Mökkeilyn TOP 5 asiaa

Jos minulle olisi joku kertonut 6 vuotta sitten, että minusta kehkeytyy kesämökkiläinen, en olisi uskonut. Niin vain kävi. Olen saanut myös kokea sen, mistä niin moni puhuu, työleirielämän. Onhan mökkeilyssä toki muutakin. Mökkielämän viisi tärkeintä asiaa. Jotkut asiat vain ovat ylitse muiden, niistä tärkeimmät tässä:

Ihan parasta on saapuminen

Matka kotoa mökille on vain 30 minuuttia. On hiljaista, lintujen ääniä (myönnettävä,en tunnista laulajia). Oli vuodenaika mikä hyvänsä. Näen mäen päältä, että mökkitalonmies on käynyt ja katot ovat puhtaat. Talvella pimeys on totaalista. Lumi narisee jalan alla. Ei voi kokea kaupungissa.

Aamupala laiturilla

Siihen tarvitsen tyynen aamun. Katselen poijulle, syön jogurttia myslin kanssa. Kukaan ei häiritse. Kahvi maistuu.

Porin Matti syttyy kerralla

Joskus onnistuu, joskus ei. Onnistuessaan huomaan hihkuvani itsekseni. Kesällä ei ”Matin” palveluja tarvita. Syksyn alkaessa, kun vanha mökki on vielä käytössä, tilanne vaatii hermoja. Savu tunkee joka hirren rakoon ja haisee. Pitkään.

Kukkien kastelu

”Helppoa kuin heinänteko”, niin kuin vanha sanonta kuuluu. Pitkällä letkulla saan hoidettua kukkapenkit. Yhdellä suihkaisulla kaikki. Penkkejä on kolme. Myöntää pitää, että kastelen välillä myös mustikkaisen mäen. Porakaivosta riittää vettä.

Suihku ja WC

Vesiosuuskuntaan liittyminen kohensi mökkiviihtyvyyttä sen verran, että saan kotiprofessorinkin mukaan. Uuden mökin suihku/WC:ssä on lattialämmitys.Pitkä miinus omalle suunnittelulle kuitenkin siitä, että en älynnyt pesukoneen piuhoja vetää rakennusvaiheessa. Kolo koneelle löytyisi.

Haikeinta on kotiinlähtö

Kun on siivottu, saunan tuhkat säilötty tuhka-astiaan, roskat pakattu ja pyykit nyytissä. Roskat tipautan mökkitien alussa  sijaitsevaan kimpparoksikseen. Muovi-, lasi- ja metallijätteet vien mökkikunnan Rinki-pisteeseen.

Elämä on

Terveisin EijaL

PS: Kyllä minä mökillä teen muutakin. Poltan kaisloja, haravoin, kannan kiviä, raahaan roskasäkkejä, mutta ne eivät ole lempipuuhiani.Niiden osuus on kuluvan kesän aikana selvästi vähentynyt. Kiitos mökkitalonmiehen.

puheenaiheet ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (3)
  1. Vesihuolto mökillä lisää mukavuutta. Se on myös ympäristöteko.
    15.6.2022, 17:00

    […] ja vesiliittymän lisäkaivuutyöt ohitettu, voi huokaista. Voi miettiä, mitkä seikat auttavat mökillä viihtymisessä. Nimittäin rannan kaislamäärä oli sen verran suuri, että mietin jo kiinteistön […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *