Kesäkahvilla

Mitä olisi kesä ilman hyvä kahvia ja sen mukana maistuva korvapuusti? En tiedä muista, mutta minulle kesä tulee, kun istun aurinkoisella pihalla ja haukkaan ensimmäisen palan mökkipaikkakunnan parasta korvapuustia.

Ruusukuppi ja korvapuusti
Kesäkahvila Lempin kahvikupit ovat ihastuttavasti kaikki erilaisia – jopa eriparisia. Minä juon kahvini täällä aina ruusukupista. Lempi on auki la-su klo 12-17. Matkaa Turusta Kaarinan/Piikkiön Harvaluotoon kertyy noin 30 minuutin verran.

Pidän siitä, että pääsen hetkeksi mökiltä pois.

Ja sen nautin muualla kuin omalla mökillä. Nimittäin pidän mökillä myös siitä, että pääsen sieltä hetkeksi pois. Kesällä löytää monia kohteita mökin lähiympäristöstä. Se voi olla retki lähimpään kauppaan (10 min) jätskiä ostamaan, yhtä hyvin voi mennä paikkakunnan hautausmaalle vanhaa kivikirkkoa katsomaan – ja sopii minulle mennä kahville muuallekin  kuin oman mökin terassille. Onneksi on Kesäkahvila Lempi, viikonloppujen pelastus ihan lounaskeittoa myöden.

Vanha kahvilainteriööri
Lempi on perustettu Harvaluodon vanhan kansakoulun piharakennukseen. Siellä on ollut navetta ja varmaan possujakin.

Kahvilan antimet ovat kaikki vegaanisia. Todellisia herkkuja. Viikonlopun ruuan tekemistä helpottaa kummasti, kun nauttii päivän keiton hyvän leivän ja jälkiruokakahvin kanssa.

Vanhat sakset ja silitysrauta
Näytteillä on tämän kesän ajan ”Oi niitä aikoja” eli  entisajan kodinhoitoon ja maatilan hoitoon liittyvää esineistöä, myös leluja ja aikakauslehtiä.
Sireenit maljakossa
Kahvilaa koristellaan kukkasin. Pöydillä on kauniit vanhat käsin kirjotut liinat.
Perinteinen rottinkikaluste
Aurinko lämmittää, rottinkituolit kutsuvat, täällä aika pysähtyy.
Riippukeinu pihalla
Riippukeinu on tyttärentyttären lempipaikka. Siinä keinuen on nautittu monet ”puustit”.

Ihailen, että Harvaluodon vanhan kansakoulun asukkaat jaksavat ylläpitää Lempiä, jolla nyt on viides toimintakesä. Piipahdus kesäkahvilassa kannattaa – siellä kohtaa ystävällisen palvelun ja tarjolla on mitä maukkaammat herkut. Kesällä voi löytää mukavia paikkoja lähiympäristöstä. Mitä sinun mökkipaikkakunnallasi onkaan?

Elämä on.

Terveisin EijaL

Lempi löytyy Facebookista https://www.facebook.com/Kesäkahvila-Lempi-2053170714712797/

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma suosittelen
Kommentit (2)
  1. Kesässä parasta on aurinko ja lämpö. Heti kakkoseksi tai kolmoseksi kiilaa hyvä kahvi kivassa ulkoilmapaikassa. Minulle se tarkoittaa omassa kotikaupungissa jokirannan kahviloita. Cafe Carre Turussa on ihana!

    Minna

    1. Kiitos. Jokiranta todellakin tarjoaa monia mahdollisuuksia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *