkulainen ei nimittäin koskaan laita keetä (G-kirjainta siis) sanaan, jossa sitä ei edes sen perusmuodossa ole. KAKKU – KAKKUJA – turkulainen lausuu KAKKUI tai kuten isoäitini aikoinaan KAKUI. Ja joskus olen kuullut KAAKUI. G on turkulaiselle vaikea, monille ihan ylivoimainen. Vai onko tämän ”käännöksen” tarkoitus viedä ajatus Rauman suuntaan?

Tiedä sitä.

Kaj Stenvall Ruissalon telakalla yllätti.

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan museot-ja-nayttelyt ravintolat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *