Mitä tekisit Mäntässä lokakuussa?

Et paljoa. Varsinkin jos saavut  paikalle klo 17.30. Paitsi menet katsomaan ja kokemaan graffititaiteilija Banksyn Mäntän Gösta tarjoaa elämyksen. Banksy kannattaa kokea. Varasimme jo heinäkuussa vierailun Mäntän Gösta museon näyttelyyn. Ajat oli tuolloin varattu jo pitkälle syksyyn. Otimme ensimmäisen mahdollisen ajan, joka osui lokakuun alkuun. Heti ensimmäiseen aikaikkunaan, klo 11.00

Saavuimme paikkakunnalle parahultaisesti siten, että kaikki ruokaravintokat olivat ovensa sulkeneet (sen tiesimme jo etukäteen). Nälkä toki saatiin tyydytettyä Pub Kolon antimilla.

Pubin tarjonta ravitsi. Ehkä liikaakin, kuvassa kanasalaatti.

Yöpyminen suoritettiin Mäntän klubilla, jonne mentiin kuten joskus nuorempina Omenahotelliin – tunnuskoodilla. Henkilökuntaa ei illalla näkynyt. Hyvin toimi kaikki.

Aamupäivällä päästiin tositoimiin. Museon edustan jono kiemurteli pitkin pihaa, maskit olivat käytössä ja etäisyydet kunnossa.

Sisällä sen sijaan oli ahdasta. Tunnelma oli tiheä, meitä oli selvästi liikaa, taidenautinto häiriintyi. Tuli mieleen vuosien takainen Amsterdamin museokokemus, jossa kuljimme jonossa Van Goghin teoksia ihmettelemässä. Ainut teos, jota pystyi rauhassa tutkimaan oli videoteos, joka esitti Banksyn töitä niin, että kolmelta näytöltä selvisi töiden sijoittuminen alkuperäisissä paikoissaan. Hurja kokemus.

Kun näyttely oli koettu, suuntasimme kotiin päin. Vältimme tylsän Mänttä-Tampere-Turku -reitin ja ajelimme Kuhmoisten maisemiin ja siitä Hämeenlinnan kautta kotiin.

Sellainen oli syksyinen Mänttä. Mäntän Gösta tarjoaa elämyksen. Banksy kannattaa kokea. Ilman Banksyä en syksyllä Mänttään menisi. Kesäinen Mänttä onkin sitten toinen tarina.

Eämä on.

Terveisin

EijaL

puheenaiheet museot-ja-nayttelyt ravintolat oma-elama
Kommentit (1)
  1. Milloin viimeksi kertoo hauskasti omasta elämästä.
    6.11.2021, 12:00

    […] Kotiprofessorin kanssa Mäntässä 4.- […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *