Kuinka parhaiten viihtyä mökillä?

Kun kaislaa on poltettu tynnyrissä neljä päivää ja vesiliittymän lisäkaivuutyöt ohitettu, voi huokaista. Voi miettiä, mitkä seikat auttavat mökillä viihtymisessä. Nimittäin rannan kaislamäärä oli sen verran suuri, että mietin jo kiinteistön myymistä.

Perinteinen koottava aurinkotuoli
Nämä vanhat aurinkotuolit löytyivät varaston perukoilta. Ne on tehty ainakin 40 vuotta sitten. Tarkoin vaalittu, aina nostettu sateelta suojaan eikä koskaan pidetty turhaan auringossa haalistumassa. Nyt tulivat käyttöön nuotiopaikkamme viereen rannan tuntumaan.

Viisi viihtymistä noin yleisesti helpottavaa asiaa tässä

1 Mökillä on juokseva vesi – tulee ja menee ja on kaikkien määräysten mukaisesti hoidettu. Olemme paikallisen vesiosuuskunnan jäseniä. Vesihuolto mökillä lisää mukavuutta. Porakaivokin on, mutta siitä emme enää nauti muuten kuin kasteluvetenä.

2 Mökillä on hyvin varustettu keittiö, pystyn tekemään siellä kaiken mitä kotonakin. Nautin myös siitä, että astiat ovat kaikki samaa paria (olen ”poistanut” mummon ja vaarin keräilyerät).

3 Mökillä on suihku ja WC – ei mitään huussia enää. Näin ollut vuoden 2016 joulukuusta asti. Joka kerta kun suihkussa käyn, huokaisen ilosta.

4 Mökin varastotilat riittävät tarpeisiimme ja ne on juuri siivottu. Tiedämme, missä mitäkin on. Vanhat vaarin roinat (hänen työkalunsa) menivät juuri ”kiertoon” ja työkalut ovat uusia, siistejä ja turvallisia.Ei mitään itse tehtyjä tee-se-itse-mies -tyyliin sovellettuja painoksia.

5 Siihen, mitä ei itse osata tai enää jakseta, on hyvä ja luotettava mökkitalonmies Erno.

Kukin kuitenkin tyylillään. Tätä muuten mietin, kun katsoin Suomen kaunein mökki -ohjelman viimeistä jaksoa. Tuli mieleeni, oliko äänestyksen tulos jonkinlainen vastalause.  Nimittäin sana ”mökki” ei riitä kuvaamaan kilvassa mukana olleita ympärivuotisia kakkosasuntoja… Hulppea äänten enemmistö meni  kuitenkin yllättävästi keskellä ei mitään sijaitsevalle, sinänsä kauniille hirsimökille. Maisemia raatikin kiitteli. Ei mukavuuksia, ei sähköä. Että oikeastiko suomalaiset haaveilevat sellaisesta? Nykyvaatimukset taitavat olla likempänä edes osittaisia mukavuuksia. Mutta kuten totesin, kukin tyylillään.

Minä en ilman oman mökin mukavuuksia viihtyisi. Lisäksi sieltä pitää päästä nopeasti kotiin, kauppaan ja muuten vain lähistön retkille. Eikä kesä ei ole kesä ilman mökkipaikkakunnan kesäkahvilaa. Jo viidettä vuotta meidän mökin lähellä sijaitseva Kesäkahvila Lempi tarjoaa mitä viehkoimman ympäristön, hyvää kahvia ja muutakin. Tärkein asia on kuitenkin tuo vesi. Vesihuolto mökillä lisää mukavuutta. Se on myös ympäristöteko.

Toki kelitkin jotakin merkitsevät. Aina mukavampaa, jos ei sada. Niin ja kun netti toimii.

Elämä on.

Terveisin EijaL

PS:

Mitä seuraavaksi tohtisin toivoa? Toivoisin pesukonetta. Alan väsyä kantamaan pyykkiä ees-taas. Paikka sille on, tosin se edellyttää putkimiehen käyntiä ja pesukoneen liittymän väkertämisen.

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *